Reinfeldt undertecknar EU:s nya konstitution på Luciadagen

De vanligen så handlingsförlamade och osynlige statsministern har i alla fall ett mål som han prioriterar till ett hundra procent. Allt som går emot folkviljan är hans stora mål och då försvinner också handlingsförlamningen.

Flamman: ”Snart undertecknar Fredrik Reinfeldt den nya EU-konstitutionen. Danmarks statsminister har lovat en folkomröstning 2009 – om euron. På Luciadagen, den 13 december, skall statsministern och övriga stats- och regeringschefer underteckna den nya EU-grundlagen, i en i ceremoni i Lissabon EU-ländernas stats- och regeringschefer kom överens om konstitutionen på toppmötet i Lissabon den 19 oktober.”

Vänsterpartiet beställde en opinionsunder-
sökning för att ta reda befolkningens inställning när det gäller det nya konstitutionsförslaget: ”Det är 56 procent som svarat ja på frågan: ”Anser du att beslutet om Sverige ska skriva under den nya EU-konstitutionen bör fattas genom en folkomröstning eller anser du det inte?” Bland LO-medlemmar vill hela 69 procent ha en folkomröstning.”

Det innebär givetvis att det är extra bråttom för statsministern att skriva under konstitutionen, vem vet, annars kanske vanligt folk lyckas driva igenom något som hindrar

regeringen i sin pågående revolution. Det pågår diskussioner inom socialdemokratin om man den vägen ska kräva en omröstning inom partiet, något som senare kan utmynna i krav på en folkomröstning. Vad vänstern tycker i frågan är allmänt känt.

Nu kan vi i alla fall konstatera att när det gäller att köra över svenska folket så tutar inte ens regeringen först. De bara kör sitt race så fort som de bara kan. Här gäller det att avrusta och sälja ut…

Artikeln i Flamman

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Osynlig, Handlinsförlamad, EU, Konstitution, Högerregeringen, Val 2010, Politik, Folkomröstning[/tags]

  17 comments for “Reinfeldt undertecknar EU:s nya konstitution på Luciadagen

 1. Frozen
  6 december, 2007 at 15:46

  Bra Jinge, hurra för folket har alltid rätt.

  Hur var det nu med trängselskatterna?
  S, V och Mp lovade att följa resultatet av folkomröstningen.

  Jo jag tackar.

 2. 6 december, 2007 at 16:13

  Frozen (#1), det gjorde de ju? Folket fick ta ställning till skatten och de röstade ja.

 3. Thomas E
  6 december, 2007 at 16:29

  Frozen, Ja kostnaderna för bilisterna i en av sveriges kommuner är naturligtvis en ungefär lika stor fråga som en ny grundlag för EU. Bra att du jämför de båda frågorna, där fick dom socialisterna och miljömupparna.

 4. Marcus R
  6 december, 2007 at 16:41

  #2 Hampus – Nja, det beror på hur man räknar. Räknar man bara Stockholms stadsdelar så var det ja men räknar man hela omröstningen som inkluderade kranskommunerna så blev det nej.

  Iaf om man använder Wikipedia som källa (vilket jag egentligen ogillar – Wikipedia är mest skit i mina ögon).
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholmsf%C3%B6rs%C3%B6ket

 5. 6 december, 2007 at 17:57

  1. Trängselskatten är en fråga för berörd kommun och för staten. I lagens mening var bara omröstningen i Stockholm en kommunal folkomröstning. I övriga kommuner handlade det om opinionsunderökningar.
  2. Den dåvarande majoriteten i Stockhom (s, v och mp) deklarerade före valet att man skulle följa resultatet i omröstningen i Stockholms kommun. Däremot sade den borgerliga oppositionen att man skulle följa utslaget även från kranskommunerna.
  3. Endast en del av kranskommunerna genomförde opinionsundersökningar i form av omröstning. Av de 25 kommunerna (förutom Stockholms kommun) som finns i Stockholms län genomförde bara 14 stycken omröstningar. Bland de som avstod var, enl. Wiki, stora förortskommuner som Botkyrka, Huddinge och Sundbyberg.
  4. Trängselskatten genomfördes därefter genom beslut av dels den borgerliga majoriteten i Sthlms kommun och dels den borgerliga regeringen.
  5. Att det förelåg något svek från s, v och mp har ingen förankring i fakta. (Detta till skillnad från den socialdemokratiska omsvängningen efter valet 2002).

 6. Sara G skriver
  6 december, 2007 at 17:58

  Det får han väl inte göra, underteckna EU-konstitutionen!?
  Han har inte folkets mandat för det, och det vet karlf-n!

 7. 6 december, 2007 at 18:33

  Har det varit någon debatt i Sverige om EU’s konstitution?

  Om inte, varför inte?

  Vet EU’s medborgare vad som står i dokumentet?

  Har det diskuteras om EU’s konstitution kan ”overrule” ett medlemslands konstitution vid en ”kris”? Det är en förbannat viktig punkt! En konstitutionexpert var på radion här och påstod så var fallet!

 8. Styvbard Hårdnacke
  6 december, 2007 at 20:14

  Helt rätt att sätta åt bilisterna! Vad gäller ollonet Renfeldt så har han ingen respekt för folkets röst!

 9. 6 december, 2007 at 21:37

  sandbuzz: det har inte varit det för att de som styr, oavsett om det är moderatjävlar eller sossar(de är lika illa när det gäller att krypa för EU och offra det sista av våra möjligheter att bestämma själva!) är livrädda för att vi ska rösta fel i en eventuell folkomröstning som kommer att leda till att vi tvingas lämna EU vilket vore underbart!

 10. mL
  7 december, 2007 at 01:09

  trängselskatt hit&dit, det är småpotatis i jämförelse med det klothuvet har i planerna här.

 11. Frozen
  7 december, 2007 at 11:00

  Hehe,

  byt ut ”trängselskatt” till godtyckligt ord.
  T.ex. Kärnkraft.

  Same same.

  Sen att det just nu var Reinfeldt som var statschef och fick fatta pennan saknar relevans. Förutom för Jantelags-slavarna och belackarna som fick ytterligare något att förgylla sin hatiska vardag med.

 12. 7 december, 2007 at 11:22

  Åh, Frozen, jag skulle inte oroa mig för de på din sida, jantelagsmotståndarna (att lagarna de gör om och inför är just avsedda att få arbetarungdomar att tro att de inte är något har väl ingen relevans) och tillskyndarna har något att förgylla sin egen hatiska vardag med: bordellhärvan och möjligheten att beslå Olof Palme med pedofilstämpel nu när såväl ryktena om knark- och sinnessjukdom gick i stöpet!

 13. Sara G skriver
  7 december, 2007 at 11:46

  Jantelagsslavar och belackare är enligt Frozen alla vi som på något sätt kritiserar Reinfeldt och hans moderatregering. Men det är nog att vrida till det hela ett helt varv för mycket, Frozen.
  Rundhuvudet och hans knattelag har minst sagt ett misslyckat år bakom sig, det behöver man inte ta till någon illvillighet eller hat för att konstatera…
  Att Reinfeldt nu är alltför rädd för att ge folket rätt till en folkomröstning gällande EU-konstitutionen är upprörande, eftersom vi på förhand vet att svenska folket inte vill bli styrda från Bryssel, utan vill ha kvar sin självständighet och sina egna lagar. För att undgå publicitet försöker Reinfeld smyga bakom ryggen på oss svenskar och ämnar skriva under dokumentet med minsta möjliga information till oss. Det är lindrigt sagt, YNKLIGT!

 14. Daniel
  7 december, 2007 at 11:53

  Det är ganska förståeligt att han vill kriva på det så snabbt som möjligt. Vem skulle inte vilja göra det om dom var i samma sits? Ibland klagar man på att demokratins kvarnar mal fruktansvärt långsamt, och ibland lite för fort. Ordet lagom finns aldrig inom politiken.

 15. mL
  7 december, 2007 at 13:53

  trängselskatt, kärnkraft och EU-konstitution. Det är tydligen samma sak och de är likvärdiga. Fullt utbytbara, och inte specifika sakfrågor.

 16. Sara G skriver
  7 december, 2007 at 16:21

  Daniel, om du tycker att Reinfeldt i det här fallet handlar demokratiskt, så får det stå för dig…
  Det är uppenbart att han handlar mot folkviljan, alla undersökningar tyder på att merparten av svenskarna inte vill skänka bort vår politiska överhöghet till Bryssel.
  Vi vill ha en folk omröstning.
  Det blir mer och mer uppenbart att moderatregeringen helt enkelt inte lyssnar på medborgarna – utan slår dövörat till i de allra flesta fall.

 17. 7 december, 2007 at 18:06

  Nicklas #9, jo det anade jag. Detta är faktiskt en punkt jag kan hålla med ’vänsterpartister’ om.
  En folkomröstning vore det minimala kravet innan Sverige säljer ut sin frihet till Bryssel och kostymerna i EU…

  Detta är en del av en konspiration mot medborgarna i Europa som eventuellt leder till One World Government med säte i Europa och Nordamerika. (Det ryktas om att planer finns för en North American Union med en gemensam valuta Amero)…

  Syftet är troligen en powerfull allians mellan EU och NAU där individuella medlemsländer får mycket litet att säga till om, som också kan gå där de vill och ta vad de vill…

  Det luktar social Darwinism! Men vi har kanske inget val inför Jordens överbefolkning där föda, vatten och energi blir sparsam…

Comments are closed.