Reinfeldt reaktionär!


Hans tal om att sänka a-kassa och sjukersättning och sedermera mer reviderade hållning visar med all önskvärd tydlighet att han, trots sin sympatiska framtoning, är en vanlig gammal reaktionär högerman fast i modernare förpackning.

Grabbarna i partiledningen har troligen suttit och pokulerat på kvällskvisten:

”- Ja vi MÅSTE ju sänka bidragen pojkar.. Jo, jag har det! Vi sänker för de sjuka och arbetslösa. De sjukpensionerade kan vi också sänka för, de flesta av dem är ju ändå bara simulanter..”

Nej, det blev inte så lyckat Reinfeldt!

Har någon brutit nacken och sitter i rullstol är det kanske inte så enkelt att börja jobba på McDonalds eller ta ett städjobb..

Det visar på en reaktionär och illa genomtänkt strategi visavi samhällets svagaste. Att gå ut och tala om reformer som man inte har en chans att genomföra är bara att visa upp sitt dåliga omdöme.

Måste man dessutom gå ut och backa från det man tidigare sagt så visar det att man faktiskt inte tänkt igenom vilka konsekvenser det blir av ens handlande.

Är det så högern ska vinna valet?

Är resten av moderaternas tankar om framtiden av samma intellektuella kvalitet så är det mycket illavarslande.


Ett svar till “Reinfeldt reaktionär!”

  1. Vad hade du väntat dig då? Högern är högern är högern! Det finns inte en chans att högern någon gång skulle värna andra än de redan rika.