Sekten Opus Dei avslöjas


Igår tog SVT:s Faktum upp den obehagliga religiösa sekten Opus Dei på ett bra och tydligt sätt.

En företrädare för sekten intervjuades i TV och det visade sig hur sekten förtrycker sina kvinnor, har hemliga regler precis som scientologikyrkan och i övrigt uppfyller alla rimliga kriterier för att bli betraktad som en – sekt.

När jag tidigare tagit upp Opus Dei och berättat om deras krav på att medlemmarna ska utsätta sig för olika plågoredskap (gissel) så har sekt-medlemmar skrivit i kommentarer att jag far med osanning. Nu visade man upp en del av dessa redskap i Faktum och berättade samtidigt att man t.o.m. förstör den mat man ska äta för att späka sig.

Sålunda häller man mängder av salt över mat för att förhindra att den smakar gott. Vissa av sektmedlemmarna låser in sig i hus och lever i livslångt celibat. Vanliga människor som agerar på detta sätt blir betraktade som psyksjuka av sin omgivning om de beter sig så.


De plågar sig för att komma närmare Gud..

Och det är precis så jag uppfattar Opus Dei. Det är klart jämförbart med psykisk sjukdom. Faktumprogrammet finns att se på nätet på SVT:s hemsida.


5 svar till “Sekten Opus Dei avslöjas”

 1. Säga vad man vill om Opus Dei, säkerligen är dom riktiga stollar.

  Men Faktum(barnjournalen för rånluvevänstern) är en vidrig serie på SVT. När man lyssnar på dom känns det som om man läser något från RKU, och att sådant visas upp är bara att beklaga.

  Mvh Micke

 2. Man kunde ju önska att du var lite mer nyanserad Micke!

  Jag har ingen TV men jag har följt Faktum på nätet (sett 6-7 program) och förstår inte vad du menar alls. Nu är inte DET ämnet för denna bloggpost så vi droppar det. Men maila mig gärna och utveckla kritiken så bloggar jag om Faktum och ”Rånluvevänsern” så kan vi debattera det utan ämnesinskränkning!

 3. Vaddå då? Gränsen mellan smärta och njutning är ju hårfin. Eller har du aldrig sprungit ett maraton eller använt lövruska i bastun?

  Räds inte smärtan Jinge, den är inte så farlig och otäck som den var när man var barn.

 4. ”Räds inte smärtan Jinge, den är inte så farlig och otäck som den var när man var barn.”

  Är man hjärtopererad som jag vet man nog mer om smärta än vad de flesta önskar sig. Enligt Opus DEi så måste jag nog stå väldigt nära gud..