Sarkozys agerande stort misstag


Enligt uppgifter i media ikväll så har Sarkozy beslutat att utvisa 250 personer som är dömda för upploppen.

Det är stiligt att polisen hunnit utreda dessa brott och att domstolarna hunnit genomföra 250 rättegångar där det är ställt utom allt rimligt tvivel att dessa ungdomar brutit mot lagen.

Troligen har en hel del av dessa faktiskt gjort det, men min känsla för rättvisa säger mig att det här finns ett antal oskyldigt dömda.

En annan sak är att Sarkozy uppvisat en utomordentlig brist på fingertoppskänsla. Har det inte varit upplopp i Frankrike tidigare så lär det nu dra ihop sig på allvar.

SvD: ”Göran Persson angriper nu den franska regeringens sätt att hantera våldsamheterna i landet. Inrikesminister Sarkozy är ”oförsonlig” och ”konfrontatorisk”, säger Persson.

Fransosernas regering äventyrar inte bara stabiliteten i Frankrike genom sitt arroganta uppträdande. Nu har bilar

börjat brinna både i Belgien och Tyskland.

Och inte heller är de kapabla till att ta hand om sina inflyttade medborgare från kolonierna. Det enda de klarar galant är att se till att resten av EU får försörja deras bönder.


4 svar till “Sarkozys agerande stort misstag”

 1. Jinge: Har du några förslag på vad regeringen skall göra när upploppsmakarna bränner mer än 1000 bilar per natt till ett värde av kanske 100 miljoner kronor? Plus affärer, dagis, skolor och gym. Om hårdare tag är fel, vad är det då som är rätt?

 2. I motsats till nyliberalers tro att marknaden klar allt så – repression behövs då å föder anti-repression. Frågan är givetvis hur stor del av befolkningen som stödjer upproret. Är det en stor del blir ju upproret o dess konsekvenser därefter.
  Just spridningen till Tyskland tror jag kan leda till en kommunistisk regim (å det behöver inte vara positivt). Dvs gamla stalinister tar makten å skapar ett centralstyrt mini-sovjet. Å det får käggeleffekt på den ryska utvecklingen. EU blir då luft å kan INTE agera som en kraft mot tex Bush invasioner. Kina vittrar blod å anfaller tex Taiwan (som USA kanske skiter i). Osv.
  Märk utv i Tyskland, just nyval då de som stod mot varandra bildat regering ihop (bevisar tesen= makten samarbetar bara olika fraktioner). En outsider som PDS (gamla kommunistpartiet) kan då utnyttja tillfället (läs mest kallhamrade kommunisterna/stalinisterna). Det är iNTE en utv som mänskligheten tjänar på – på kort sikt.
  Man får hoppas på framtida förnuftiga regeringar i Frankrike o Italien nästa år.

 3. Förhoppningsvis, positiva alternativet, får det fart på progressiv debatt! Bush repressions och tortyrmetoder måste alltså lämnas åt medeltiden. Som tur är hade ju demokraterna nu framgångar i USA. Alltså, kan man ju tänka sig en debatt som sas lufter den politiska dialogen mot högre höjder. Man vet ju att krig mot terrorn ger terror. Att då göra om misstaget som Bush gör är ju Inte bara fel utan oxå dumt.
  Dvs det finns hopp. Men givetvis finns många mörka krafter som VILL utnyttja situationen (inte bara nyliberalerna utan oxå stalinister). Båda systemen innebär ju att makten flyttar från medborgare till centrala ledningar i företag el statsledning (ofta sammanblandning…dvs riktiga neocon nyliberaler= stalinister=ideologierna är bara förpackningar). Sen finns det givetvis andra nyliberala ideologier liksom vänsterideologier.