Ska ekonomin rädda Persson?


Fyra år är inte en lång tid alls men likafullt känns det som om minnet från det förra valet känns lite flyktigt.

Jag har för mig att frågan då var ungefär samma som idag. Ekonomin och arbetslösheten utan någon inbördes rangordning. Nu är det återigen dags för val och även om inte intensiteten i valrörelsen ännu nått sin topp så kan vi väl konstatera att diverse ”affärer” redan fått ett ordentligt utrymme i media.

Men Göran Perssons starka sida har alltid varit, och är tydligen fortfarande, ekonomin. Så här skriver N24:

”Den svenska ekonomin växer det så det knakar och samtliga parametrar pekar just nu uppåt. Börsen stiger, detaljhandeln har fortsatt den positiva utveckling-en och Konjunkturinstitutets prognoser följer inte med i den snabba utvecklingen”.

När nu högeralliansen börjat känna vittring av blod så kommer deras egen älskling ”marknaden” möjligen att ta en väntad valseger ifrån dem. För går landets ekonomi på högvarv och arbetslösheten sjunker så mister de merparten av sina argument för att bryta den social-demokratiska regeringsmakten.

En god ekonomi innebär också att (s) får manöverutrymme för ett par riktigt saftiga portioner valfläsk i lämplig tid före den dagen då väljarna ska trava iväg till röstlokalen för att säga ”- Vi vet vad vi har men inte vad vi får”. Blir det så mister vi spänningen i valvakan på valdagens kväll.

Ett oomkullrunkeligt faktum är dessutom att borgarna drivit upp statsskulden något enormt när de suttit med regeringsmakten. Bloggaren KAS (Kjell Sjöström), som är road av tabeller och siffror, har ägnat mycket tid åt att göra diagram som visar på detta i en postning..

Sådan räknehjälp har Socialdemokraterna också varför vi givetvis kan se fram emot ett val som synbarligen kommer att stå mellan motsatserna trygghet och otrygghet. När högeralliansen dessutom hävdar att de vill skära ner på välfärden så får det kanske till resultat att valvakan blir helt ointressant.

[tags]persson, valet, ekonomin, alliansen[/tags]


Ett svar till “Ska ekonomin rädda Persson?”

  1. JInge dom skall även sänka pensionerna för sjukpensionärer genom att slussa ut dessa till ”riktiga pensionärer” vid 61 års ålder, tyvärr verkar det som om inga bryr sig trotts att detta är den värsta biten för 550 00 medborgare.

    Hur mycket detta drabbar den som har sjukpension kan sjukpensionären själv se i rosa kuvertet, ni andra kanfå en uppfattning genom att titta i ert eget.

    Det finns även skrivningar om att socialbidragen skall harmoniseras med övriga socialförsäkringar för att åstakomma ”rättvisa” … troligen menas att man skall ta nuvarande socialbidrag * 0.8

    KAS