Säg inte Fuck!


Ni minns kanske Janet Jacksons ”Nipplegate” då hon under Super Bowl (?) visade upp sin bröstvårta av ”misstag”?

Efter den fullkomligt chockerande incidenten så har nästan alla radio- och TV-kanaler börjat sända programmen med 5-10 sekunders fördröjning. Detta för att alla barn ska slippa det fruktansvärda trauma det innebär att få se en kvinnas bröst.

Idag kommer det amerikanska representanthuset rösta ja till ett förslag som innebär att ”snusk” i Radio & TV ska ge mångfalt högre böter än tidigare. Totalt ska olika medieföretag kunna få upp till två miljoner dollar i böter om de av misstag skulle släppa igenom ord som t.ex. ”Fuck”.

Detta sker i ett land där man ska förbjuda enkönade äktenskap och aborter enligt radions kulturnytt i morse.

Demokratins och frihetens stamort på jorden..

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, fuck, moral, bush[/tags]


4 svar till “Säg inte Fuck!”

  1. Snacka om att dom kommer att få problem med ord som låter som en svordom eller efternamn

  2. ”alla barn ska slippa det fruktansvärda trauma det innebär att få se en kvinnas bröst.”

    Hmm…har inte praktiskt taget alla barn sett det redan? Bush kanske bara fick välling i nappflaska och därför inte inser det naturliga i sammanhanget?

  3. En liten detalj bara: USA ska inte alls förbjuda enkönade äktenskap. Åtminstone inte under en överskådlig framtid. Lagförslaget dog en snabb död i senaten idag:

    http://www.cnn.com/2006/POLITICS/06/07/same.sex.marriage/index.html

    Ensklida stater kan visserligen förbjuda det, men det som har debatterats länge och det som Bush gick till val på var att ta bort den valmöjligheten. Är man homosexuell och vill gifta sig är det fortfarande fritt fram att åka till Massachusetts.

  4. Lasse! Nånstans får man dock acceptera ett folks kultur och att den är annorlunda än ens egen. Jag tycker också det är fjantigt, men ställ det i relation till att det finns länder där en kvinna inte tillåts visa sitt hår så ter det sig inte längre lika konstigt. Den amerikanska kulturen har alltid varit prydare än t.ex. den svenska. Vi har ju fått lära oss att acceptera andra kulturer, så varför inte den amerikanska?