Ska svenska soldater skjuta barn, kvinnor och fåraherdar?


Vi har tyvärr fått vänja oss vid att militär-
alliansen NATO ljuger i samma utsträckning som nationer som befinner sig i krig.

Idag skriver SvD/TT under rubriken:

”* Nato dödade 31 civila afghaner

* Natos stridsflyg dödade 31 civila barn, kvinnor och män i en by i södra Afghanistan, medger nu militäralliansen efter utredning, skriver tidningen International Herald Tribune.

* När angreppet först blev känt uppgav Nato att de döda var talibaner.

* Senare sade Nato att en del av de döda kunde vara civila men hävdade att talibanerna använt dem som levande sköldar. Angreppet genomfördes mot byn Lakani, utanför Kandahar, den 24 oktober.

* Nu har de afghanska myndigheterna tillsammans med militäralliansen utrett vad som hände i Lakani, skriver tidningen på onsdagen. Utredningen visar att offren för flyganfallet huvudsakligen var nomader och fåraherdar. De flesta av dem var barn och kvinnor.”

Fåraherdar, nomader, de flesta var kvinnor och barn.

Det är till den verksamheten vi skickat våra svenska soldater. De står nu under Natobefäl och kan när som helst sättas in i direkta strider mot barn, kvinnor, fåraherdar och nomader. Man hävdar att den region som de svenska

soldaterna befinner sig i är lugn, ordet ska med stor sannolikhet läsas som att där finns få barn, kvinnor, fåraherdar och nomader.

Men i takt med att Nato mördar civila på andra ställen så finns det anledning att tro att dessa söker skydd i trakter där det finns svenska soldater.

Vi ska självklart inte delta i USA och Natos mördande av civila i Afghanistan. Vår regering bör med omedelbar verkan hemförlova våra soldater!

(Taliban kommer av Talib = Religionsstuderande)

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Talibaner, Nato, Afghanistan, Kriget mot Terrorismen, Svenska Soldater, Politik[/tags]


4 svar till “Ska svenska soldater skjuta barn, kvinnor och fåraherdar?”

 1. När man avvecklade försvaret för att ”konvergera” den som elitstyrkor och lydtrupper in i den nya världsordningen till ockupationer som Kosovo Afghanistan och Irak, hette det att ”världsbilden förändrats” (Ärkefienden Ryssland oskadliggjord).

  Armestaben och den överdimensionerade officerskåren myste med all sannolikhet över att NATO i och med uppstyckningen och ockupartionen av Jugoslavien, nu också exporterats till Rysslands randstater där Washington installerat ryssfientliga lydregimer.

  Nu är man tydligen inte lika säkra längre att döma av de senaste dagarnas avdammade rysskräck och russofobi i SVT och från ÖB. Ryssland har ”odemokratiskt” och inte helt oväntat tagit kontroll över sina egna naturtillgångar, burat in västmakternas och ”marknadens” kelgrisar rövaroligarkerna och vägrar självklart att exportera gas och olja via EUs och USAs ryssfientliga klientstater i baltikum. De USA utbildade lydregimerna faller på eget grepp, Ukraina och sannolikt också Georgiens opålitlige diktator som nästa på fallrepet.

  ÖB kräver upprustning av marinen och högern inträde i aggressionspakten NATO som en direkt konsekvens av att västmakternas ”nya världsorning” förlorar mark och att Ryssland både ekonomiskt och militärt står självständigt .

  De svenska ockupationssoldaterna kommer nog snart att tas hem (förhoppningsvis inte i fler likkistor) och jag förmodar att medias rysshets eskalerar, det Hariri-liknande mordet på Politivskaya (där man direkt och utan några som helst bevis annat än att det utfördes på hans födelsedag, anklagade Putin)och ständiga rapporter om ”hotet från öst” är nog bara början.

  Det är dags både för Sverige och EU att lämna det sjunkande skeppet och bryta med dessa förödande hegemonisträvanden från den anglo-amerikanska sfären och börja samarbeta sin omvärld. Ryssland försäkrar ständigt på alla vis att man vill ha fred och samarbete men på lika villkor och inte bakbundna under hot från aggressionspakter och missiler.

  Västmakterna lär sig tydligen inte av historien utan verkar försöka sig på ännu ett ”drang nach osten” för att inta olje och gaskällorna i Sibirien..

 2. Vad hjälper det afganerna om Sverige tar hem sina krigsförberedda trupper i Afganistan. Våra utlandsägda krigsfabriker här i Sverige kommer ändå att förse både USA och England med både massförstörande vapen och clusterexploderande ammunition och minor!
  Tänk på detta! Det sitter alltså i snäll-lugna Sverige civila hemmapappor och -mammor och ungdomar och tänker ut de mest djävulska dödsbringande vapen, maskiner och ammunitioner i Karlskoga, Linköping ocg Övik för att sälja till krigförande nationer!

 3. Jag saknar ord i dag när det gäller ilskan över hur vi demokratiska västerlänska länder vilt i världen gett oss rätt att använda vapen och döda folk. Vi gör misstag, nästa bomb som exploderar i europa låt oss sprida ordet att det var ett misstag också man trodde att Blair var där, eller Svenskarna som bombade civila i Afganistan.

  Jo Jan-Inge ang:
  (Taliban kommer av Talib = Religionsstuderande)
  Talib betyder elev/student. Ett svenskt barn (kille) som går i ettan är talib.