Rumäner tigger på pendeltåg och i tunnelbanan


De flesta som åkt pendeltåg i Stockholm de senaste åren har råkat ut för Rumänska tiggare.

De lägger små lappar på säten bredvid passagerare och efter en stund kommer de och samlar ihop eventuella pengar.

Olyckorna som dessa stackare råkat ut för är varierar. Själv har jag stött på minst ett tiotal olika behjärtansvärda historier.

Sist har det en ung kvinna som hade fyra barn hemma i Rumänien och samtliga hade sockersjuka och hon hade inte råd att köpa insulin.

För ett par veckor sedan var det en annan kvinna som hade exakt det problemet, jag tror t.o.m. att det var samma lappar.

En man hävdade på sin lapp dagarna innan att han hade två cancersjuka barn hemma och behövde pengar till medicin.

Visst, det KAN vara sant, men det vore mer rimligt om de använde de pengar resan kostar att hjälpa sina barn med kan man tycka.

Personligen är jag dock övertygad om att det handlar om vanligt bondfångeri..


14 svar till “Rumäner tigger på pendeltåg och i tunnelbanan”

 1. Om det där är en bild på en ”äkta” lapp måste jag säga att jag är väldigt imponerad över stavning och grammatik för någon som varken är född eller bofast i Sverige och inte har svenska som modersmål..

 2. Lappen är äkta, jag tog bilden på pendeln för en dryg timme sedan. Jodå, men visst KAN man tänka sig att han fått hjälp. Annars är det genomgående att dessa rumäner inte talar alls.

 3. Jo det där är ju den klassiska tiggerimetoden. I det som förr kallades U-länder stympade man ju tom barn för att använda i tiggeriet, sätta ut dem att tigga på gatorna.
  Vad är det för värld vi lever i när människor tar till så desperata metoder?

 4. Jag stötte på en hjärtsjuk herre som hade en månad kvar att leva.

  Jag hade tänkt fråga varför han slösade bort sin sista månad på att tigga, men feg som jag var satt jag kvar på plats och höll tyst.

 5. Det har du kanske rätt i. Men bara kanske. Jag får en känsla av att det är ett sätt att lura av folk pengar. Jag skrev oxo ”Visst, det KAN vara sant” och det tror jag alla är medvetna om. Men vad kostar det att resa till Sverige t.o.r. och vad kostar det att leva här? Och varför är det så många olika rumäner som har olika behjärtansvärda historier? Och varför dyker två olika kvinnor upp med exakt samma historia?

  Det är lite för många obesvarade frågor för att jag ska kunna köpa att det bara är fattigdom som är orsaken. Men jag kan ju ha fel förstås..

 6. Bondfångeri? Med all sannolikhet!

  Har dock svårt att uppröras över det då de säkert inte har det så fett.

  Däremot borde det finnas effektivare sätt att dra in pengar.

  Dock har jag sett en del, framförallt lite äldre kvinnor, skänka nån tjuga eller så, vilket säkert grundar sig på att dom verkligen tror på att dom har leukemi, tbc etc.

 7. Man behöver inte alls tro på historierna om man vill skänka lite pengar. Jag tänker inte ens på det. Har jag lite småpengar som jag kan vara utan så ger jag om någon frågar. Eller så låter jag bli.
  Jag tror det är väldigt många som tänker så. Desto mer intressant tycker jag är de som moraliserar över och dömmer den ena eller den andra gruppen.

 8. Rumäner tigger inte, de jobbar.
  De som tigger är tsigenare från Rumänien.
  Även att de tog namnet ROMANI är ett led in en värdskamppani av desinformation för att man ska tro att de är rumäner eller romare.
  Jag är så trött på att man ger rätt till en så illvillig minoritet!

 9. Rumänernas otur är att dom levde 50 i ett komunstiskt land. Tills dess alla levde ett bra liv och om Sverige visste man att det gick inte så bra för dom. Nu är det tvärtom men rumänerna tigger inte..dom jobbar.. Tyskland,Spanien,Italien överallt.

  Angående tiggaren dom tog inte era pengar dom bara bad om pengar inte lurade er som vi blev lurade av svenskar där vi fick en tom cd skiva som jag betalade 600 kr. Men såna människor finns överallt. Tror ni verkligen att isf dom skulle ha det bra..att dom skulle gå runt o tigga o bli förlämpade…tror ni att dom tycker om det? Och som det står på lappen dom vi gärna ha ett jobb.

  Om ni stör er så mycket på fattigdomen då undrar jag varför tycker ni inte att det är fel när svenska män åker till Thailand och hämtar fattiga o analfabeta kvinnor därifrån och när dom skaffar barn som verkligen inte representerar den svenska rasen.