Risken för Pandemi, oförändrat stor


Något som skrämmer mig är risken för en pandemi.

Detta skrev jag tidigare, läs här!

Nu har det börjat gå upp för regeringen att risken för en världsomspännande pandemi av fågelinfluensa är stor. Morgan Johansson har därför samlat ihop ett antal myndigheter för en första diskussion.

Han säger till ekot att han är oroad över hur man ska få tag på vaccin, eftersom Sverige måste köpa av privata tillverkare utomlands.

– Nu får vi förlita oss på att man klarar av att köpa in vaccin från privata läkemedelsproducenter, vilket i en global epidemi kan visa sig bli mycket, mycket dyrt. Då måste vi också se över vilka ekonomiska förutsättningar som finns, säger Morgan Johansson.

Läs ekots artikel!

Om Sverige, och resten av världen skulle drabbas av en global influensaepidemi måste pengar avsättas för att kunna köpa vaccin till helst 9 miljoner människor i ett läge när smittan drabbar globalt.

Se Ekots grafik över hur virus skulle kunna spridas till människan!


3 svar till “Risken för Pandemi, oförändrat stor”

  1. Vi får väl hoppas att jag inte drar med mig fågelinfluensan hem från Thailand nu i januari. Jag var ju där i februari när den härjade som värst, men det gick ju bra.

    Annica

  2. Jag tror inte att risken är omedelbart överhängande… Men det är klart oroande att vi inte har ngn egen tillverkning av vaccin. Det tycker jag borde vara prioriterat.

  3. Liksom de flesta (alla?) virussmittor finns det ett severänt motmedel, helt överlögset allt den kemiska industrin konstruerat av oljor och annat som borde stannat i marken. Det är Kolloidalt silver, KS. Av egen erfarenhet vet jag detta naturliga medels läkande verkan. Allt från vanlig förkylning till AIDS, sistnämnda har jag ingen egen erfarenhet av :-)

    Eftersom ingen kan patentera detta så görs det heller ingen reklam men det finns mycket information på nätet.