Reinfeldt vill att pigorna blir skattefria!


Förut räckte det med att de sämst ställda ska skattesubventionera de besuttnas pigor, nu går Reinfeldt ett steg längre i samma riktning.

Ekot: ”Moderaterna vill helt ta bort arbetsgivaravgifterna för tjänstejobb. Arbetsgivare på restauranger, bilverk-städer, frisörsalonger och andra tjänster skulle slippa att betala arbetsgivar-avgiften…

…– Sverige har en väldigt underutvecklad privat tjänstesektor. Det är därför vi tycker att vi måste driva på att det kommer nya jobb, säger Fredrik Reinfeldt.”

Detta hävdade han i Ekots lördagsintervju igår. Nu sade han inte rent ut att han tänkte på just pigorna, men vad tror ni att ”väldigt underutvecklad privat tjänste-sektor” betyder?

Skattesubventionerade pigor, som de nu dessutom vill ska befrias från arbets-givaravgift..

Sätter inte väljarna stopp för denna tok-höger så får väl en annan emigrera till Norge..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, arbetsgivaravgiften, tokhögern, reinfeldt, högerallliansen, pigor[/tags]


5 svar till “Reinfeldt vill att pigorna blir skattefria!”

 1. Det ar ju i stort sett en LO utredning vars forslag gick ut pa liknande forslag som Moderaterna nu har dammat av. Synd pa vanstern att Reinfeldt hann forst. Vidare har Goran Person tidigare hintat om att sanka arbetsgivaravgiften med 20% for nyanstallda. Herregud, det ar ju nastan samma forslag som Moderaterna fast Reinfeld gar lite langre. Men det ar ju klart, allt tokhogern sager, varken det ar bra eller daligt MASTE attackeras av vanstern…:-)

 2. Jo tack, han anser väl att den utvecklade tjänstesektorn finns i USA, med sina working poor, de där som måste ha dubbla arbeten för att få mat i magen och tak över huvudena.
  Så visst värnar han om arbetarna och arbetstillfällena den gode Rheinfeldt! Inte nog med att han ska få folk i arbete igen, de ska helst också få dubbla arbeten!

 3. Kerstin, I USA kan man faktiskt fa tva arbeten om man vill. En del som har minimum wage i lon, oftast outbildade jobbar dubbelt, andra jobbar dubbelt for de vill forverkliga en drom, att kopa hus, bat eller ny bil. Till skillnad fran i Sverige de har jobb!

 4. Jag har en rolig Hans Lindström-teckning på väggen. Den visar en äldre man utan ben som sitter på en skateboard som förs fram av hans nedgångna fru som säger: ”Om moderaterna vinner valet så får vi gamla å sjuka nog inte det så lätt, Yngve!”

  Redan idag har många två arbeten. En arbetskollega till mig har tre. Jag funderar själv på att skaffa ett andra arbete, eftersom jag inte har råd till hyran enbart med en inkomst. Jag antar att jag ändå ska vara tacksam för att vi haft en socialistisk regering under ca 80 procent av tiden sen vi fick demokrati här i Sverige…

 5. Sa har skriver Lena Askling i Aftonbladet:

  ”Kanske kan Fredrik Reinfeldts förslag i helgen att avskaffa arbetsgivaravgifterna i den privata tjänstesektorn, till exempel restauranger och städföretag, i hela landet, bli navet i en trovärdig jobbsatsning. Förslaget uppges kosta 6 miljarder och ge 25 000–50 000 nya jobb.
  Statsminister Göran Persson gör tummen ner. Det blir för dyrt och äventyrar långsiktigt välfärdssystemen, anser han. Reinfeldt har dock inspirerats av en gammal LO-utredning. och förre finansministern Kjell-Olof Feldt har upprepade gånger fört fram liknande tankar på slopad eller halverad arbetsgivaravgift i just tjänstesektorn.

  Svarar mot problemet
  Fredrik Reinfeldts förslag till billigare service svarar mot problemet att tjänster blir jämförelsevis dyra. Arbetskraftsintensiva tjänster kan inte rationaliseras på samma sätt som jobben i industrin och till exempel byggsektorn och skogsnäringen.
  Personliga tjänster och tjänster inom hantverk, kultur, turism och idrott kräver händer, fötter och tid för att kunna utföras. Halverad arbetsgivaravgift för all arbetskraftsintensiv tjänsteproduktion vore en radikal reform för fler jobb för många av dem som i dag står utan chans till arbete.”

  Stackars Lena, blir val anklagad for liberal?