Republikanerna i USA hatar Röda Korset


Nu är inte Röda Korset kompis med USA längre enligt republikaner i kongressen.

Röda korset har alltid haft ett högt anseende på grund av att de inte öppet kritiserat missförhållanden i världen. Detta för att de ska kunna fortsätta att besöka krigsfångar.

Att de haft synpunkter på koncentrations-lägret som USA har på Kuba har varit väl känt, men det är inte någon enda organisation som applåderar USA för deras krigsförbrytelser.

(Ja det skulle vara Timbro då i så fall..)

Lennart på DPU skriver idag om Guantanamo och den alltmer sjunkande krigsviljan i landet.

Skulle dessa republikaner få sin vilja igenom så skulle väl media inte få nämna Röda Korset i USA.

Men att tysta ner all kritik går knappast i längden. Irakkriget har redan idag pågått längre än andra världskriget för USA:s del (DPU). Och man har infört ett förbud för media att fotografera kistor svepta i stjärn-baneret när de lastas av hemvändande flygplan.

Att ”kriget mot terrorismen” nu drivs mot det land Usama bin Ladin troligen hatade mer än USA törs man ju inte knysta om. Inte heller att beslutat om kriget redan före 11/9..

Jag tycker synd om amerikanerna för att de trodde att de levde i världens mest fria land..


4 svar till “Republikanerna i USA hatar Röda Korset”

  1. Läste i Borså tidning häromdagen (3/6) att förbudet att visa hemvändande amerikanska soldater i kistor i massmedia infördes redan av nuvarande presidentens pappa, 1991, under förra Irakkriget alltså, och att en domstol i USA just har upphävt detta förbud. Så det är ju ett litet ljus i USA-censurens mörker.

  2. Jag vet inte om det var högsta domstolen, men en svensk journalist i Washington DC skriver att ”under 14 år har amerikanerna berövats sådan bilder…många människor kommer säkert att itrågasätta Irak-krigets pris när de ser de nyligen offentliggjorda bilderna.. (alltså av kistor med döda soldater).
    Så tydligen kan man se sådana bilder i USA igen.

  3. Oki. Jag har några sådana bilder och egentligen borde man göra ett kollage av 1700 stycken..