Skandiadirektörernas stölder ska sopas under mattan!


Idag berättar Svenska Dagbladet om en uppgörelse som träffats mellan direktören Ulf Spång och försäkringsbolaget Skandia. Det skrämmande läsning som visar hur Ulf Spång får behålla merparten av de miljoner han försnillat från försäkringstagarna. Han, och de andra direktörerna, har medvetet tagit bort taket på Sharetracker och Wealthbuilder eftersom de visste att Skandias Norgeaffär skulle skapa en extrem bonus.

Läs i SvD om Skandias smutsiga affärer!

Dessutom har han lyckats förhandla fram att han får behålla 90 miljoner i pension, utöver de miljoner han redan stulit. Vilka betalar hans advokaträkningar tror ni? – Jo givetvis gör Skandias försäkringstagare det.

Skulle jag som anställd stjäla 10.000.- av min arbetsgivare så blir jag givetvis åtalad och kastad i fängelse. Men när extremt välbetalda direktörer gör samma sak så får de 90 miljoner i pension.

Men man måste faktiskt beundra Skandia för att de har en så stor matta. För att sopa in hela denna affär under den kräver ett megaformat. En megamatta..

Man kan konstatera att Skandia inte gör ett smack för att stärka sitt eget varumärke. Det som nu behövs är att samtliga kunder säger upp sina avtal och går till andra bolag som inte är lika korrupta.

Skandiahuset kan få vara kvar vid Sveavägen som ett monument över hur genomkorrupta bolag skinnar småfolket. 99.9% av Sveriges folk skulle gråta av glädje över bara tiondelen av Ulf Spångs pension..


Ett svar till “Skandiadirektörernas stölder ska sopas under mattan!”

  1. Det var väl bara väntat. Jag gissar att om du tittar på de som beslutade det här har liknande överenskommelser med försäkrningsföretaget. Det är ju så att styrelserna de sitter i bestämmer varandras bonusar och vilkor. ”You scratch my back i scratch yours.” Sedan försvarar de det med att ledningen måste hålla en hög lönenivå för att inte flytta utomlands…skratt…nu finns det undersökningar att det bara är USA och Schweiz som har högre lön på ledningen…så jag gissar att det kommer vara en direktörsflykt dit om man sänker villkoren hos direktionerna.