Skandialen fortsätter..(SvD idag)

Att f.d. Skandiaordföranden Lars Ramqvist slipper åtal för sitt brott är väl så svenskt som något kan bli?

Har man tillfogat bolaget en skada på över en halv miljard så går man fri. Men stjäl man en oxfilé på ICA för 110.- så åker man dit så att det skvätter om det.

Läs i SvD!

Då räcker det inte med att säga – Jag förstod inte bättre.

Nils-Olof Ollevik skriver i SvD: Det märkliga är snarast åklagaren Christer van der Kwasts motivering till sitt beslut: Lars Ramqvist har missbrukat sin förtroendeställning i Skandia och har därmed medfört skada för Skandia med 546 miljoner kronor… …Frågan man måste ställa sig är: Hur många av de svenska börsbolagens styrelseordförande vet vad de egentligen beslutar om? Räcker det med att säga: Jag förstod inte bättre?

Läs Olleviks kommentar i SvD!

Hur det allmänna rättsmedvetandet påverkas av att direktörerna slipper åtal en efter en vet jag inte. Men knappast är det positivt..


Ett svar till “Skandialen fortsätter..”

  1. Ja denne j-a Ramqvist…jag mår illa bara jag ser honom. Han som skröt en gång hur han personligen skapat 10-20.000 jobb i Ericsson som försvar till sina höga lön och bonus. Och hur han hotade att flytta från Sverige om han inte fick som han ville. Ngn liknande honom vid en kissnödig liten unge som hotar att kissa i sängen om han inte får som han vill.