Rotting-Majoren oppositionens våta dröm


Utan att dölja min förtjusning det minsta konstaterar jag att Rotting-Majoren Jan Björklund redan nu tycks vara klar som ny Folkpartiledare.

Det gläder givetvis de tre partierna som är i opposition samtidigt som Sverigedemokraterna svär över sin otur. Björklund har hela tiden intagit en batongattityd och kommer givetvis att fortsätta med det. Hans förslag om att lärarna skulle bli Säpo-informatörer hade han sannolikt stulit från Sverigedemokraterna, fast det ska ärligt medges, han kan ha kommit på det själv också.

Under alla omständigheter så tror jag att ett val av honom till partiledare sätter igång bildandet av ett nytt liberalt parti tämligen direkt. Ett socialliberalt parti. Att ”Janne Rotting” går hem hos högerfalangen inom partiet är givet men samtidigt innebär det nog ett definitivt farväl till merparten av dem som av sentimentala skäl röstat på (fp) 2006.

Jag anar att många sossar, miljöpartister och vänsterpartister just nu gör som jag, ler från öra till öra…

Andra bloggar om: , , , , , ,

Källor: SvD DN

[tags]Jan Björklund, Rotting-Majoren, Folkpartiet, Landsmötet, Liberalerna, Högerregeringen, Politik[/tags]


15 svar till “Rotting-Majoren oppositionens våta dröm”

 1. Tyvärr finns det inte så mycket att le över. (s) och därmed (v) och (mp) kommer om det blir nytt ”maktskifte” efter 2010 att föra samma politik som den nuvarande borgerliga semi-diktaturen. Svenskt näringsliv är boss och (s) har visat tecken på motvilja till förändringar, återgång, av reformer på dom försämringar vi nu upplever (e.g. a-kassan) och som pågick flera år före borgerlighetens kuppartade valvinst. Dock så kommer självklart (s) att prata om ”en fortsatt stark välfärd i Sverige” efter år 2010 trots att vi då har ännu fler tand- och hemlösa, nedmonterade samhällskroppar och nästan slut på statliga företag. Det finns ingen demokrati i Sverige värt namnet. Slå ihop dom 4 borgerliga partierna med (s)!

  Men visst är det skönt att slippa få höra Leijonborgs hycklande mummel i det offentliga rummet. Absolut!

 2. Jisses, hade förslaget om att lärare skulle bli Säpoinformatörer, gått igenom, hade vi haft 2 stycken i min familj..

  Får mig att tänka på Orwells 1984, alla ska ha koll på alla och skvallra för storebror om den andre. Usch för räven.

 3. Jag förstår inte varför ett så bra material som rotting misskrediteras, det kan ju inte rå för att Björklund finns.

 4. Trevligt, är väl han som anser att flickor ska skonas från kemi i skolan, eftersom det krävs en ”killhjärna” för att förstå kemi.

 5. Jan Björklund som liberal partiledare? Jag som klagade på Leijonborg…De som anger tonen i Folkpartiet måste ha suicidala böjelser.

 6. En fråga: Är det du Jinge som ritar bilderna som du visar i vissa inlägg?

 7. Folkpartiet är verkligen liberalt när det kan acceptera någon som Björklund. ;)

 8. Dimmorna skingras över Grumliga Tjärnen och vattnet klarnar – Tack vare Rottingmajoren (m fl) förtydligas deras vanstyre och kan nu uppfattas även av den politiskt blinde och döve.
  Den politiska medvetenheten klarnar, men som vid all slags miljöförstöring tar det lång tid och drar stora kostnader för att sanera efter dem.

 9. Björklund kan ju inte påstås vara liberal. Men med honom som partiledare så kan nog (fp) ta en del väljare från sina huvudmotståndare (sd) & (m). Han kan ju t o m beskylla Fredrik Reinfeldt för att vara ”flummig”.

 10. Som kommentar på Jims inlägg kan man ju bara hoppas att OM S kommer tillbaka nästa val att de i så fall för en politik som är närmare den vår nuvarande regering för!
  Inte för att Björklund är ett utmärkt val, men alternativet att se sossarnas koalitionspartner Ohly stå för utrikespolitik (eller vilket annat politikområde som helst) eller Marita (valförlust som statskupp i det socialistiska paradiset SV) Ulvskog torde ju få varje normalt funtad sosse eller svensk medborgare att fundera mer än en gång om det är rätt val han/hon gör!

 11. ”Jag anar att många sossar, miljöpartister och vänsterpartister just nu gör som jag, ler från öra till öra…”

  Jag tror du kan inkludera en hel del centerpartister, kristdemokrater och moderater där också, faktiskt. Det är ju inte automatiskt så att man vill att folk ska rösta på folkpartiet bara för att man bildat en allians inför ett val.

 12. Ja, som mp-väljare ler jag då inte ett dugg eftersom jag tycker mig se allt fler björklundstyper runtom i detta land. De smygfascistiska tendenserna hos väljarkåren bör inte underskattas.

 13. Kom bara att tänka på min granne från förr som gav sina barn stryk jämt och som var tämligen aktiv inom VPK, undrar vad man skulle ha kallat honom på detta forum om han gått längre i politiken. Militär var han ju inte, så rottingmajor hade ju inte passat. Men han var ju onekligen våldsbenägen, så rotting-nånting hade ju gått an.

  Hur lite jag än tycker om Björklund – stryk har han väl ändå inte förespråkat?

 14. Tyvärr är det inte bara oppositionen som hoppas på Björklund som ny partiordförande för folkpartiet om man läser dagens debattsida på aftonbladet. Är väl ingen slump att sd gnuggar händerna när rottingmajor Björklund föreslås som ny ledare i svensk folkeparti.