Sant / falskt om terrorattacken i London?Varför gör inte CNN en likadan rubrik för Irak? ”Iraq terror..”

Precis som alla insåg i förväg så har nu kvällspressen börjat slå mynt av terrordådet i London.

Det är osmakligt men givetvis förväntat. Idag har jag kollat lätt på webben och hittat ett antal påståenden som kan vara sanna, men troligen inte är det.

Bland annat påstår Expressen att någon grupp som kallar sig ”al-Masri-brigaden” som står nära Bin Laden är ansvariga. Man travesterar därmed namnen som brukade användas av RAF i Tyskland.

Jag tillåter mig tvivla på att ett gäng galna fundamentalister skulle härma RAF, Röda Arméfraktionen, när de namnger sina terrorgrupper. Att sedan påstå att de står nära Bin Laden låter som ren desinformation.

För all del. Det KAN ju vara sant, men så är det ju ofta med kvällstidningarnas ljugerier. Vi har ju ännu i färskt minne hur Mujaheddin skulle hämnas profeten p.g.a. att Runar beskyllt Muhammed för att vara pedofil.

Det man kan konstatera från det tillfället är att några snabbt som attan satte upp en hemsida på en server i Texas med dessa hot (se bilden och länk till min gamla text). Det handlade då om ren och skär desinformation och nu finns givetvis risken att de ”nyheter” vi får ta del av till stor del är ett resultat av sådan desinformation..

En tidning skriver också att en ensam man kan ligga bakom bomberna.

Tänk jag tvivlar. Om det vore så kan man väl direkt koppla bort tankarna på muslimska fundamentalister?

När man ska fundera på vem/vilka som ligger bakom en sådan här attack så bör man i första hand fråga sig vem som tjänar på detta. Precis som när det gäller vanlig brottslighet: ”follow the money..”

Det kan mycket väl vara Saddams gamla kompisar i Irak som vill föra över kriget till England. Det kan givetvis vara en grupp muslimska fundamentalister (dit en Saddamfalang inte hör). Eller så kan det vara andra intressen som ligger bakom attacken, intressen som inte alls har Irak att göra.

I nuläget tror jag att man ska vara ytterst selektiv när man tar del av medierapporter. Tids nog får vi i bästa fall reda på något som kanske närmar sig sanningen..


Ett svar till “Sant / falskt om terrorattacken i London?”

  1. Du skriver “follow the money..” Jinge. De som “tjänar” på dessa terrorbombningar i England är väl de krigförande och deras proselyter? Att länders säkerhetstjänster bombar civilpersoner i hemlighet är ingen direkt nyhet. Det har hänt i Ryssland, Frankrike, Israel och USA [kubaplanet som sprängdes av CIA] och ska man följa pengarna – så är väl den mest misstänkte antingen USA eller England. För dessa länder passar det perfekt att skylla terrorn på andra så att de får större stöd av folk att bekriga oljestater &/ muslimer.