Reinfeldts tjänar nästan två miljoner om året


Senast jag skrev om moderata samlingspartiet var när ett par politiker öppet berättade i tidningen att de hade för avsikt att bryta mot lagen.


Fredrik 1 267 000 kr per år

Skälet var det vanliga, det var sossar som hade stiftat lagen sade de. Att det är Sveriges Riksdag som stiftar lagar och att moderaterna finns med där andades de inte ett ljud om. Man skulle ju inte tro om någon sade att moderaterna var ett revolutionärt parti, men så är det faktiskt.

Men det är inte en revolution i traditionell bemärkelse de är ute efter, för de vill ta ifrån de fattiga och ge till de rika. Men det är ju knappast någon nyhet. Att moderaternas pigor ska betalas med pengar man tar ifrån de arbetslösa, sjukskrivna och sjukpensionerade motiverar de med att det ska löna sig att arbeta.

Men de sjuka och sjukpensionerade kan inte arbeta, och de arbetslösa har inget arbete.

För Fredrik Reinfeldt lönar det sig definitivt att arbeta. Han tjänar 1 267 000 kronor årligen på sitt arbete, om man nu räknar rövande från de som inte har till arbete. Lilla frun tjänar 623 000 vilket gör att familjen har 1 890 000 kronor årligen i inkomst. Det är självklart att man med sådana inkomster behöver subvention-erade pigor, eller hur?

För varför ska man betala pigan själv när man kan få henne (för det är ofta kvinnor) betald av ett antal pensionärer, arbetslösa eller sjuka. Förklär man bara dessa bidrag och sedan kallar genren för hushållsnära tjänster så kanske väljarna går på det. Vet gör vi först om ett år..


Filippa 623 000 per år

När jag sökte bilder på Fredrik och Filippa så hittade jag min egen varningsskylt på 5:e plats i Google. Så även om familjen Reinfeldt gör mig på dåligt humör så vet jag att alla som söker bilder på Fredrik får se min egenhändigt tillverkade varningsskylt. Alltid nåt att glädjas över..


En skylt att glädjas åt


29 svar till “Reinfeldts tjänar nästan två miljoner om året”

 1. Ja det tror fan att det går bra att ta från de fattiga om familjen har en månadsinkomst på över 150 TKr. Ven skulle inte vilja ha det? Men de får allt hålla sig med egna pigor utan att låginkomsttagarna ska hjälpa dem med det. Fan vad sur jag blir!

 2. Moderaterna är bara pinsamma. De lever högt nu ett tag på herr tvålfager, men det håller inte i valet!

 3. gud, vilken bra skylt.

  jag tycker fortfarande att det är dags för reinfeldt att praktisera som arbetslös 2 barnsmor i förorten. han verkar ha noll koll om hur medelsvensson lever, bor och vad de oroar sig för. har man 600 000 i årsinkomst är arbetslöshet nog inte det största bekymret, men har man under 200 000 så är det ett stort problem.

 4. Göran Persson hade sist jag kollade en månadsinkomst på 120.160 kr, dvs en årsinkomst på 1.465.000 kr…och Anitra har nog en statlig lön i samma nivå som lilla maken. Tror ni dom städar det stora godset i Sörmland själva….????

 5. Jinge, moderaterna vinner röstar på att de påtalar ett problem i Sverige som sossarna förnekar att det finns. Nämligen det att antalet sjuka är högt, lite väl högt för att det ska stå riktigt rätt till.
  Och att de arbetslösa ska ”betala pigor åt överklassen” är en märkvärdig retorisk kullerbytta.

  F.ö. någon koll på vad Göran och Anitra tjänar?

 6. Att GP tjänar mer än Reinfeldt är väl inte så konstigt. Skulle Reinfeldt bli statsminister skulle han väl tiodubbla lönen och kräva att staten betalar pigorna till familjen.

  Jodå Snauser. Det ligger en del i vad du säger, sossarna försöker gömma problemen. ”Och att de arbetslösa ska “betala pigor åt överklassen” är en märkvärdig retorisk kullerbytta.”

  Retorisk kullerbytta? Det är ju sant!

  Tack Lisa! Jo det vore på tiden..

 7. Arbetslösa betala pigor?

  Förslaget om grundavdrag för hushållsnära tjänster finansierar ju sig självt, minst. Förmodligen så skulle det vara en vinstaffär.

  Minskade utgifter i form av a-kassa/bidrag ersätts av inkomster iform av arbetsgivaravgifter, inkomstskatt och moms och ger dessutom större köpkraft och vitalare ekonomi.

 8. ”Arbetslösa betala pigor?” Jepp. Du glömde sjukskrivna och pensionärer. För de minskade statliga utgifterna ska betala subventionerna enligt (m).

  Dessutom bortser du från att samtliga dessa saker redan är betalt i form av försäkringsavgifter och skatter. M.a.o. tar man redan inbetalda medel och överför till de redan rika..

 9. Göran Persson har tydligen upptäckt att det är jobbigt att hänga upp alla gardinerna i sitt gods. Han vill tydligen ha hjälp med det nu när han blivit så gammal och skröpplig.
  När det gäller Reinfeldt är han så otroligt ful på bild! Det är något med minen som jag inte gillar. Falsk min?

 10. ”Du glömde sjukskrivna och pensionärer. För de minskade statliga utgifterna ska betala subventionerna enligt (m).”

  Där har du helt fel. Subventioneringen av hushållsnära tjänster är egenfinansierad enligt mitt förra inlägg.

  För de minskade statliga utgifterna ska betala de skattesänkningar på inkomster man vill införa, framförallt för låg och medelinkomsttagare. Man kommer dvs. att tjäna på att gå ifrån bidrag till de jobb som skappas av en mindre reglerad och skattetyngd företagsmiljö samt de sattsningar på långtidsarbetslösa de vill genomföra.

 11. ”Subventioneringen av hushållsnära tjänster är egenfinansierad enligt mitt förra inlägg.”

  Ja enligt ditt inlägg är det så, men det betyder inte att det är korrekt..

  ”För de minskade statliga utgifterna ska betala de skattesänkningar på inkomster man vill införa, framförallt för låg och medelinkomsttagare.”

  Och eftersom statsbudgeten än så länge är EN budget så blir de sänkta ersättningarna en del av finansieringen.

  Det jag inte fattar är varför de sämst ställda ska betala för rikas pigor.. Kan du förklara DET Mokus??

 12. Artikeln luktar svensk avundsjuka lång väg! Typiskt att alla som tjänar bra skall ”hängas ut”! Är man framgångsrik skall man kunna tjäna pengar utan att drabbas av denna avundsjuka. Flertalet av de avundsjuka är av någon ”konstig” anledning vänstermänniskor med större delen av sina inkomster via den offentliga delen av ekonomin.

 13. Bra jobbat! Det är min första reaktion när jag hör att någon tjänar bra. Men så fungerar det ju inte i Sverige, som bekant.

  Om någon är villig att betala lönen så tillför man uppenbarligen något med sitt arbete. Och tänk så många människor – som inte arbetar – som han försörjer med den sjukt höga skatt som han måste betala! Vill inte tänka på hur mycket mer än 50% i marginalskatt.. Huh.

  Apropå subventioneringen av hushållsnära tjänster så är det ju knappast ett skattebortfall att tala om eftersom statens inkomster från denna verksamhet i dagen är relativt liten. Av princip tycker jag dock att det är fel, skatten bör sänkas på allt arbete – oavsett var det utförs.

 14. Jag tyckte att det var du som gjorde det. Inte ens din egen hustru är det heller. Men jag kan ju ha fel.

 15. Tyckte du det Tomas? Nåå, fasen vet egentligen. Men min salig far var kompis med en gammal högerledare som hette Bohman. Han var hemma hos oss flera gånger och käkade middag, och han kallade iaf sin hustru för lilla frun. Men antagligen har jag som ung umgåtts i fel kretsar.. :)

 16. ”Ja är det inte så bomhögern titulerar sina hustrur? Avidentifierar och förminskar dem?”

  När blev du en del av bombhögern? :-]

 17. Ajajaj.. Jag försökte just förklara det. Min far var du och bror med Gösta, och man tar skada av sådant, det är allmänt bekant.. :)

 18. ”Och eftersom statsbudgeten än så länge är EN budget så blir de sänkta ersättningarna en del av finansieringen.”

  Ja, det är en budget, men vet du vad jinge, den kan delas upp i olika delar, och just det görs!

  Och det jag menar är att subventioneringen i sig är självfinansierad. DVS så skulle den isolerat gå plus minus noll.

  ”Det jag inte fattar är varför de sämst ställda ska betala för rikas pigor.. Kan du förklara DET Mokus?? ”

  Jag har nu, för tredje gången, att den sänkta a-kassan finansierar sänkta skatter för låginkomsttagare och medelinkomsttagare så det lönar sig att gå till jobbet så även de som har lite ont i hårbotten makar sig dit istället för att vara sjukskrivna.

  Förövrigt håller jag med Tomas att inte bara hushållsnära tjänster borde göras billigare men det kan ju vara ett första steg.

  /Mokus, 80-talist.

 19. Snälla!
  själv har jag årslön som dessa gossar och damer har månadslön. Men jag kan ju inte blunda för faktum att det måste löna sig att arbeta. Inget sagt om de som inte har möjlighet. Problemet är att det finns FÖR många som inte ids arbeta för det tillräckligt bra att lyfta A-kassa, bidrag mm och knega vid sidan(svart) till en lika eller bättre års inkomst än mig själv. Så vilket är fulast! Lyfta en STOR lön som skapar arbeten och utveckling eller skapa ett sammhälle som inte skapar något. Jag är inte politisk åt något håll men komunismen ÄR död. Varför? jo, ledande komunister har genom tiderna haft en förmåga att sno pengar och previlegier på ”folkets bekostnad” fan se bara fy Schyman. Jag är bara så trött att se folk i klass 3 lägga sig för att det är FÖR bekvämt, var är överlevnads instinkten? fighta eller dränera Sverige till bananrepublik, vi är på god väg. Så snälla, sluta frossa i egen otillfredställdhet pågrund av egen oförmögenthet. Det finns jobb, men vill du inte ta det är det ditt fel. Man kan inte välja om man vill äta. Nu vet jag knappt vart jag vill komma, jo lägg inte tid på vad andra tjänar, tjäna själv och gör rätt för dig. Det är lättare om man får behålla sina pengar….
  /social klass 3 från GBG med gott samvete