Så här har borgarna tänkt vinna valet


De fortsätter väl på samma sätt som idag kan jag tro. I Timbros ledband..

Vem som beordrat de borgerliga tidningarna att överge sans och moral vet jag inte, det kanske är något som växer fram naturligt inom borgerligheten.

Rubriken ovan kommer från en stort uppslagen artikel i dagens Svenska Dagblad och den lilla faktarutan till höger är artikelns avslutning. Journalisten tyckte nog att ”någonstans går ändå gränsen”.

Alla partier har tappat medlemmar de senaste 13 åren som mycket riktigt påpekas. Att man inte väljer att skriva ”Folkpartiet” (tex) i rubriken är ett resultat av en politisk agenda som blir allt tydligare.


5 svar till “Så här har borgarna tänkt vinna valet”

 1. För ett år sedan frågade jag mig på en anna webbsida varför det står ”Vänstern fortsätter att rasa” i rubriken i Svenska Dagbladet 11 november då man redovisar en opinionsundersökning där vänsterpartiet minskar 0,4%. I samma undersökning minskar kristdemokraterna 0,5% och centerpartiet 1,4%. I samma undersökning ökade socialdemokraterna med 0,6%.

  0,4% av 1 875 intervjuade personer motsvarar 8 personer och är inte statistiskt signifikant. Likväl skrev man ”Vänstern fortsätter att rasa”.

  Det du nu skriver om medlemssiffrorna verkar vara en favorit i repris. Jag börjar hålla med dig att det är organiserad propaganda.

 2. Äpplen och päron.

  Artikeln (och rubriken) handlar om de senaste två åren, medan faktarutan faller tillbaka på SNS rapport om de senaste tretton åren.

  Johan Lönnroths bekräftande analys tar dessutom upp en tredjedel av artikeln.

  ALLT är inte en sammansvärjning från Timbro.

  mia

 3. Men syftet är uppenbart. Hur många medlemmar har de andra partierna förlorat de senaste två åren? Är detta unikt för (v)?

  Timbro är iofs en klackspark, för borgerlighetens alla spindoctors är säkert oxo med på ett hörn..

 4. Håller inte alls med er. Artikeln visar på hur många medlemmar V har tappat sen Gudrun Schyman avgick. Tror inte alls det är nån propaganda. 16 % på så kort tid är ganska anmärkningsvärt.