Sharon planerar att anfalla Iran


Enligt uppgift i den engelska Sunday Times så har Sharon gett order om att IDF ska vara redo att angripa Iran i mars 2006.

ST: “ISRAEL’S armed forces have been ordered by Ariel Sharon, the prime minister, to be ready by the end of March for possible strikes on secret uranium enrichment sites in Iran, military sources have revealed. The order came after Israeli intelligence warned the government that Iran was operating enrichment facilities, believed to be small and concealed in civilian locations.”

Uppgifterna förnekas av israeliska media men det hade varit märkligare om de hade bekräftats. De uppgifter som vi får höra och läsa om Irans presidents uttalanden är ofta spektakulära, men är de sanna?

Irans president Ahmadinejad har inte visat sig vara något direkt ljushuvud om de uttalanden han gjort är korrekt översatta. Samtidigt ska man vara klar över att desinformationen från Israel är mycket effektiv.

Det hindrar givetvis inte att Ahmadinejad, när det gäller politisk fingertoppskänsla, närmar sig Folkpartiets nivå, men själv ser jag fram emot att någon svensk-iranier berättar mer innan jag avfärdar deras president som varande en dåre.

Framförallt inte utifrån det faktum att Israel har en väl utbyggd organisation när det gäller manipulering av fakta. Memri, som grundades av den israeliska säkerhetstjänsten ett exempel, Johannes Wahlströms artikel i FiB/Ordfront som jag tidigare skrivit om ett annat.

EU-medborgarna anser USA och Israel vara det största hotet mot världsfreden och det finns idag inget som tyder på att den åsikten skulle vara felaktig.

Att sedan Per Ahlmark ger sig in i diskussionen och propagerar för åtgärder mot Iran är inte heller något som påverkar opinionen till Irans nackdel, tvärtom..

[i] Timesonline

[i] Om den judiska medialobbyn


4 svar till “Sharon planerar att anfalla Iran”

 1. Det är möjligt att den Iranske presidenten är skruvad i kolan, men det gäller i lika hög grad Sharon i så fall. Det är väl Bush som planerat detta med Sharon tror jag. Den stilen lixxom…

 2. Från är vad freden tar vägen?
  Dels mer Israel hat o kanske terrordåd av araber pga det (som fredsinitiativ från väst kunde avhjälp – här hjälper man ju inte terrorister) dels ännu mer fundamentalism på andra sidan (som krigskrönikan analyserar mkt bra).
  Finns det då ngt problem?
  Inte, om man vill se massor av döda msk, mer inskränkningar i fri – o rätt, mer fanatism o vridning åt extrema alternativ. Det enda alternativet är som krigskrönikan bla propagerat för att lyfta fram ”farlig pascifism”.

 3. När jag ser sånt här så kan man ju fundera om det av Sharon startade Kadima är en israelisk variant av SPF, Sveriges PensionärsFörbund.

  Förvisso börjar likheterna med gubbarna på läktaren i The MuppetShow bli slående med Sharon och Simon Peres…

  Att kasta ur sig påståenden om Israeliska anfall mot Iran i slutet av mars 2006 när nationen som bäst är sysselsatt med tidigarelagda val, (som Sharon själv ordnat) verkar närmast gaggigt.

  Eller tror han att han ska lyckas nypa några röster från extremisterna, som tycker att han har svikit dom med reträtten från Gaza? I sådana fall krävs nog lite mera än offentligt slentrianmässigt vapenskrammel från Sharon..

  I alla fall sägs Kadima ha dessa ståndpunkter:

  Arab-Israeli Conflict: The Road Map Peace Plan should be followed. The Kadima party calls for the establishment of a disarmed, terror-free Palestinian state alongside Israel and the preservation of Jerusalem and large West Bank settlement blocs under Israeli control.

  Källa: http://judaism.about.com/od/politics/a/potparties.htm

  Med tanke på att Sharon aldrig själva accepterat Vägkartan utan hade hur många krav på ändringar som helst, blir det ganska komiskt att se hur han ska gå till val på att följa den..

  Ett snabbt ögonkast bekräftar även att rösta på Kadima för fredens skull, är bortkastad röst. Premisserna som ställs upp är direkta brott mot Folkrätten och kommer aldrig att generera någon fred.

  Samtidigt som Sharons Kameleont-nummer så byter Sleeping Mossad namn till ”om situationen”. Som om det skulle förändra innehållet på bloggen.

  Med den senaste uppdateringstakten så känns Sleeping Mossad synnerligen adekvat.

  Och avslutningsvis som en passning till gästbloggare Mike, så kan jag berätta för dig att Donald Boström publicerade sina upptäckter i en bok som heter Inshallah. Utkom på Ordfront 2001..