Ska nätspriten börja flöda nu?


Nu har kvällstidningen Expressen börjat sälja annonser för nätsprit.

Jag hade inte en aaning om att det ens var tillåtet att beställa alkohol från utlandet, men enligt annonsen på Expressens hemsida så får man den hemkörd till dörren.

Och då är det väl lagligt antar jag.

Samtidigt försvinner ju ett av argumenten för spritmonopolet.

För inte kommer åkerierna som kör ut drickat be mottagaren att legitimera sig inte..

Ett av de starköl som firman säljer kostar mindre än 4.- för en burk om 50 cl. Med andra ord så får man tre sådana burkar för vad man betalar för en burk på systembolaget.

Vi har uppenbarligen en regering som inte är road av att regera. Och nu är det bara 456 dagar kvar till valet..


5 svar till “Ska nätspriten börja flöda nu?”

 1. Mitt främsta argument för monopolets kvarvarande är att jag under mina ganska många resor runt om i världen aldrig någonsin kommit in på någon butik som är så välsorterad, har så kunnig personal och där man kan gå i lugn och ro och botanisera som bland självplocksbutikerna här i landet.

  Inte ens i Glasgow har spritbutikerna ett bättre utbut av skotsk Whisky eller Irsk Whiskey. Att botanisera efter lite trevliga spanska viner i t.ex. tyskland går knappt.

  Jag gillar att upptäcka nya smaker och kombinationer. Så jag gillar valfriheten och utbudet hos svenska vin- och spritmonopolet.

 2. Jag tycker också att Systembolaget är verkligen toppen-bra på alla sätt och vis. Utom ett,(tänk så tokigt det kan bli) PRISET PÅ VARORNA!
  Priset gör att folk glömmer HUR bra Systembolaget är!
  MVH Lindholm

 3. Jag är lite dubbel till systemet. Jag begriper inte varför jag inte kan få köpa vin på ICA. Jo, jag begriper, men jag tvivlar på att det har speciellt stor inverkan på ”folknykterheten”..

 4. Jag läste en artikel som Anitra Stern skrev i Svd eller var det DN(kommer inte ihåg),att det är både olagligt och skadligt(ur folk-hälso synpungt)att handla sin sprit på internet.Att det är skadligt att dricka för mycket alkohol det vet ju alla,men vad Anitra Stern kanske menade var att det skadar Stadskassan att handla på internet.Jag har fått den uppfattningen att ”all” alkohol som inte innhandlas från Systembolaget är farlig,(om man skall tro på alla skriverier).
  Lindholm

 5. Anitra är ju part i målet. Gör inte regeringen något så kan hon snart bli arbetslös.. :)