Reinfeldts första pudel?


Den moderate charmknutten Fredrik Reinfeldt sade för några veckor sedan att de successivt vill sänka ersättningsnivåerna för sjukskrivna och arbetslösa till 65 % i stället för dagens 80 %. I samma veva drog han också in förtidspensionärerna som han menar mycket väl kan klara vissa jobb.

Nu har han börjat ändra uppfattning lite. Inte mycket, men i alla fall en dvärgpudel har det hunnit bli. Sjukpensionärer som drabbats av stroke och är lama ska undantas. Men resten ska fan-i-mig få se vilket parti som styr om de vinner valet..

Reinfeldt: ”– Vi anklagas för att djävlas med folk, men det handlar inte om det. Vi vill få fler i arbete och därför behövs skattesänkningar och bidragsförändringar.”

Läs i SvD!

”- Syftet med bidragsförändringarna är att få fler i arbete. Bara så kan vi få igång tillväxten och få en fungerande välfärd.”

Men hallå!?

Det FINNS ju inga jobb!?

Nu när vi gått med i EU och påbörjat en massiv avreglering i nyliberal anda så drar ju industrin till andra länder. Saab ska tillverkas i Tyskland och till och med statliga Vattenfall AB är mer aktivt i Europa än hemma i Sverige. Utslagningen från arbetsmarknaden har bara börjat. Snart ses väl en 40-åring som för gammal för att få en ny anställning.. Eller ska Reinfeldt införa minimilöner som i USA? 20.- i timmen eller?

Inte ens en sympatisk framtoning kan dölja att han är ett traditionellt gammalt högerspöke! :-(


4 svar till “Reinfeldts första pudel?”

  1. Nej, jag försvarar honom inte :). Jag menade att hans nya utspel inte ens kunde betecknas som en pudel utan var alldeles för fånigt och liknade mer en loppa eller lus. Förolämpa inte hundarna :).

    Annica