Reinfeldt har skjutit sig i foten!


Att han valde förre Timbrochefen tillika chefen för Stiftelsen Fritt Näringsliv, Cecilia Stegö Chilò, till kulturminister var rent ut sagt klumpigt.


En människa som uppvisat
ett flertal exempel på svårigheter att samarbeta, och som till och med fick hotas med vite innan hon lämnade ifrån sig en jämställdhetsplan till Jämo. Enligt Dagens Nyheter gjorde hon det med motiveringen:
”- Timbro i dag är ett varumärke, inte en arbetsgivare”. Alla politiskt intresserade känner till att Timbro är en reklambyrå för näringslivet och nyliberalism och inte ett varumärke. Att placera henne som ytterst ansvarig för Public Service var ett grymt misstag.

Maria Borelius var i början en i mängden som hade haft svarta barnflickor, och tillsammans med Tobias Billström var de alla tre en ordentligt black om foten för Fredrik Reinfeldt. Sedan visade det sig att Borelius ägnat sig åt kvalificerad skatteplanering, eller till och med skattebrott, när det avslöjades att de hade ett hus i Falsterbo värt tolv miljoner kronor som de äger genom ett bolag på kanalöarna.

Idag på morgonen kan medierna berätta att familjen dessutom har en våning i Cannes värd fem-sex miljoner. Här hemma har familjens bolag struntat i att betala in skatter så de hotas nu av kronofogden.

Så här skriver Henrik Brors i DN: ”Det har varit en informativ vecka för de svenska väljarna. Avslöjandena kring ministrarna har gett dem djupa inblickar i överklassens leverne och tänkande. Men det var troligen inte kunskap som statsminister Fredrik Reinfeldt ville ha spridd. Det var cirka 180 000 väljare som bytte från socialdemokraterna till moderaterna, enligt Valu-mätningen. Dessa väljare hade nog inte väntat sig att bli företrädda i regeringen av en avancerad skatteplanerare, eventuell skatteflykting, som handelsminister, och två borgerliga anarkister och licensskolkare som kulturminister och migrationsminister.”

Det mest slående är att Fredrik Reinfeldt inte visat upp någon dådkraft alls. Han borde omedelbart ha sparkat ministrarna och därmed erkänt sitt misstag. Han har tidigare gjort sig känd för att varje vecka gör en pudel eller två, men nu när han verkligen behöver, så händer ingenting…

Och de berörda damerna då? Den ene, Stegö Chilò, hon satte sig med Sveriges Radio och Sveriges Television och meddelade dem att avtalstiden skulle halveras, detta trots att hon

själv var huvudnyhet i medierna på grund av sitt sextonåriga licensfusk. Den andre, Borelius drabbades av någon sorts sammanbrott och sjukskrev sig. Och vad gjorde Reinfeldt?

Han pratade om Tsunamin.

Jag känner en sann och uppriktig glädje inför det faktum att högerregeringen inte klarade sig längre än hit. Reinfeldts brist på agerande parat med avslöjanden om det mygel och de överklass-
fasoner som regeringens företrädare ägnar sig åt skadar Fredrik Reinfeldt något ohyggligt. Snart kommer sannolikt de första kraven på nyval och att hela regeringen ska avgå. Släpper man fram nyliberalerna till taburetterna så går det så här.

Men Carl Bildt njuter
väl eftersom han sannolikt är sugen på det Sagerska Palatset. Men var är alla gapiga nyliberaler?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Fredrik Reinfeldt, Regeringen, Moderaterna, Nyliberalerna, Maria Borelius, Cecilia Stegö Chilò, Politik, Fifflarna[/tags]


2 svar till “Reinfeldt har skjutit sig i foten!”

  1. Media utnyttjar glatt Carl Bildt och han tvekar inte att utttala sig. Det är ju uppenbart att den spricka som man antydde fanns mellan Reinfeldt och Bildt snarast är en ravin!