Sluta dalta med Zlatan


Nu berättar Svenska Dagbladet att Lars Lagerbäck och Roland Andersson funderar på att åka ner till Milano för att träffa Zlatan Ibrahimovic.

Roland Andersson har uppenbarligen sagt till kvällstidningarna: - Det är troligt att vi träffas face to face för att kommunicera mellan fyra eller sex ögon, Vi har sagt att vi håller dörren öppen och ska kommunicera med honom igen.

Personligen har jag utomordentligt svårt att förstå varför Zlatan ska ha någon särbehandling av den svenska förbundsledningen. Visserligen förlorade landslaget mot Egypten men varför ska man överhuvudtaget diskutera med en kille som uppenbarligen inte vill dra på sig den svenska landslagsdressen?

Jovisst, Zlatan är fenomenalt duktig, troligen den bästa fotbollsspelaren vi fått fram här i Sverige genom tiderna, men ska han verkligen få tränga sig före spelare som faktiskt vill representera Sverige? Jag tycker inte det. Ska han spela för Sverige så måste han dels be landslagsledningen om ursäkt och sedan förklara i vilken utsträckning han kommer att stå till förbundets förfogande i framtiden. Det finns ingen anledning att satsa på en kille som agerar som en överbetald hollywoodstjärna. Själv börjar jag misströsta när det gäller Ibrahimovic. Jag har tidigare klagat över att han verkar ytterst omogen för sin ålder och nu tvingas jag konstatera att jag uppenbarligen har helt rätt i min kritik.

Att de som gillar fotboll kommer att bli ledsna är självklart, men det skulle vara bättre för moralen i laget och fotbollen i stort ifall vi lyckades få fram talanger som faktiskt vill spela för Sverige.

[ Artikeln i Svenska Dagbladet ]

Andra bloggar om: , , , , , [tags]Zlatan Ibrahimovic, Diva, Fotboll, Landslaget, Fotbollsförbundet, Landslagsledningen[/tags]

Nyligen.se


11 svar till “Sluta dalta med Zlatan”

 1. Jag vet faktiskt inte om vi som gillar fotboll blir så ledsna.

  Det har daltats för mycket med Zlatan kan jag tycka. Det är ett privilegium att spela för landslaget, och tackar man nej, inte bara en gång utan upprepade gånger – då tycker jag att man ska låta den spelaren vara. Kanske till och med låta bli att bjuda in honom i framtiden.

  Det kvittar hur mycket av en talang man är, men divafasoner hör inte hemma på en fotbollsplan.

 2. Zlatan gör en skön intervju här. Journalisten håller på och ifrågasätter Zlatans insats och inställning och Zlatans ögonbryn åker upp och ner och då Zlatan nämner sig själv i treje person börjar journalisten diskutera vem Zlatan är. Man förstår på sätt och vis Zlatan, när han får idiotiska frågor, men han är så skönt självsäker också. Inte en förägen Jante-betryckt, som svensken måste va för att inte frysas ut.

  http://www.youtube.com/watch?v=On100ZtKa_E&eurl=

 3. Det är bra ledarna tar ett snack med Zlatan. Ett riktigt utvecklingssamtal kanske gör att Zlatan kan greja några år till på topp. Annars har man anledning att känna sig oroad för denne yngling från Västra Skrävlinge.

  Jag var förresten i måndags och tittade på huset där han växte upp. Kanske blir den adressen lika stor som Katarina Bangata 42.

 4. Jag kollade på en video på Youtube, inte den Magnus tipsade om utan en annan där han spelar. Ett av målen måste gått till världshistorien. Har får fyra försvarspelare att se ut som statister, plus målvakt.. :)

  Han är såå dj&%¤la bra när han sätter den sidan till.. Men ja, jo, det är lita Katarina Ban-varning på honom.

 5. Och här har vi förklaringen till varför Sverige aldrig kommer att vinna VM. ”Det går lika bra med selleri!” Bah!

  Italienarna och fransmännen har åtminstone förmågan att älska sina stjärnor. Totti – enorm föregångsman. (Spottar på folk.) Zidane – ännu större! (Ger dem en skalle i bröstet så att de faller omkull och håller käft.)

  Vi skäms när Zlatan tuggar tuggummi under nationalsången och när han går ut på stan en halvtimme och när han vägrar uppför sig som vi vill att han ska uppföra sig. Stackars Zlatan? Stackars oss.

 6. Han är j-kligt kaxig och rättfram. Och ni associerar till kriminalitet. Jorå, ni är extremt svenskt jantemässiga!

  Hockeylandslagets tränare, Bengt-Åke, fick frågan vilken hans viktigaste uppgift var. Han svarade att det var att ta ut de bästa spelarna samt att det egentligen var allt. Om det är sant, så är det Lars Jantebäck som är utbytbar eller Zlatan…

 7. Jinge, jag håller med om det fenomenala i det där målet. Statister är vad man kan kalla motsperarna. HAn är fruktansvärt säker på att dra bollen i man mot mansituationer. Har du sett reklamvideon där Ronaldo och Zlatan sägs jämföras? Zlatan övertygar verkligen! Sjukt säker!

 8. Ja man fattar inte riktigt hur han gör. Alla spriger i alla fall åt fel håll.. :-)

  Gudabenådad men faan så omogen kille..

 9. Naseer.
  Freddie i Arsenal kommer och går som han vill i landslaget. Det är skillnad på folk o folk

 10. benkebus, och sen när har Freddie varit omtyckt?

  Jag tror att han först blev det när han gjorde det där målet i VM. Och nu börjar det nog dala neråt igen.

 11. Varför bara sluta dalta med Zlatan? Den senaste tiden har det väl bara visat sig att fotbollen inte är värd någon respekt. Våga vägra fotboll!