Satirteckningar och Åsa Linderborg


Åsa Linderborg har skrivit ett intressant och bra inlägg i debatten om satir- och karikatyrteckningar i Aftonbladet.

Åsa Linderborg: Det Reinfeldts motståndare säger med ord – att hans politik inte alls skapar välfärd, utan tvärtom slår mot sjuka, arbetslösa och underprivilegierade – säger satirtecknaren med tusch. Sverige behöver fler, inte färre, satirtecknare som ger sig i kast med politiker och makthavare. Det är bara de som kan ge färg åt de färglösa och få oss att dra på munnen åt det som egentligen inte är något att skratta åt.

För så är det givetvis. När man behöver tydliggöra något så är BILDEN vanligen mycket användbar. Att en bild säger mer än 1000 ord är normalt en omhuldad osanning, men i vissa fall så stämmer det till 100%

Och då svider det förstås i hjärtat på den som avbildas. Det svider förstås extra mycket om det kan ge upphov till några rubriker.

Kan man dessutom anlägga ett ledset ansiktsuttryck som Reinfeldt så kanske folk glömmer alla moderata hatbilder genom åren..


3 svar till “Satirteckningar och Åsa Linderborg”

  1. Bortsett från att Åsa är så grymt smart, jävlar vad jag skulle vilja sätta på henne!

  2. Va??

    Intelligenta kvinnor är ALLTID sexigare. Men jag skulle ändå tro att hon känner för att strypa dig om hon läser kommentaren.. :-/

  3. Heja Åsa!
    Du var TOPPEN på P1 igår då du berättade om alla hot/hat/sexistiska mail du får som ledarskribent!!Jag satte mig rakt upp och höjde volymen,kunde aldrig ana att sådana perversiteter tar sig uttryck i politiken.Jag undrar vad våra mödrar och mormödrar fått stå ut med? FORTSÄTT!
    Marianne Sandor