Saddam avrättas inom 30 dagar


Tänk så behändigt för George W Bush att det nu är klart att Saddam Hussein ska hängas inom trettio dagar.

Det betyder att rättegångarna mot honom, som skulle ha visat att det var USA som såg till att diktatorn utrustades med giftgas inte kommer att hinnas med. Det enda som krävs för att hängningen ska bli av är att USA:s marionetter i den irakiska regeringen skriver på appellationsdomstolens beslut, och det är knappast en vågad gissning att så blir fallet.

Man skulle kanske kunna tro att detta är listigt av USA, men det är det inte. Alla kurder som mördades med den amerikanska giftgasen kommer ständigt att påminna om vilken nation det egentligen är som tillhör ondskans axelmakter. Och resten av världens folk vet redan att USA spelar med märkta kort och att de anser sig kunna göra det på grund av att de sitter med nästan alla av världens massförstörelsevapen på hand.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Saddam Hussein, Dödsdom, Giftgas, Kurder, USA, George W Bush, Hängning, Politik[/tags]


10 svar till “Saddam avrättas inom 30 dagar”

 1. Irak har importerat både mjältbrand och nervgas – från USA. George Bush d.y, som nu vill ”hämnas” sin far (som trots allt överlevde Irakkriget, till skillnad från de civila offren från USA:s bombningar och Iraks stridsmedel från USA) borde måhända ha i åtanke hur samme far samt Ronald Reagans regering sålde nervgas, mjältbrandsbakterier och andra BC-stridsmedel hej vilt till Irak. Även efter Kuwaitkrigets formella slut sålde Storbritannien pralidoxin till Irak, så sent som i mars 1992. (Saxat vanter.nu)
  Det borde vara så att även Suportrarna till de s.k ”skurkstaterna” skall ransakas och ställas inför domstol!Rättegången med Saddam är en Lekstuga!

 2. Iran-Irak kriget 1980-1990,kan man ju fråga sig var anstormningen då innfann sig???
  Fördömde man då attackerna? Krävdes ekonomiska sanktioner i FN? Inleddes bombräder mot Bagdad?
  Är det någon som undrar varför?

 3. Ja eftersom amerikanska presidenter är s.a.s svårhängda får väl alla ”Demokratiälskare” nöja sig med detta?
  Lindholm har redan sagt vad detta är, så jag avstår. Ett tillägg dock: – tro nu för jösse namn inte som bombhögern att denna hängning löser den minsta knut. Nu tar den stubin USA tänt ordentlig fart. 2007 blir ett Anno Horribilis! Om än bombhögerns ärkesvin med PM Nilsson i spetsen tror och försöker inbilla folk något annnat.

 4. Ni ska se att USA säkert ser till att han avrättas snabbt som attan i hemlighet. Om några dagar så får folk bara ett besked om att han är död. Samtidigt kommer väl ”Al-Qaida” med några lämpliga uttalanden om att de ska spränga världen..

 5. Fast den huvudsakliga anledningen till en snabb avrättning i tysthet är väl att en offentlig avrättning med pompa och ståt bara skulle röra upp ännu mer ilskna känslor och skapa mer våld? Allt är inte konspirationer…

 6. Pontus..vad hände med allt snack om att diktatorn äntligen är borta, och att folket är fria och lyckliga nu?

  Säkerligen borde väl inte diktatorns död innebära ilskna känslor hos det -befriade- folket?

 7. Ryan! Pontus har aldrig varit för krig mot Irak, och jag vet mig inte heller ha läst uttalanden från Pontus i den riktningen du säger. Du blandar nog ihop honom med ngn annan?

 8. Ryan! Det är förstås skitbra att Saddam är borta från makten och jag kommer i ärlighetens namn inte gråta många tårar när han går hädan. Däremot tror jag nyttan av att bli av med Saddam på långa vägar uppväger kalabaliken USA ställt till med i regionen.

  Om man sen ska tala i generella termer så kommer det alltid att finnas grupperingar i varje land som på något sätt gynnades av en diktator, hur ond han än är. Dessa grupper kommer förstås inte att vara ett dugg glada eller känna sig ett dugg befriade när diktatorn är borta.

  I fallet Irak stämmer förstås ovanstående, även om jag inte tror att det på långa vägar är hela förklaringen varför Saddams avrättning skulle kunna skapa oroligheter. När något inte fungerar så letar man ofta instinktivt efter lösningar i det som är diametralt motsatt det som inte fungerar. USAs invasion gjorde inte irakierna lyckligare, tvärtom så blev vardagen svårare. Därför finns det säkert många som längtar tillbaks till tiden innan invasionen och som skulle bli upprörda om man gjorde en happening av Saddams avrättning.