Reinfeldt mentalt förvirrad?


Fredrik Reinfeldt skriver i sin bok att hans far är så sinnesförvirrad att han alltid försöker hålla medierna borta från honom.

Själv undrar jag om inte samma symptom börjar bli synliga även hos sonen. VI har fått vänja oss vid att det kommer diverse utspel och att det dagen efter kommer en pudel av typen trippel mollbergare med pik. Nu lanserar Fredrik Reinfeldt en ny variant av social nedrustning. Förut var det bara frågan om att sänka sjukpensionerna så att de sjuka skulle få ett större incitament att ge sig ut på arbetsmarknaden, när är läget skärpt.

SvD: ”Moderaterna vill erbjuda förtidspensionerade jobb på halvfart. ”Det skulle skapa en möjlighet för dem att komma tillbaka i ett tempo som de klarar” säger moderatledaren Fredrik Reinfeldt. – De skulle få behålla halva förtidspensionen och få halv lön, säger han. – Det skulle innebära en väldig förbättring av den enskildes ekonomi eftersom de skulle kunna ta del av vårt jobbavdrag, samtidigt som de skulle få jobba i sin egen takt. För arbetsgivaren blir det också lägre kostnader. Moderaterna har inte räknat ut hur mycket förslaget skulle kosta och det är inte förankrat hos de övriga borgerliga partierna”.

Det är intressant att högern uppenbarligen tror att företagen tänker upplåta sina lokaler som värmestuga åt en massa sjuklingar. Dessutom förväntas de betala lön på halvtid för detta, det när det råder en stor arbetslöshet.

Eller har Reinfeldt tänkt sig att upphäva sjukpensioneringen av folk och låta dem stämpla A-kassa i stället? Vad ska hända när sjuklingarna är utstämplade från A-kassan då?

Ser man till mängden av ogenomtänkta uttalanden så undrar jag om inte Fredrik Reinfeldt är drabbad av samma åkomma som sin far.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, val2006, moderaterna, alliansen, reinfeldt, sjukpension[/tags]


9 svar till “Reinfeldt mentalt förvirrad?”

 1. Det här var verkligen ett lågvattenmärke Jinge, enligt faderns alla vänner är han mentalt fullt frisk. Att sonen vill framställa fadern som mindre lämplig att träffa media innebär inte att Du också skall svärta ner den gamle mannen. Herr Rainfelts åkomma härrör nog från ett virus eller nått annat som smittats med sedan han flyttade hemmifrån.

  KAS

 2. Jo du har rätt. Det verkar som om han har samma symtom. Ofta går egenskaper i arv, så det är nog inte så konstigt.

 3. Frågan är egentligen djupare eftersom samma sker i litet mindre utsträckning från sittande regering för att bättra siffrorna när det gäller sjukskrivningar.

  Av egen företag vet jag att Försäkringskassan bryr sig mindre och mindre om individernas situation och försöker bara att få folk antingen in på sjuklön eller annan förtidspension.

  Frågan tycker jag är hur vi ska lösa problematiken med ohälsotalen som stegrade efter inträdet i EU. Kika vad som sker 1999 ett par år efter inträdet i EU.

  Jag har skrivit ett inlägg om det här med inflationskraven och sysselsättningen.
  http://peko.se/blogg/2006/08/27/full-sysselsattning-och-eu-ar-omojlig-pa-grund-av-inflationsmalen/

  Det verkar inte som någon av sidorna är intresserad av att verkligen hitta en lösning på problematiken. Bara hitta en lösning där det ska lindra den ekonomiska läckaget för A-människorna. B-människorna får betala med att ge sig ut i skogen och bo där. Det är väl en nyromantik månne. Ut i naturen.

  Välkommen New Brave World.

 4. KAS: ”Det här var verkligen ett lågvattenmärke Jinge, enligt faderns alla vänner är han mentalt fullt frisk. Att sonen vill framställa fadern som mindre lämplig att träffa media innebär inte att Du också skall svärta ner den gamle mannen.”

  KAS! Jag tog uppgiften från din blogg har jag för mig.. Där länkar du till en artikel om saken i Expressen.. :-/

  http://bloggarna.se/webedit/ace/news6.asp?newsid=55

 5. Ja, och belägger man dessa halvarbetande, sjukpensionärer med slopandet av karensdagar, för att motarbeta fuskandet med sjukskrivningar, som högeralliansen föreslår, så försvinner sjukpensionärerna genom naturlig bortgång!
  Och Reinsvält och högeralliansen har gjort ännu ett av sina känslokalla skattesänkningsknep!

 6. Konjunkturinstitutets generaldirektör Ingemar Hansson uttalade sig i Ekot den 22 augusti och sa: ”Vår nuvarande bedömning är att det tyvärr behövs en arbetslöshet på 4,5 procent för att inflationen inte ska ta fart.” Ingemar Hansson säger alltså att de arbetslösa behövs. Sedan EU inträdet finns enligt politikerna inget viktigare samhällsmål än att hålla tillbaka inflationen. Följaktligen borde de arbetslösa ha en rejäl lön för sin samhällsinsats.
  http://www.sr.se/ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2006-08-22&Artikel=921087

 7. Magnus Berg:
  Japp, och skälet till att GP inte talar så mycket om fler jobb, är nog att han vet att om sådana uppstår slår Riksbanken till med högre ränta och vips minskar investeringar, byggnationer etc.
  Tala om att ha surrat sig vid masten – det handlar snarare om rent bedrägeri mot vanligt folk, och framför allt mot de arbetslösa.

  Din idé är ju inte dum, fyller man en viktigt funktion i samhället, och det är viktigt för undvikande av inflation att det finns en kader arbetslösa, borde man få betalat för detta.

  Nu är det sorliga förstås att då skulle de arbetslösa inte fungera lika effektivt, som avskräckande exempel för dem som ännu har jobb, och då förlorar idén om ”jämnviktsarbetslös” sin viktigaste funktion, den om att hålla människor i överhetens tukt och förmaning.

 8. Aj aj,

  svårt att veta hur jag skall hantera denna tsunami av cynism som präglar debatten. Ska man surfa med, eller dränkas av vågsvallen?

  Det är människor vi pratar om. Människor som har ett behov av en viss grad av trygghet för att kunna leva sina liv som en del av ett samhälle. Om debatten förs kring människorna som spelpjäser i någon slags nationalekonomisk ekvation finns en uppenbar risk för att jag dras ned under ytan och inte förmår komma upp igen.