Samarbeta inte med de främlingsfientliga, säger (fp)!?


I morse hörde jag en av de mest absurda frågor tas upp i radions P1-morgon.

Det var Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson som intervjuades av Camilla Kvartoft som frågade: – Varför ska alla partier bestämma sig för att inte samarbeta med Sverigedemokraterna?

JJ: ”- Nu när integrationspolitiken har misslyckats så finns det ju en stor risk att missnöjda socialdemokrater går över till främlingsfientliga partier. Och då är det viktigt att göra klart att sådana partier inte ska kunna få något inflytande i t.ex. kommuner. Och vi deklarerar för vår del att för oss kan det aldrig bli aktuellt att bygga ett regerande av en kommun på ett främlingsfientligt parti. Och jag skulle bli förvånad om inte de andra riksdags-partierna kan göra samma deklarationer för sin del.”

Om man bortser från den kraftfulla Guilt by Association som han inleder med så är det en märklig känsla att lyssna på parti-sekreteraren i Sveriges mest främlings-fientliga parti där han sitter och oroar sig för att de andra partierna ska välja att samarbeta med ett ANNAT främlings-fientligt parti. Igår skrev jag om den utveckling vi kan förvänta oss att (fp) går i spetsen för även fortsättningsvis. Om det skulle visa sig att deras opinionssiffror är låga så kommer nya utspel som att lärarna ska rapportera till SÄPO, språktest för invandrare, eller som Rojas förvirrade uttalande om ”sociokulturell bakgrund” och liknande..

Samtidigt kan jag inte förneka att det ligger en god portion humor i Folkpartiets oro. Att de dessutom pekar ut social-demokraterna är kanske larvigt i överkant. Det förefaller som om de flesta främlingsfientliga sossar redan gått över till (fp) som därmed fyllt sin kvot och befäst

sin position som landets mest främlings-fientliga parti.

Det finns en risk att denna valrörelse kommer att bjuda på fler bisarra utspel från högeralliansens sida. Johan Jakobsson är en av ingenjörerna bakom folkpartiets alltmer främlingsfientliga approach och att höra honom sitta och varna för främlingsfientlighet är en rent Kafka-liknande upplevelse. Lyssna själv!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, främlingsfientlig, folkpartiet, populism, johan jakobsson, utspel, högeralliansen, valet[/tags]


3 svar till “Samarbeta inte med de främlingsfientliga, säger (fp)!?”

  1. Sveriges mest främlingsfientliga parti? Var dom det när även när Fp med Friggebo i spetsen 1991-92 tillät 40.000 kosovoalbaner bosätta sig i Sverige trots att dom inte ens hade krig i sin del av landet. Är folkparitet ett ”främlingsfientligt” parti, då är det nog ganska svårt att vara invandringskritisk i detta land!

    Dagens sanning: Att jobba FÖR mångkulturen är att jobba MOT integrationen!

  2. Har du verkligen inte märkt att det hänt något med (fp) efter We Shall Overcome….???

    Grattis! Dags att vakna nu då!?

  3. Efter att ha sett dokument inifrån i går om FP så måste man väl nästan tolka jakobssons märkliga fint som ren taktik: rösta på folkpartiet så får ni ”främlingsfientlighet, men med förnuft” för att travestera sossarnas kärnkraftsomröstningsslogan.