Reinfeldt nattvandrade i – Danderyd


Så har då statsministern gjort den länge omtalade nattvandringen för att på det sättet visa vuxenvärlden att det är bra och önskvärt att vuxna är ute på kvällarna.

Så långt är väl allt helt i sin ordning, men statsministern med familj bor faktiskt i Täby. Den nuvarande bostaden i Sagerska palatset är bara en tillfällig bostad, en bostad som familjen maximalt kan få behålla fram till september 2010. Det rimliga hade förstås varit att Reinfeldt med tillhörande livvakter hade promenerat antingen i Täby eller så hade man valt Stockholms innerstad.

Men Fredrik Reinfeldt väljer Danderyd av alla ställen.

Hade han valt Botkyrka eller Huddinge så hade signalen varit mer tydlig, men uppenbarligen vill inte folket runt Reinfeldt att han ska träffa på ungdomar vars föräldrar inte tillhör de moderata kärnväljarna. De som bor i Danderyds kommun är säkerligen väldigt nöjda med vår nya högerregering, något som knappast gäller för Botkyrkaborna. Ville han hålla sig i Stockholm kunde han åkt ut till något av de miljon-
programsområden som finns i nordväst.

Samtidigt måste man fråga sig vad det var för fel på Djursholm eller Lidingö? Åh, javisst, Djursholm ligger ju i Danderyds kommun…

Jaja, då är kommunvalet helt adekvat…

DN SvD AB

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Nattvandrare, Reinfeldt, Danderyd, Fototillfälle, Kommunval, Moderater, Högerregeringen, Politik[/tags]


42 svar till “Reinfeldt nattvandrade i – Danderyd”

 1. Hade detta varit ett politiskt jippo, så hade Reinfeldt självfallet valt en mer politiskt korrekt kommun. Nu råkar det vara så att hans son går i en Danderydsskola och alla Danderydsföräldrar turas om att vandra enligt ett schema. Familjen Reinfeldt var tilldelade den 12 december. Konstigare än så är det inte.

 2. Nu talar du faktiskt om en sittande statsminister. Du kan givetvis utgå ifrån att Reinfeldts ungar INTE är ute och ränner på kvällarna i området av flera olika skäl. Ingen hade reagerat på att han hade uteblivit helt, så politiskt jippo var det. Annars skulle väl inte media varit inbjudna till fritidsgården och erbjudits att fotografera?

  Du är uppenbarligen moderat själv, men inga andra låter sig luras av dessa finter. Att du gör det innebär bara att vi andra kan beklaga…

 3. Hahaha! Fullträff Jinge!

  Hade det inte varit ett politiskt jippo så hade Reinis istället avsatt de polisresurser som ägnades åt hans egen säkerhet till att istället förstärka den lokala ordningsmakten. Nu gick det åt 6-7 poliser bara för att fotograferna skulle få shyssta bilder på ”en förälder som bryr sig”.

  Modderötter är ett underligt släkte!

 4. En företrädare för socialdemokratisk politik hade kunnat ha nattvandrat i Botkyrka eller Huddinge. Då deras politik har skapat den oroliga sociala situationen i dessa områden är det inte mer än rätt att de åker dit och går en sväng på natten.

 5. Haha, jag höll på att sätta havregrynsgröten i fel strype när jag läste den där artikeln vid frukostbordet imorse.

  Vidare förstår jag inte vitsen med att nattvandra i den kommunen där ens barn går i skolan, det är väl inte där de sedan är ute och ränner, det görs väl antingen inne i stan eller i anslutning till där man bor?

 6. Men va fan – nu är ni dumma mot statsministern.

  Han har barn som går i skolan i Danderyd. Jag tror att det var en jätteviktig symbolhandling det här. Genom att han tar sig tid och är ute och går med andra föräldrar så kanske det lockar fler att ställa upp. Är det något som saknas på stan så är det vuxna. Heja Reinfeldt.

 7. Jinge!
  Lustigt nog är jag inte moderat, fast jag bor i Danderyd. Däremot kan jag berätta att det är ganska vanligt att föräldrar nattvandrar här, fastän deras ungar inte är ute och festar. En natt i våras var jag och min man ute och nattvandrade, medan våra barn var hemma och spelade dator. Det är ett jättebra sätt att få lite koll på vad som händer omkring en. Var inte så cynisk!

 8. Det är inte konstigt alls, om man tänker efter, att en något mindre del av Danderyds befolkning är neoliberaler, Eller varför inte, anhängare till Federlys parti?

  Förhandsinformationen får hela jippot att låta som om Reinfeldt gör en Eriksgata under lucianatten – med massor av säkerhetsfolk och journalister omkring sig. Imponerande, men dyrt skattebetalarna!

 9. Förövrigt är det närapå belagt att överklassens kids i många fall beter sig betydligt grisigare än arbetarklassens barn. Så Fredrik behövs säker ute på fältet VARJE helgnatt ute i Danderyd. Och varför inte – nattvandra på Stureplan? Vid femsnåret…
  Hoppas bara att Fredrik inte frös och att Filippa satt på honom både vantar – och mössa. På pundhuvudet.

 10. #10 Sara G – Tror inte säkerhetspådraget kostar mer än vanligt, och journalisterna betalas inte av staten.
  Budgeten för säkerhet är troligtvis budgeterad för ett år och inte något som de kommer på spontant.

  När Göran Persson som inte är politiker längre höll tal i Almedalen tidigare i år hade han en SÄPO-vakt med sig – DET var ett exempel på dålig användning av SÄPO-budgeten.

 11. Jag skulle också gärna gå ut och nattvandra i Danderyd som en viktig symbolhandling, mot Reinfeldts ersättning, omgiven av Säpo-livvakter som i sin tur är uppbackade av Stockholmspolisen, omgiven av ett journalist- och fotograf uppbåd, EN förnatt.

 12. #10 Marcus – bra att du upplyser mig om hur det VERKLIGEN förhåller sig och att du hela tiden håller koll på säkerhetsvakterna…
  Deras antal vid vissa tillfällen intresserar mig inte särskilt, däremot försöker jag, i motsats till dig, då och då se på hela samhällsekonomin.

 13. Hade han promenerat i Botkyrka hade det förmodligen blivit ett jävla liv. Folk där hade undrat varför han just valde Botkyrka.

  ”Är Botkyrka sämre än nån annan” och ”Ni valde Botkyrka bara för att det är invandrartätt”

 14. Vem har inte barn och vem nattvandrar inte? Men ni missar poängen med att nattvandra, eller kvällsvandra för vandringen avslutat efter midnatt!

  Poängen är att göra det ofta och regelbundet! För på så viss skaffar man sig en, eller flera, relationer till de ”andra” föräldrarnas barn, som är ute och ränner på nätterna. De föräldrar till de barn som är och ute och ränner, nattvandra nämligen sällan själva!
  Att nattvandra en gång, ger inget! Kom igen efter några år, och du har fått en hel annan relation till de där ”värstingarna” som ränner!

 15. Reinfeldts nattvandring organiserades av den skola som hans son går i, som råkar ligga i Danderyd, som råkar vara grannkommunen till Täby. Pinsamt att du missade det Jinge.

  En nattvandring i Husby hade du inte inte heller gillat. För då hade du skrivit: ”Reinfeldt anklagar folket i Husby för att inte kunna hålla ordning. Den uppblåste statsministern begav sig idag til förorten Husby utanför Stockholm för att läxa upp invandrarna som bor där. Husby har haft problem med våldsamheter på kvällstid och statsministern tycker att de boende i området borde skärpa till sig.”

 16. Vad har du förresten emot människorna i Huddinge och Botkyrka? Varför pekar du ut just dem som särskilt besvärliga?

 17. Mycket snack på dig oxo Stefan… :-)

  Jag har inte missat ett smack för övrigt.

  Pinsamheterna faller helt på dig!

 18. #15 Sara G – Ur samhällsekonomisk synpunkt så är det nog bättre att klaga på t ex vägvärket. Har de ett överskott av sin budget så använder de upp allt på skitsaker bara för att få lika mycket anslag nästa år.

  Om något hade våra politikers säkerhet behövt en högre budget; hade de haft det kanske Anna Lindh hade varit vid liv idag?

 19. Ett tramsinlägg, Jinge. Och Stefan har sammanfattat detta på ett bra sätt. Reinfeldts nattvandrande med livvakter i släptåg kan inte gärna bli som andra föräldrars, det förstår alla, men det är trots allt en viktig symbolhandling. Reinfeldt ställer upp på samma sätt som andra föräldrar, för sina egna och för andra barns skull. Närvarande vuxna har vi inte direkt för mycket av. Hade Ohly varit ute och promenerat så hade du framhållit honom som ett föredöme. Tips: Tänk först och skriv sedan.

 20. Om statsministern skulle göra en symbolhandling av
  större värde så vore det väl att ta sina polare i riksdagen och avgå!

 21. Jan E!

  Att du som borgare imponeras av att Reinfeldt ägnar någon timma kvällstid åt att motionera sina säpovakter är lika förväntat som rörande. Hade han verkligen velat åstadkomma något annat än att komma på bild i ett antal tidningar, och filmas av ett antal TV-kameror, så hade han i stället valt centrala Stockholm eller ngn av miljonprogramsförorterna.

  Och det HELT utan att media hade fått veta något annat än möjligen i efterhand.

  Men jag har inte förväntat mig för ett ögonblick att moderater skulle vara annat än positiva till Reinfeldt. Det spelar ingen som helst roll vad moderaterna ställer till för jävelskap, de får applåder ändå. Nu när vi alla sett att moderater i Rosenbad och deras statssekreterare är kriminella, skiter fullständigt att solidariskt följa lagar och påbud, så har käfthållningen från moderatsympatisörerna varit total.

  Och OM någon sagt något så handlar det enbart om ”Det är väl inte så fult att bygga en extra våning och tjuvtippa?” eller ”Har inte alla betalat hantverkare svart?”.

  Hade jag varit moderat så hade jag skämts skallen av mig. Så det är givetvis följdriktigt att du och Stefan försvarar att skattebetalarna betalar en hel bunt med säpopoliser flankerad av uniformerad personal för att (m) ska få lite positiva omnämnanden i pressen. Det kan ju behövas nu när tjuv och rackaralliansen har opinionssiffror som enbart framkallar gråtanfall hos partiarbetarna.

  Jag tycker gott att du kan tillämpa ditt eget råd. Tänk först och skriv sedan!

 22. Marcus R. ”Vägvärket” struntar jag fullkomligt i. Jag satsar nog mer på kollektivtrafiken…
  Fast jag håller med dig att många neokonservativa politiker, eventuellt, längre fram, kan behöva fler livvakter – med tanke på den utsugningspolitik de för.
  Läste att Reinfeldts kommun Täby får de allra lägsta skattetrycket i landet efter moderötternas (ett lånat ord av en mycket verbal tyckare) ”reformprogram”.
  Det är nog säkrast där i Täby han bör nattvandra, om andan faller på igen.

 23. Ja,just ja! Nu förstår jag!!! Det är ju en nattväktarstat som är Reinfeldts slutgiltiga mål.
  Hans vandrande i mörkret var alltså rituellt…

 24. Hehe, tung symbolik.
  Statens ansikte är ute och nattvaktar personligen. Och precis som i en nyliberal nattväktarstat så är det de rika danderydborna som ska prioriteras i väkteriet.

 25. Jinge: Att ”komma på bild i ett antal tidningar, och filmas av ett antal TV-kameror” är väl tanken?

  Om han nu vill visa att det är bra att föräldrar är ute och vandrar på kvällarna så måste det väl komma ut till föräldrarna. Och vad är då bättre än media?

 26. Någon sade att överklassens kids beter sig värre än arbetarklassens. Det kan vara så, men det är också så att den mesta brottsligheten i huvudstaden sker i centrala Stockholm och inte i förorterna. Överklassförorterna? Tsö…! Där kan jag vandra med Liberias halva statsskuld i fickorna utan att råka illa ut! Detta p.g.a. överklassen får mer bevakning, centrala stockholm får en del bevakning och arbetarförorten ingen alls!

  Nä, hade Reinfeldt knallat i arbetarklassens förtorter (Botkyrka, Södertälje, Fisksätra etc.) eller centrala stockholm hade det varit OK men DANDERYD? WTF…!?

 27. Jinge,

  Gud så dumbufflig du är.
  Jinge: ”Ville han hålla sig i Stockholm kunde han åkt ut till något av de miljon-
  programsområden som finns i nordväst. Men Fredrik Reinfeldt väljer Danderyd av alla ställen.”
  Fakta: Det var sonens skola som arrade nattvandringen. Och som Stefan redan påpekat för dig så råkar den ligga i Danderyd. Som förälder brukar man normalt nattvandra i det område där barnen håller till. Dålig research, Jinge. För övrigt skulle Reinfeldts nattvandrande ha uppmärksammats av media oavsett var han hade förlagt sitt vandrande.

  Dessutom är det så att vad än Reinfeldt tar sig för så förorsakar han kostnader för skattebetalarna i form av säpopoliser. Det ingår så att säga i paketet. Det skulle även Ohly ha gjort om han hade varit statsminister (må Gud förbjude!), t ex när han skulle sitta och gasta på Djurgårns hemmamatcher.

  Och i din iver att basha allt som har med moderaterna att göra så börjar du gagga om helt andra saker som har noll relevans med Reinfeldts nattvandrande. Typ om kriminella moderater i Rosenbad, typ ”Det är väl inte så fult att bygga en extra våning och tjuvtippa?”, typ ”Har inte alla betalat hantverkare svart?”. Det är riktigt rejält pinsamt att du inte ens kan hålla dig till ämnet!

  P.S. Jag är inte moderatsympatisör.

 28. Men lilla gubben, jag VET att ätteläggen går i skola där. Det betyder verkligen inte att det är just där han behöver knalla. Vill han synas i media spelar det ingen roll VAR han går. Ett tips till honom är att bara gå ut och knalla några kvarter norrut så hittar han ställen där det VERKLIGEN behövs vuxna, och även poliser faktiskt.

  Och jag bara påminner lite om vad ”alliansens” politiker är för folk, det verkar som om dess sympatisörer och tillskyndare känner sig manade att försvara precis allt de pysslar med. Som t.ex. ”Det är väl inte så fult att bygga en extra våning och tjuvtippa?”, och ”Har inte alla betalat hantverkare svart?

  Sådant skämmer…

  Och ditt tips ”Tänk först och skriv sedan.” det måste väl ändå vara MYCKET mer dumbuffligt?

 29. Tänk att en pseudohändelse med Stassministern får sådan uppmärksamhet. För om det hade varit något krut i honom så hade han tagit fru, ungar och hela kopplet och dragit till någon gudsförgäten förort och förgyllt den med sin närvaro och spridit lite av pr-glansen till innevånarna.

 30. Familjen kanske skulle ha valt en annan kommun att låta barnen gå i, men dom vill väl inte låta barnen beblanda sig med vanligt folk. Tänk vad hemskt om dom fick lära sig arbetarslang. Att sedan Danderyd får Sveriges mest påkostade och säkra nattvandrare tycker jag bara är slöseri med pengar. Nattvandring är bara ett sätt att få folk att tro att dom tar ansvar. Vad hindrar folk från att gå ut ändå? Hade mer folk rört sig ute, och suttit mindre framför tv:n, så hade vi kanske haft ett helt annat samhälle.

 31. Underligt att media bryr sig så mycket om en sån sak måste jag säga. Men å andra sidan gillar media politiska jippon. Dom går ju på varenda som Sahlin tar initiativ till. Det här tror jag däremot inte är ett jippo. Det skulle mer vara Sahlins stil att göra något sånt här till ett jippo. Hon smörar ju för alla genom att ta på sig slöja och vinna empati-poäng. Näää, Reinfeldt är inte den som tar uppmärksamhet för uppmärksamhetens skull. Kanske var orsaken till att han inte nattvandrade i Botkyrka att han faktiskt inte gjorde det för billiga politiska poänger? Media kan faktiskt ta reda på saker utan att gå direkt till källan…

 32. Jag måste medge att det började rycka i mungiporna då jag läste att Reinfeldt har nattvandrat i – Danderyd! Hahahahahahaha!!!!

  Jan E:
  Strunt samma om han har barn som går i skolan i Danderyd eller ej. Reinfeldt är statsminister med allt vad det innebär, i princip varje steg han tar används i politiskt syfte. Det är så det funkar.
  Men efter alla utspel från regeringen vågar väl Reinfeldt inte sätta sin fot utanför rikemans- fyrkanten.

  Men ja, ja, snacka om fet symbolhandling!

 33. Och du Jinge verkar känna dig manad att kritisera precis allt de pysslar med.

  Men du verkar inte hitta speciellt mycket ”om dina egna” att skriva gott om.

  Själv pratar jag hellre gott om de jag gillar än illa om de jag gillar mindre. Men det är jag det.

  Alla kanske inte hittar något gott om de man gillar.

  Ha det gött nu och godnatt!

 34. Botkyrka, Södertälje, Haninge, Huddinge, är alltså exempel på kommuner som Reinfeldt borde ha nattvandrat i istället, enligt dig.

  Varför pekar du ut just dem som problemkommuner? Menar du att folk i Söderförort är sämre på att hålla ordning än vad de är i Norrförort?

 35. Vad tröttsam du är Stefan!? Vad har dessa kommuner gemensamt bortsett från innevånare? Finns det något särskilt som kännetecknar dessas förhållande som kontrasteras till Danderyd?

 36. minst EN liten ledtråd till behöver nog Stefan som lever med myten och bilden av att ”i princip” har de ekonomiska och sociala klyftorna i dagens sverige upphört..
  ”sämre på att hålla ordning..” är Stefans förslag. Enormt stora ekonomiska och sociala villkor skillnader..? via..?