Sionism = Rasism enligt – FN


Som minnesgoda besökare vet har jag beskyllt Israel för att vara världens mest rasistiska land.

Även om den titeln kan ifrågasättas så är det väldigt få länder som historiskt sett kan tävla med Israel om titeln. Det rör sig endast om ett fåtal stater som Zimbabwe, Sydafrika och några till. Om du är intresserad av andras rapporter om den israeliska rasismen så rekommenderar jag dig att skriva ”rasism” i sökrutan till höger och trycka på Search! Vill du ha fler lästips så sök på Zionism och Racism på Google. Du får 1,7 miljoner träffar..

Redan år 1975 fördömde Förenta Nationerna sionismen (zionism) som en klart rasistisk ideologi i resolution 3379. Men trots detta klargörande fortsätter staten Israel att behandla folk olika med utgångspunkt från deras ras- eller religion. Det är inte bara Susan Nathan som skriver om detta förhållande i sin bok ”Ett Annat Israel”, det är många författare och journalister som beskrivit förhållandena för människor inne i Israel som inte är – judar.

Till och med judar emellan så sker en kraftig selektion beroende på varifrån de kommer även om alla judar har rätt att flytta till Israel och även få rösträtt. Ett av exemplen på en av de mest ”jämlika” är arbetarpartiets Amir Peretz som kommer från Marocko, en grupp som vanligen är utsatta för kraftig diskriminering. Han är undantaget som bekräftar regeln.

Bland de värst diskriminerade israeliska medborgarna är givetvis de palestinsk/arabiska medborgarna, men tätt därefter kommer alla judar med afrikanskt ursprung.

Jag kommer att återkomma i ämnet inom de närmaste dagarna.

Andra bloggar om: , , , , ,

i

[tags]politcs, zionism, racism, israel[/tags]


3 svar till “Sionism = Rasism enligt – FN”

 1. Som minnesgoda läsare säkert vet så annulerade FN’s Generalförsamling 1991 den här resolutionen.

  http://www.un.org/documents/ga/res/46/a46r086.htm

  Och om man googlar ”Communism” och ”Murder” får man 13,6 miljoner träffar. So?

  Och Jinge, de nordafrikanska invandrarna diskriminerades på 50-talet när de kom. Jag försvarar inte det. Men när du säger att Amir Peretz är ”undantaget som bekräftar regeln”…vet du att presidenten Moshe Katzav, fd ÖB Shaul Mofaz, fd försvarsminister Binyamin Ben Eliezer, fd partiledare och premiärministerkandidat Yitzhak Mordechai, alla knessetledamöter och ministrar från Shas-partiet och en hoper andra kommer från Nordafrika/Mellanöstern?

  Amir Peretz är inte nödvändigtvis annorlunda för att han är marockan, han är framför allt annorlunda för att han är en ”civil” försvarsminister som inte gjort militär karriär. Han är inte undantaget som bekräftar regeln, utan ytterligare ett tecken på att det israeliska samhället normaliseras. Ju fortare dess bättre, enligt min åsikt.

 2. Innan det kommer arga påpekanden om det du skriver så har FN
  16/12 1991 upphävt den resolution, som betecknar sionismen som en form av rasism. Det måste ha något att göra med att Fredskonferensen i Madrid startade i slutet av oktober 1991, för att få Israel på bättre humör, kanske.

  Så mycket hopp man såg då! Men nu vet vi att Israel aldrig allvarligt önskade någon fred.

 3. 3/Och den första resolutionen kanske hade något att göra med oljekrisen och ett försök att blidka den arabiska opinionen?