Skadeglädjen den enda sanna glädjen


Nu har ett antal gangsters avslöjats med att ha gömt undan sina pengar i olika stiftelser i Liechtenstein. Det handlar om avancerad skatteflykt och skattebedrägeri men de kommer alldeles för lindrigt undan. Det enda rätta hade varit att också låsa in dem ett antal år eftersom brotten är begångna mot det svenska folket.


Affärsvärlden:
”Skatteverkets jakt på skattefifflare fortsätter. Nu har banken hittat ett 40-tal potentiella fuskare varav tolv nu har upptaxerats. De tolv misstänks ha gömt undan sammanlagt 156 miljoner kronor i Liechtenstein Global Trust Bank, enligt Skatteverkets utlandsenhet. Tio av dem är över 60 år, skriver DI. Den teoretiska upptaxeringen kan bli betydligt större eftersom summan ska beskattas år för år under en femårsperiod. DI räknar med att den kan bli så hög som 500 miljarder kronor i slutänden. – En del av uppgifterna har varit ganska gamla och stiftelserna har bildats för länge sedan.”

Det är utomordentligt bra att dessa tjuvar åker fast, egentligen så borde alla banker i hela världen ha skyldighet att redovisa vilka som har konton hos dem och hur mycket pengar som finns på dessa konton. De tolv som nu upptaxerats får snart sällskap av 28-30 till som ännu inte är färdigutredda. Men som sagt, upptaxering räcker inte, de ska givetvis polisanmälas för skattefusk, dessutom bör skatteverket försöka belägga deras egendom med kvarstad för att förvissa sig om att pengarna kommer in till statskassan. DN DPS AV SvD it

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Liechtenstein, Skatt, Skattebrott, Svarta pengar, Bedrägeri, Kriminalitet, Fängelse, Politik[/tags]


13 svar till “Skadeglädjen den enda sanna glädjen”

 1. Alliansen har ju sett som sin stora uppgift att jaga den ytterst lilla promille, två, tre promille sägs det, av svenskar som lurar till sig ”bidragspengar.”
  För den här delen av RIKTIGt GROV brottslighet vill man tala tyst om, även om man i stora drag känt till vad dom sysslar med och ungeefär hur mycket pengar de tillskansat sig.

  Kan inte nepotismen bli mera tydlig än så här?

 2. Rubriken är klockren! En till sak också: Sverigedemoktraterna har som mantra att ”invandringen kostar pengar”. Någon borde sticka den här artikeln under näsan på Jimmie Åkesson och be honom att utbilda sig till något vettigt istället. Pinsamt att vara sverigedemokrat nuförtiden.

 3. Till Kalle:

  Det kan faktiskt kallas för stöld såtillvida att de flesta som bor i Sverige får tillbaka inbetalade skattepengar då man utnyttjar olika offentliga institutioner, som vård, äldrevård, barnomsorg etc. Om utnyttjar den offentliga sektorn, och det gör de flesta någon gång i livet, men inte betalar skatt, så har man följaktligen stulit från det allmänna. Av någon anledning är många högersympatisörer för svagt begåvade för att se den här kopplingen. Det krävs ett visst mått av abstrakt tänkande som saknas hos en del människor.

  Vidare, det är aldrig någonsin så att en person med egna händer eller enbart sitt eget huvud skapar sig en förmögenhet. Det är alltid en massa andra människor som gör grovgörat. Ersättningar bör vara rimliga i förhållande till prestationen. Detta är inte kommunism, utan moraliskt enkelt sunt förnuft. Men som sagt saknar en del människor detta.

 4. Gangster? Jinge vet tydligen inte vad en gangster är. För att kunna vara en gangster måste man tillhöra ett kriminellt gäng (gang).

 5. Ja ack. vilket brott att försöka skydda sina pengar från stöld. Jag önskar dem bättre lycka nästa gång, denna gången hittade mästertjuven dem till slut, och för det har de mitt medlidande.

 6. ”…..egentligen så borde alla banker i hela världen ha skyldighet att redovisa vilka som har konton hos dem och hur mycket pengar som finns på dessa konton.”

  Tyska regeringen är inne på samma linje och vill få till en ändring i reglerna, men den Svenska regeringens tystnad är talande.