Slätstrukna tidningar, del I


Jag läser varje dag min morgon-tidning plus att jag läser de media som finns på nätet.

Det ger ju en hyfsad informationsnivå, men det ger mig också ett antal funderingar kring hur media egentligen fungerar.

Igår presenterade tidningen Aftonbladet en nyhet som rör andelen sysselsatta.

En LO-utredare, Jan Edling, har kommit fram till att enbart 60% av arbetskraften verkligen arbetar.

En nog så tankeväckande uppgift. Men eftersom LO-ledningen inte ville spela den bollen direkt till moderaternas fötter så valde man att mörka den, eller som det heter på LO-språk – begära en del förtydliganden..

Varpå Edling sade upp sig med omedelbar verkan.

Men det media missade helt var att en viss finansminister i samma media påstod att invandrare i Sverige var sysselsatta upp till 60% medan 80% av infödingarna arbetar.

Själv rynkar jag pannan i djupa veck. Det är något som inte stämmer här. Någon far fram med osanning, frågan är om det är Edling eller Nuder.

Vad jag tror spelar ju egentligen ingen roll.

Men det som förvånar mig är att media inte nappar på detta finfina bete. Vore jag redaktionschef på någon av drakarna så skulle jag sända ut ett helt koppel av politiska reportrar för att de skulle kunna ge tidningens läsare en sann bild av situationen.

Men tidningarna har uppenbarligen inte märkt diskrepansen i dessa bägge uttalanden..

Svagt!


2 svar till “Slätstrukna tidningar, del I”

  1. Väl klart varför de inte nappar. Borgerliga massmedia VILL ju ha fri invandring och då gnäller de ju inte på finansministern när han går deras väg.

  2. Efter att ha läst jorden runt på 80 dar några gånger, så vill jag konstatera att just slätstrukna tidningar är bra. Fhilleas Fogg kan inte tänka sig att läsa tidningen ostruken på Reformklubben. skrynklorna stör på nått vis. Kan bara konstatera att jag håller med där. / GP