Sextio israeliska agenter greps i USA 9/11

Diverse konspirationsteoretiker har tidigare hävdat att de med judiskt påbrå stannade hemma från arbetet 9/11 om deras arbets-
plats var World Trade Center.

Denna skröna kan med all sannolikhet avfärdas som antisemitisk, såvitt jag vet så omkom ett flertal judiska amerikaner i terroristattacken. Däremot finns det en del andra uppgifter som talar för att den israeliska underrättelsetjänsten hade kunskap om att attacken skulle ske – utan att delge denna kunskap till amerikanska myndigheter. Igår hittade jag ett intressant inslag från FOX News på Liveleak, och jag har ännu inte hört någon beskylla det TV-bolaget för antisemitism.

Man kan sannolikt diskutera vad som är vad i det inslaget, men uppenbarligen anser sig FOX News ha på fötterna, annars skulle de aldrig sända ett inslag med sådant innehåll. Om uppgifterna är korrekta som de återger i rapporten kan jag inte bedöma, det ligger utanför en bloggares möjligheter. Men det händer annat i Mellanöstern, Rawia Morra redogjorde igår för lydelsen på en massa affischer och flygblad som just nu sprids i Gaza. Uppgifterna från dessa är klart skrämmande och skulle, om de är korrekta, kunna leda till en dramatisk vändning i konflikten mellan Israel och Palestina.

Rawia Morra: ”Idag måndag har Hamas återigen varnat för det man kallar för en “häftig explosion” i Gaza för att bryta belägringen. En explosion som “först och främst kommer att drabba ockupationsmakten men även alla andra som deltar i belägringen”. “Vi kommer inte att finna oss i den belägring som vårt folk lever under, en belägring som vi kommer att bryta med alla tillbuds stående medel.” Uttalandet hade titeln: “Gaza före explosionen” och där stod att läsa: “Vi följer utvecklingen noga och kommer att ta ett lämpligt beslut vid det lämpliga ögonblicket och kommer aldrig att tillåta att den här situationen fortsätter.”

Palestiniernas desperation är förståelig. Inte bara har israelerna bombat infrastruktur som elverk och sjukhus, man har dessutom stulit palestiniernas tull- och skatteinkomster. Man har stängt in befolkningen i Gaza bakom murar och staket och hindrar dem från att ta sig ut ur området. Man har dessutom agerat för att Egypten ska bygga en mur mot Gaza, något som redan är effektuerat och USA har tillskjutit över hundra miljoner dollar för att den ska byggas, och dessutom bli högre än tidigare murar.

Paniken i Gaza är så stor att en möjlig händelseutveckling kan vara att muren sprängs och att tusentals palestinier då springande försöker ta sig in i Israel eller Egypten, möjligen båda länderna. Oavsett vilket så kommer de att skjutas ihjäl av israeliska soldater och situationen kan bli likartad även i Egypten. Det skulle kunna vara en medveten handling för att tvinga världen att reagera på Israels etniska rensning och deras ständiga och upprepade brott mot de Mänskliga Rättigheterna.

Att det förekommer uppgifter om en ”häftig explosion” är en oroande utveckling, som om inte palestiniernas situation är oroande nog. Risken har nu ökat för en större konfrontation mellan palestinier och israeler, något som rimligen borde oroa Mubarak vars ställning i Egypten hotas alltmer från dag till dag. Där fängslas dagligen massor av medlemmar i det Muslimska Brödraskapet, en grupp som vinner alltmer sympati från befolkningens sida.

Utvecklingen kan innebära att Israel inte bara får islamisterna i Hamas som grannar, utan även egyptierna i brödraskapet. Det i kombination med Hezbollah i Libanon borde rimligen få israelerna till förhandlingsbordet för seriösa samtal, inte som nu bara tala med Mahmoud Abbas vars ställning ifrågasätts alltmer.

En gissning måste bli
att möjligheterna till en het sommar, hetare än breddgraden normalt innebär, kan väntas i Mellanöstern.

Rawia SvD12 Dagen HD

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]USA, ISRAEL, ARAB, ARABS, IDF, ARMY, 911, 9-11, NEWS, FOX, MIDDLE EAST, ISLAM, MUSLIM, AMERICA, ENGLAND, PC, palestine, mossad, cia, fbi, nsa, mi5, isi, iran, iraq, afganistan, secret agencies, world politics[/tags]

  10 comments for “Sextio israeliska agenter greps i USA 9/11

 1. Thomas
  15 april, 2008 at 11:16
 2. Martin
  15 april, 2008 at 11:20

  Det är otäcka perspektiv på båda dessa händelser. Frågan är vad som hände 9/11 och vad som händer nu.

 3. Knut
  15 april, 2008 at 11:31

  Inte helt oväntat så har serien ”försvunnit” från Fox arkiv utan förklaring, enligt vissa källor så skedde det efter stora påtryckningar. En liknelse med Stalins bildretuschering ligger nära till hands.

  För övrigt tycker jag att reporterns (omedvetna?) felsägning är väldigt talande:

  A spokesman for the US… excuse me… the Israeli embassy here in Washington issued a categorical denial saying any suggestion that Israelis are in or on the US is, quote ”simply not true”.

  Jag kan bara tänka mig vilket ramaskri det hade blivit om det hade visat sig vara ett hundratal irakier eller iranier som spionerade i USA.

 4. beseder
  15 april, 2008 at 12:50

  Det är känt sedan -02 det där med israeliska agenter och 9/11…ingen nyhet direkt

 5. 15 april, 2008 at 13:56

  @beseder: for me…

 6. 15 april, 2008 at 15:25

  Finns en utmärkt bok om det hela av från 2003 av Justin Raimondo som är en av skribenterna på antiwar.com.

 7. Nadia
  15 april, 2008 at 16:42

  Jag har också känt till detta med dansande Israeler i ett antal år. Så självklart ökade misstänksamheten emot vad som valdes att talas om bland våra ledare och media och vad var det som egentligen hände den tiden och även nu.

  Whatreallyhappened har även länkat till många artiklar om detta.

  Vad vi vet är att vissa politiker i USA fick varningar att undvika flyg, en av dessa är Willie Brown från San Fransico. Så självklart fick fler ännu högre uppsatta denna varning också.

 8. Sara G
  16 april, 2008 at 06:12

  Utan att egentligen vara särskilt hemfallen åt diverse konspirationstankar, så måste man medge att någon större klarhet inte föreligger kring händelserna runt 9/11.
  Och den chock som amerikanska folket(och den övriga världen) då fick, gav Bush och grabbarna alla möjligheter att genomföra de ”reformer” de aldrig förr varken kunnat eller vågat.
  Antingen var ödet osannolikt gynnsamt mot Bush eller också var operationen planerad in i minsta detalj.
  Av dem själva…

 9. Per
  19 april, 2008 at 01:07

  Det kan ligga mycket i dylika ”konspirationsteorier”.

  Netanyahu medgav nyligen öppet att dådet varit till Israels fördel:

  The Israeli newspaper Ma’ariv on Wednesday reported that Likud leader Benjamin Netanyahu told an audience at Bar Ilan university that the September 11, 2001 terror attacks had been beneficial for Israel.

  ”We are benefiting from one thing, and that is the attack on the Twin Towers and Pentagon, and the American struggle in Iraq,” Ma’ariv quoted the former prime minister as saying. He reportedly added that these events ”swung American public opinion in our favor.”

  Cui bono? Vem tjänar på det?

 10. 19 april, 2008 at 08:01

  Netanyahu sa att det att attackerna var ”Mycket bra” redan 2001. Fast att tjäna på en sak är inte att utföra den eller ens att undanhålla bevis om att den ska utföras.

  Annars kommer vi väl alla ihåg de israeliska turister som sågs dansa en glädjedans när det första planet åkte in i WTC:

  ”We got an alert to be on the lookout for a white Chevrolet van with New Jersey registration and writing on the side,” said Bergen County Police Chief John Schmidig. ”Three individuals were seen celebrating in Liberty State Park after the impact. They said three people were jumping up and down.”

  Eller som ABC skrev om dem:

  ”The men were taking video or photos of themselves with the World Trade Center burning in the background, she said. What struck Maria were the expressions on the men’s faces. ”They were like happy, you know … They didn’t look shocked to me. I thought it was very strange,” she said.”

  (glömde avsluta min första länk)

Comments are closed.