Rudanområdet ska byggas om – för Hammarby IFTvå olika stilar i vintras, nästa sommar är det träningsplan för Hammarby IF:s allsvenska fotbollslag..

En lokal nyhet från Handen där jag bor damp ner i brevlådan lagom till morgonkaffet. Haninge kommun har för avsikt att bygga två fotbollsplaner på Rudanområdet.

Bilden överst är tagen på fältet vid Rudans gård, mellan sjöarna lilla Rudan och själva Rudan. Fältet används av det rörliga friluftslivet till allt möjligt, på bilden är skidträning, låt vara i olika nivåer. Årligen hålls det ett antal större tävlingar där platsen används som start/mål och för publiken.

Nu ska det bli två fotbollsplaner med tillhörande omklädningsrum och andra lokaler åt klubben
– Hammarby IF. Tyvärr kommer det att påverka det rörliga friluftslivet negativt, det är väl bara oklart i vilken omfattning än så länge.

Nå, det hade kunnat vara ännu värre, tänk om det varit Djurgårdens IF…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Hammarby IF, Rudan, Fotboll, Handen, Haninge, Träningsplan[/tags]


8 svar till “Rudanområdet ska byggas om – för Hammarby IF”

 1. Kommunen som pröjsar antar jag?

  Vänta dig inget gnäll från liberalerna om idrottsparasiter.

  Populist poäng i den här terrängen använder dom skattefinasierad kultur för att skaffa.

 2. Då det inte finns några gröna områden kvar i betonggettot Sthlm måste dom ju hitta ngn annanstans att vara. Nej skämt å sido det är sorgligt att rekreationsområden som allmänheten har ska exploateras för eliten. Hoppas att kommunen tar ut ordentlig planhyra, eller ska dom skänka det till HIF. Ni har väl kvar Gålö/ Skälåker, Skutan, Tyresta by och Östnorabadet ? Förresten går det inte att bygga ut Hanvedens IP eller Torvalla IP ?

 3. Kommunen investerar och hyr sedan ut till HIF. Kruxet är väl att dessa bägge planer behöver inhägnas för att inte utsättas för sabotage. Den närmaste bebyggelsen är där jag bor och mörka kvällar finns det inga där.

  Sedan tror jag iofs att det går att fixa så att området runt går att använda för tävlingar och sådant ändå, men jag läste att lokala skid- och orienteringsklubben var negativa.

  En annan sak är att Rudanområdet är mycket mer än fältet där de ska bygga fotbollsplaner. Det är ordentligt med motionsstigar, badsjö och en liten fiskesjö (laxartade inplanterade).

  Fast visst hade det varit trevligt om det var AIK i stället..

 4. Säg inte att du håller på ”Gnaget” det till hör ju inte ens Stockholm, är inte du född i Stockholm ? Det finns ju bara ett Stockholmslag, och det är HIF. Visst finns det ngt som förkortas DIF, men jag vet inte vad det är.

 5. HIF är godkända, men inte DIF. Anledningen till att jag håller på gnaget är att min farbror släpade med mig på en match mellan HIF och DIF på stadion 1954-55 Efter den matcjen har jag hållit på AIK. Sedan är jag född och uppväxt på norrmalm (vid Observatorielunden) och därifrån är det nära till Sveriges Bästa Fotbollslag..

 6. Hos oss i umeå höll kommunledningen på att hoppa i galen tunna och bygga en golfbana på ett av stans mest populära strövområden. Det var bredvid Nydalasjön och risken var uppenbar för förgiftning av sjön som är mycket känslig.

  Några uppmärksamma herrar och damer i en lokal (s)-förening tog upp frågan på Arbetarkommunens repskap. Debatten blev mycket het.

  Det blev ingen golfbana. Fotfolket segrade. Den inre partidemokratin fungerade. Sen vann vi =(s) också valet här upp och ökade med 2 %.

  Så länge ingen har börjat gräva finns det hopp.

 7. ”match mellan HIF och DIF på stadion 1954-55 Efter den matcjen har jag hållit på AIK.” Var det ngn sorts ungdomlig protest ? Annars är det väl närmare från gränsen Vasastaden/Norrmalm till DIF:s egentliga hemmaarena Stockholms Olympiastadion. Själv är jag gammal ”södergrabb” därför HIF.

 8. Det var på stadion på Valhallavägen. Nejdå, det var bara en så fö/¤%nnat tråkig match. Och Hammarby var inte tänkbart efter den uppvisningen. Gör du dessutom en studie av sympatierna hos de som växct upp i Vasastan jämfört med söder så ska du se en dramatisk skillnad till gnagets fördel.

  Nu har jag redan antytt att HIF är ett hyfsat gäng och jag kommer säkerligen att få kolla på ett antal av deras träningar framöver om jag har hälsan. Jag går nämligen förbi platsen 2-3 gånger i veckan.

  M.a.o. kan bloggbesökarna förvänta sig bilder från deras träning här på bloggen.. :)