Ska vi pinka på kvällstidningarna?


Ibland blir jag så himla trött på tidningarna. Det är väldigt lätt att avgöra vilka dagar som drabbats av s.k. nyhetstorka.

Idag har kvällsblaskorna ylat om att polisen söker en Smith & Wesson .357 Magnum i Gavleån, att Pernilla Wahlgren är polisanmäld, att kändisar blivit av med körkorten på väg till en fest samt att en TV-kändis pratar skit om andra TV-kändisar.

Jag tror att lördagar och söndagar är de mest extrema, och det finns säkert forskning som stöder det antagandet. En bekant till mig hävdar att folk vill ha den sortens nyheter, men jag tror inte ett smack på det.

Nog kan jag tro på att många gillar att läsa om Pernilla, Baren-Linda, prinsessor och andra kändisar, men nog sjutton vill väl folk också ha reda på vad som hänt i världen?

Eller i vårt lilla land? Att Pernilla är osams med sin sambo, är det verkligen något som har en berättigad plats på alla löpsedlar?

Förra gången jag skrev om denna frustrerande del av vardagen var det någon som i sin kommentar föreslog att vi skulle pinka på tidningarna. Jag tycker bättre och bättre om den tanken för varje dag..


8 svar till “Ska vi pinka på kvällstidningarna?”

 1. Så går det när tidningar skriver om sådant som folk faktist vill läsa. Marknadens demokrati, deal with it.

 2. Instämmer. Att Bush blev pinknödig var inte heller det mest väsenliga vid hans senaste FN-framträdande och 90% av allt som står i kvällspressen är bara sk-t, men en bra nyhet är att kvällspressen rasat stort i upplagor samtidigt som dagspressen ökat starkt! Tacka dig själv om du tror att du bidragit till detta!

  Programmet ”Hej Baburiba” är ju också helt humorlöst och med ointressant kungaparodi (humorlöst vad de än parodierar).

  Jag skulle vilja ha lite mer info om fågelinfluensan nu, men BRA info! Den är ju snart i …Borås, om jag fattat saken rätt???????????????

 3. Jag tycker att kvällstidningarna på nätet är bra. Genom att snabbt skumma igenom AB:s nöjessektion varje dag kan jag följa vad som händer i dokusåporna, och därmed föra ett samtal med folk som faktiskt ser på dem, utan att själv behöva förstöra en massa tid genom att titta på såporna.

  Vill man ha reda på vad som händer i världen – läs något annat än kvällstidningarna.

 4. När jag födde upp hundar sparade jag nogsamt alla tidningar, för att lägga åt valparna att pinka på. Det gick åt stora lager tidningar för det syftet. DN var bäst, utan klammrar och dessutom hade den stora pappersflak. Nu är denna tidning lika dålig som kvällstidningarna för det syftet – också, ett som annars gjorde tidningen riktigt användbar.

  Vad gäller att pinka på tidnignarna – nej tack ännu äckligare att ta hand om dem sedan. Betydligt smidigare att slänga dem direkt, eller ännu bättre, att inte köpa och inte läsa dem!

 5. En tanke.

  Den enda anonyma kommentaren här är den enda som är lite positiv (eller kanske bara uppgiven). De anonyma är kanske de som representerar den stora publiken för kvällstidningarna. En stor, trött, oengagerad allmänhet. Tyvärr.

 6. Personligen tycker jag att vi ska skita i kvällstidningarna…alltså skita i att köpa dom.