Skit i Fläkten – Piratpartiet?


Efter lite Guilt by Association mot ”Knäckebröds-Kalle” så har min mailbox fyllts av mail från människor som säger sig vara medlemmar i Piratpartiet.

Det är inte ovanligt att jag får många mail när jag skriver om något kontroversiellt. Många skriver både mail och kommentarer och vissa skriver bara mail. Eftersom jag sällan accepterar länkar annat än till riksmedia så innehåller mailen ofta länkar och olika små uppmaningar.

”- Jinge det här bör du läsa!”
”- Det här har jag skrivit Jinge!”
”- Nu har Xxx Yyy sagt det här!”

Etcetera..

När det gäller mail från personer som uppger att de är medlemmar i PP så är de flesta rörande eniga om att Piratpartiet är högerinriktat. Minst 7-8 stycken säger att de inte ska rösta på PP trots att de tänkt göra det från början. Flera skriver också att de inser att jag har rätt i en sak som jag skrev för någon vecka sedan: – En röst på PP är indirekt en röst på vänstern eftersom – högeralliansen går miste om den och PP kommer aldrig ens att nå upp till mer än någon enstaka promille, om ens det.

Så mycket respons har jag aldrig fått på någon bloggpost tidigare under mina dryga


Vad tyst det har blivit om TPB:s inkomster?

två och ett halvt år som bloggare. Jättekul!

Fortsätt gärna att maila era små hemligheter om Piratpartiet till mig så ska jag göra mitt bästa för att skyffla in det i fläkten…

Se till att bifoga länkar så att jag kan se källan.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, Piratpartiet, The Pirate Bay, Knäckebröds-Kalle, Periskopdjup[/tags]


11 svar till “Skit i Fläkten – Piratpartiet?”

 1. …dock är Piratpartiet fortfarande inget högerparti, hur mycket du än vill det.

  Bara som ett exempel på deras huvudfrågor:

  ”Piratpartiets värdegrund bygger på tre grundläggande värderingar; att den personliga integriteten måste skyddas, att kulturen måste släppas fri och att patent och privata monopol är skadliga för samhället.”

  Klart att en röst på Piratpartiet är en röst på vänstern.

 2. Piratpartiet kanske är”oberoende” på pappret, .. men det står snart klar efter att ha läst många av deras uttalanden att de hellre ser borgarna som sammarbetspartier än sossarna och vänstern.

 3. jag vet var på nätet som medlemsmatrikeln ligger.
  Maila så får du länken.

 4. Den som påstår att Piratpartiet är ett höger- eller vänsterparti sviker både vänster och höger. Inte i form av antal röster hit och dit, utan ideologisk mening. Piratpartiet representerar frihet, broderskap och jämlikhet långt mer än vad något annat riksdagsparti gör.

 5. Varför skulle det vara vänster att vilja avveckla patent och monopol? Det är väl så ultra-liberalt det kan bli?

 6. Yabosid, jag vet inte hur du kommit fram till att Piratpartiet samarbetar med Borgarna än med Sossarna… Källor skulle vara intressant för hur du kom fram till denna slutledning.

  C och MP verkar vara de som ligger närmast partiet tycker jag.

 7. Nicklas W. Bjurman: Jag säger inte att det ÄR så, men jag säger att det VERKAR som det är så. Det baserar jag på de uttalanden bl.a. Rickard Falkvinge har gjort där man mellan raderna klart kan utläsa att högern är en mer trolig sammarbetspartner än vänstern.

  Jag tvivlar helt enkelt att partiet kan vara pragmatiskt nog att faktiskt följa sina egna principer under ”vågmästarställning”-manifestet på partiets hemsida. Artiklarna hittar du på Piratpartiets hemsida, under rubrikerna ”Vågmästarställning” och ”Miljöpartiet vilseleder Sveriges fildelare” – jag länkar inte i kommentaren för då tar Jinge bort den ;-)