Ska Finansminister Anders Borg sparkas också?


Ja frågan är knappast helt gripen ur luften, men inte för den barnflicka som familjen betalat svart, inte heller för hans haschrökande.

Men vad betyder hans svepande svar till Aftonbladet om han har mer att dölja?

AB: På frågan om han har mer att dölja svarade Borg: ”- Det tror att vi betalat den arbetskraft vi anlitat vitt. Det är svårt att vara helt säker vid exempelvis den omfattande ombyggnationen av vårt hus. Men jag tror som sagt att vi gjort rätt, säger han.”

Att säga att det är svårt att vara säker är en rätt kraftig gardering faktiskt. För skulle det visa sig att finansministern utnyttjat svartarbetande hantverkare vid sin ombyggnation så är han faktiskt minst lika komprometterad som både Billström, Borelius och Stegö Chilò. För att en finansminister betalar svarta handverkare innebär med 100 % säkerhet att han har hamnat på fel plats. ”- Det är svårt att vara helt säker…”

Rimligen är det något som resursstarka redaktioner nu sätter igång att gräva i, eller är det ett tidens tecken att det är bloggare som ska plocka fram de riktigt feta nyheterna? F.ö. börjar Reinfeldts misslyckande som statsminister stå mig upp i halsen. Karlen är fullständigt inkapabel att engagera rätt personer, något som borde få fler än undertecknad att sova dåligt om nätterna.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Regeringsfiaskot, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Tobias Billström, Nyliberalism, Högerregeringen, Alliansen, Politik[/tags]


15 svar till “Ska Finansminister Anders Borg sparkas också?”

 1. Nej Anders Borg kommer inte att avgå. De två som har avgått + Tobias Billström (som kommer att avgå), hamnade främst i den situationen p g a sitt agerande efter att det avslöjats. Det visade sig att de inte klarar lite press och att de inte är lämpliga som ministrar. Anders Borg är nog lite bättre på att hantera media.

 2. Jag känner människor så väl att jag vet att han med sitt svepande svar har något att dölja och detta är att han som alla andra nyhögeranarkister har anlitat svart arbetskraft vid ombyggnationen.
  Gräv för h-e!

 3. @Jinge

  HAr du någon gång varit med om en större renovering av ett hur eller en lägenhet ?

  Även om man själv gör allting rätt så är det ingen garanti eftersom de hantverkare man anlitar anlitar andra hantverkare osv.

  då vår bostadsrättsförening skulle byta fönster (en liten ombygnad på 1250 fönster och 10 mille)
  så hadde vi hanverkare som anstälde varandra i fyra led. Hur ska man med rimlig insats kunna kontrolera att alla dessa sköte sig och betalade alla sina skatter och avgifter ?

  Svaret är att det kan man inte. Man kan bara betala vitt själv och hoppas att de hantverkare man anlitat är hederliga.

  Och det är troligtvis det som borg menar med sitt uttalande.

  /C

 4. Nya Moderaterna har ju sagt att det ska löna sig att arbeta. Och titta bara, två av deras medarbetare har tjänat 1,2 miljoner på en vecka, så visst lönar det sig att arbeta, om man är moderat minister.

 5. Ja då får väl Borg visa svart på vitt att han betalat vitt. Kvitton borde finnas då!

 6. Caridon,
  Borg är nationalekonom, ekonomisk analytiker och kan med lätthet göra analysen om huru vida svart eller vit betalning varit aktuell i hans fall. Det är en baggis.

  Har han verkligen undgått att bli granskad på den här punkten?!

 7. ”Anders Borg är nog lite bättre på att hantera media.”

  Jepp, ”mannen med tofsen” är mycket väl mediadrillad.
  Han tar t ex inte ord som – arbetslös, sjukskriven mm – i sin mun, utan svarar på frågor av typen – vilka är det som får det sämre med denna budget? – med att vrida lite på svaret. Ja, nu har vi ju en politik som går ut på att det ska löna sig att arbeta!
  Ett ”positivt” mantra att hela tiden klämma till med är ett tydligt tecken på ett väl intjatat budskap att mata omvärlden med och samtidigt slippa prata om det trista i budskapat. Medveten fokuskörflyttning, samma grundidé som han med ”valpögonen” försökte nyttja sig av med ”kassettbanden i källaren”.

 8. Kolla min blogg (1008 på Aftonbladet)om Reinfeldts vänliga inställning till skattebrott om du orkar. Inget förvånar mig gällande hans lugn i denna härva. Han tycker ju inte att hans ministrar har gjort något fel…

  M

 9. ”Barnflickan” är en niondeklassare som har passat familjens barn några timmar två eftermiddagar i veckan och därmed fått lite extra fickpengar.

  Tycker ni att människor bör sköta sånt här genom skatteverket? Finns det någon som gör det?
  Borde mina grannar ha gjort det när jag som barn klippte gräset åt dom för en femtiolapp? Någon i den här cirkusen som är av den åsikten på allvar? Eller?

 10. Nu visar det sig också att Anders Borg haft svart städerska i 7 år. Han har utnyttjat en polska utan arbetstillstånd och därmed kunnat pressa ner hennes lön till 80 kr/h.

 11. Underbart med ”ekonomer” som inte minns ett skit om sina egna ekonomiska förehavanden. Barnvakt använder alla och ingen skattar för det, men Borg fibblar och ljuger om beloppen det förstår alla. Vad skulle välta honom då ord står mot ord? Skillnaden på barnvakt och barnflicka blir större med att ersättningen växer. Hence minnesluckan, Jävla moderatpatrask.

 12. Läs igenom kommentarsreglerna och maila mig sedan från en juste mailadress. Tills du gör det ligger du i spamfiltret! /Jinge

 13. Borg har inte svarat på frågan om han har mer att dölja. Undrar hur mycket som inte kommit fram.