SD bör heta Sverige-Etnokraterna


När diskussionen går som hetast så brukar ofta Sverigedemokrater utbrista ”Vi behandlas inte demokratiskt”. Det är inte så konstigt med tanke på att de inte är demokratiska själva.


De förespråkar
att invandrarna i Sverige ska repatrieras, dvs. sändas tillbaka till sina hemländer. Samtidigt hävdar de åsikter som visar att de är nationalister ut i fingerspetsarna. SD:s svenskar är blonda, bor i röda stugor, har gärna folkdräkt och går i kyrkan. Det är den typiska – Ariern de talar om. Det är rätt självklart att sådana värderingar kopplas intimt samman med nazismen.

Demos är ett grekiskt låneord och betyder ”Folket”, hela folket utan undantag. Ethnos är ett annat grekiskt låneord som betyder en del av folket som har samma kultur eller språk. Därför är namnet de tagit på sitt parti grovt miss-
visande. De borde kalla sig SverigeEtnokraterna i stället.

Jag tycker att Mona Sahlin borde rett ut begreppen för Jimmie Åkesson. Det är väl dags att kalla dem för vad de är?

Tar man den argumentationen ytterligare en bit så kan man givetvis applicera den på Mellan-
österns enda ”demokrati” men det väntar jag med ett tag tror jag…

Länkar: SvD Brors i DN DN2

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Sverigedemokraterna, Nazianstuckna, Populism, Jimmie Åkesson, Etnokrater, Etnokrati, Politik[/tags]


10 svar till “SD bör heta Sverige-Etnokraterna”

 1. Om de skulle kallas Etnokrater måste det ju med din logik gå att hävda att det finns en svenskhet som utgör en del av folket med gemensam kultur eller språk som kan avskiljas från övriga delar av detsamma. Till vilka skulle i så fall t.ex. samer räknas eller tornedalsfinnar.

  Det viktiga är nog inte att sätta mer eler mindre väl karaktäriserande epitet på Sverigedemokraterna utan att fortsätta att granska (och avslöja) deras retorik, deras vilseledande användande av siffror, helt enkelt det populistiska budskapet.

 2. ”Det är den typiska – Ariern de talar om.”

  Med sådanana fiender som du behöver SD inga vänner. Tack för att du finns Jinge!

 3. Peter K: I t.ex. härjedalen har sd gått starkt framåt just på att arbeta inte mot invandrare -utan samerna, som folk tydligen anser brer ut sig alldeles för mycket… Så de kan pussla in alla slags minoriteter, även de som är äldre i det här landet än vi ”etniska svenskar”.

 4. Sofia, det var lite av min poäng att de flesta av oss sannolikt inte delar definitionen av en svensk med SD och därmed heller inte kan kalla dem etnokrater eftersom de verkar sakna en rimlig defnition av vad en svensk är.

 5. Ida, tråkigt nog finns det bland alla dessa som var nya svenskar på 60-70-talet också en oförblommerad rasism mot andra grupper. Det vet jag. Vi kan nog tyvärr se framför oss ett ökad medlemsantal från dessa grupper om vi inte gör något snart.

  Och jag föredrar att se på farbror i tunnelbanan från Jugoslavien som svensk. Gör inte du det? Nu går du till angrepp igen mot ”er” som åker tunnelbana = svenskfödda eller… hur menar du? Och drar för många över en kam. Och när ”ni” blir gamla? Vilka är ”ni”? Jag förstår huvuddragen i ditt resonemang, men det blir lite konstigt när man synar detaljerna. Du inkluderar väl dig själv i vårt gäng – vi som kommer att bli gamla i Sverige, eller hur? Hoppas det i alla fall! Vi kanske hamnar på samma hem, du och jag!!

  Jinge: Själv kopplar jag inte automatiskt blonda människor som bor i röda stugor har gärna folkdräkt och går i kyrkan, till nazismen. Varför är det så självklart att de kopplas samman? Om knäppjocke i SD gör det är ju en sak, men hur kan du skriva att det är självklart att dessa begrepp kopplas intimt samman? Borde vi inte motarbeta detat påsamma sätt som vi sakta med säkert tar tillbaka svenska flaggan från nynassarna? Jag är ju ingen vän av statsstaten, men ändå är det väl för väl att de inte ska ha monopol på en sv Sveriges symboler!

 6. Bra, Ida! Nu har du förklarat så att alla förstår – jag tolkade dig precis så från början, men när syftningarna blir lite oklara är det lika bra att man reder ut det hela!

  Vi ses, om inte förr så på ”hemmet”! ;-)

  Sami:
  Alltså, den där videon: Helt ok att önska samernas land, som man bl.a. betalt skatt för i hundratals år precis som bondebefolkningen gjorde för sin mark, tillbaka till dess rättmätiga ägare. Men det där med swedes out, får du allt ta bort. Annars gör du oss alla en stor otjänst, för det är då inget som någonsin uttalats i civiliserade kretsar. Är du från Jovnavaerie, Kiruna, eller någonstans i Härjedalen t.ex. förstår jag din ilska, men samer och bondebefolknngen har levt sida vid sida i tusentals år och det har alltid varit framgångskonceptet. I alla fall fram t.o.m. socialdarwinismens inträde och statsstaten Sveriges skamliga svek år 1886. Men det tillhör en annan debatt. Lite Sami Power är helt i sin ordning, men att ge sig på andra är inte förenligt med detta. Så gör man inte.