Second Sweden / Second Life Avinstallerat nu


Nu har jag avinstallerat Second Life för gott på den här datorn. Jag har haft det kvar på disken för att jag hade någon slags förhoppning om att Second Sweden i alla fall skulle bli roligt.

Men jag bedrog mig. Det gör ju mindre, men att svenska myndigheter har spenderat skattepengar på en så totalt sönderhypad sak kan jag inte begripa. De senaste 3-4 gångerna jag kollat in så har det knappast varit någon alls där. Nu vid åttatiden en fredagskväll var det 2-3 personer. Visst är det en gullig liten stadskärna de har byggt, men det är en stad fullkomligt tom på människor.


Uteservering utanför ”Johans Källare”.

Det man kan göra är förstås att sätta sig på en uteservering som ”Johans Källare” ovan, men man får sitta där och titta på väggen.

Rent konkret så är Second Life ett sätt att chatta, precis som man kan göra med mängder av program. Vitsen med det hela är att man tillfört en visuell dimension, men den är fullkomligt tom på folk. Vill man chatta så gör man det givetvis på ett forum där det finns lite folk, det gör det inte i Second Sweden.


Tomma gator i hela Second Sweden…

Det är förstås tragiskt för dem som investerat både pengar och arbete i simmen, men den ger faktiskt precis noll i utbyte, vare sig mer eller mindre. Förmodligen är chattar som IRC och alla andra som finns enormt mycket roligare.

Om man ändå tillät folk att beväpna sig och starta små gerillakrig så hade nog verksamheten dragit folk. Av de 8-9 personer som jag känner som körde SL för ett halvår sedan så är nog jag den som avinstallerade programmet sist av alla. Tanken var möjligen god, men kan man inte fylla den med annat innehåll än en massa virtuella fasader så är det bara en sak som gäller.

Tumme ned…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Second Sweden, Second Life, Hype, Chatt, Sim, Avatar, Kommers[/tags]


7 svar till “Second Sweden / Second Life Avinstallerat nu”

 1. Ja då kunde man i.a.f. smyga runt och knäppa medspelarna… :-) Det skulle bli en högst väsentlig ökning av användare, nu är det bara dött. Blev man skjuten skulle man få vara död fem minuter typ, då passar man sig. :-)

  Lite vilda västern sådär… :)

 2. Jag undrar hur det kan vara så svårt att förutse vilka koncept som kommer att vara lyckade och inte! Second Life skulle ju bli det nya stora. Var det någon som kunde spå att just spelet WOW skulle blir så stort t.ex? Eller facebook?

 3. Att det är tomt på internet en fredagskväll låter ju inte speciellt förvånande faktiskt. Mer förvånande är att det faktiskt finns folk där alls.

  Jag undrar vad folk som har investerat i sån skit änker med egentligen, både regeringar och företag.

 4. Hmm

  Jag blir lite konfunderad här. För det första är faktiskt Second Sweden och Swedish Institute, där ambassaden ligger, två olika saker. Second Sweden är privatägt(av ett företag som nog vill tjäna pengar på det i slutändan. Sedan apropå tomheten. Second Sweden ÄR inte folktomt på kvällar. Det är den största mötesplatsen för svenskar och det är alltid minst 20-30 inloggade där enligt min erfaenhet. Sedan består ju second sweden av flera delar…varav en – gamla stan etc- är i princip folktom oftast… men det beror ju på att den är nyöppnad tror jag. I skärgården är det alltid folk. Sedan kan man ju alltid diskutera om 20-30 personer är mycket om man relaterar till antalet internetanvändare men folktom är den ju inte iaf.

  Å vad det gäller swedish institute så har det gett upphov till en massa PR iaf.

 5. Varför allt detta focus på Sverige. Det finns ju en hel värld i SL med mängder av människor att umgås med. Min egen resa genom Second Life har pågått i 6 månader nu och blir bara bättre och bättre. Sluta klaga och in och leta, gör något, bygg, starta buisness, spela musik..Det är ju precis som i vårt första liv, man kan inte gå ut och sätta sig på en parkbänk och tro att det ska bli roligt rakt framför näsan på en.