Sabotaget mot P1


Att de Khmerer som lyckats ta topp-
befattningar på Sveriges Radio retat upp P1-
lyssnarna ordentligt har säkerligen alla hört.

Nu på morgonen skulle jag – som haft ett favoritprogram på lördagsmorgnarna i många år nu, motvilligt men dock, följa med mitt program till den nya kanalen, P4. Gissa vad som då möter mig?

SR:/Naturmorgon: ”Observera att Naturmorgon
p g a sportsändningar från skid-VM i Japan inte börjar förrän kl 07.30! Programmet är alltså denna vecka bara en timme långt.”

Tro det eller ej, naturmorgon sänds inte på grund av att några åker skidor i Japan. Man flyttar inte ut skvalet i P3 eller lokalradion, man sätter inte stopp för andakten i P1, utan man ger sig på P1:s gamla klassiker fast nu i en annan kanal.

Att mängder av lyssnare blir grymt besvikna kan man inte vara ovetande om så det måste vara någon sorts aktiv politisk handling, på annat sätt kan jag inte förstå det. Kan det vara så att lyssnarna ska jagas iväg från Public Service? Fick man inte in Cecilia Stegö Chilò som kulturminister så att hon i sann nyliberal andra kunde lägga ner public service, ja då går man omvägen och sätter in det tunga artilleriet i form av Annika Lantz och sportradio.

Jag kan berätta att jag är en ytterst fridfull man, och dessutom till åren kommen, men skulle jag nu på morgonen få tag i den där Peter Öhrn så vete väl tusan om det inte skulle bli handpåläggning…


Jag vill LYSSNA på det kl 06.00 i stället för att läsa…


Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Sveriges Radio, P1, Peter Öhrn, Nyliberalism, Khmerer, Naturmorgon, Cecilia Stegö Chilò, Politik[/tags]


4 svar till “Sabotaget mot P1”

 1. Det här är bedrövligt!
  Jag har lyssnat på Sveriges Radio i hela mitt liv och nu kan jag plötsligt knappt göra det.
  Två kanaler lyssnade jag på, Radio Stockholm P5 och P1
  Radio Stockholm P5 lade man ner 2 mars 15:00 och sändaren gick över till att sända P4 som jag inte tål att lyssna på under stora delar av dygnet (tål ej sport, eller psykologiprogram).
  Dessutom har man saboterat P1.
  Nu har jag inget jag kan lyssna på när jag jobbar som bussförare. Reklamkanalerna når inte ut till bussen ute på Värmdö på grund av svaga sändare.
  Ersättaren för P5 kommer inte heller att få en stark sändare.

  Vi har nu hamnat i det läget att Sveriges Radio kommer att tappa massor med lyssnare och det är nog det borgarna vill. De vill lägga ner Sveriges Radio.

 2. Jag är också alldeles förtvivlad. Har försökt med Danmarks Radio-jazz eftersom det är min grej. Men det blir som en lång stoppad korv efter ett tag. Egna skivor är förutsägbart. Försöker lyssna på BBC via datorn men det är – i alla fall just nu – inte intressant. Jag förstår verkligen att läsböcker blivit så populära. Så många människor i begravningsstämning och ursinne…Är jag verkligen så lite kreativ att jag inte kan hitta på något? Snart ska jag flytta till landet. Digital-tv betyder för mig som bor bakom berget ingen tv. Eller, med kostsam satellit blir det kanske-ibland-tv. Bredband finns inte, och så denna Förbättring av P1. Nog vill man slåss, nog.

 3. Är det inte följdriktigt. Vi har länge matats med trams-tv så varför skulle radion förskonas. Trams-tv i form av Idol, dokusåpor, melodifestivalen och sportskvalet har vi matats med länge. I och för sig, sport är skitkul att göra själv men hjärndött att titta på. Dessutom kan jag inte begripa radions självpågtagna roll att producera så mycket som möjligt externt. Samtidigt säger man sig ha dåligt med pengar.

 4. Hjälp! Vad skall jag lyssna på nu?
  Radio Stockholms nya P4 på 103,3 verkar rikta sig till folk äldre än 70 år. Sådant kan jag inte alls lyssna på eftersom jag endast är 53 år snart.
  Det här blev katastrof för stockholms läns innevånare.
  Man kan undra hur ledningen för Sveriges Radio tänker.