Regeringsfiaskot – Nu väntar vi på Cecilia Stegö Chilòs avgång


Reinfeldt förmådde Maria Borelius att avgå och det är knappast någon större nyhet. Nu väntar jag på Cecilia Stegö Chilò.

I ekots lördagsintervju så slingrade sig Reinfeldt på ett sätt som får en metmask att framstå som en stelopererad femtumsspik, (citat Lasse Strömberg). Vem som bär det yttersta ansvaret för att tillsätta statsråd som Borelius, Stegö Chilò och Billström erkände han men förbehållen var fler än jag kunde räkna. En annan intressant upplysning är att han inte vet om Cecilia Stegö Chilòs brott med svart anställda barnflickor är preskriberat eller inte.

Personligen tror jag att Maria Borelius kommer att utsättas för ytterligare ett antal polisanmälningar för skattebrott när det gäller ägarskapet till villan i Falsterbo och lägenheten i Cannes. Jag tror mig dessutom förstå att denna händelse kommer att leda till att medierna hårdgranskar hela regeringen. Dessutom kommer sannolikt ett antal bloggare att gräva vidare i det som är offentlig handling.

Fredrik Reinfeldt har visat prov på en flagrant oförmåga att välja rätt folk till den nya regeringen och det vi nu sett prov på är bara – början. Cecilia Stegö Chilò kommer sannolikt att tvingas bort inom kort, precis som Borelius.

Reinfeldt i lördagsintervjun om skillnaden mellan Borelius och Stegö Chilò: ”- Skillnaden är att Maria Borelius själv ville avgå.” Så det är bara att vänta…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Regeringsfiaskot, Cecilia Stegö Chilò, Politik, Högerregeringen, Alliansen, Timbro[/tags]


12 svar till “Regeringsfiaskot – Nu väntar vi på Cecilia Stegö Chilòs avgång”

 1. Det kommer nog snart. Men jag undrar varför det är så tyst från de andra partierna.
  Ser ut att bli några stormiga år med denna Oranga röra.

 2. Nu är Borelius ute ur leken, hon avgick idag! Nästa blir väl Timbrokvinnan. Fast drömmen är väl ändå att samtliga avgår och nyval utlyses…..:)

 3. Troligen.. Var det inte på måndag de ska presentera den nya budgeten? Efter det kan vi starta den stora visselkonserten utanför Rosenbad, en konsert som kan få pågå till de beslutat om nyval..

 4. På måndag börjar Borg med att införa högre arbetslöshetsförsäkringar som inte är avdragsgilla i deklarationen samtidigt som företagarna får lägre arbetsgivaravgift som är avdragsgill.
  Att ta från de fattiga och ge till de rika är en livsfarlig politik som aldrig fungerat under alla år sedan Nils Dackes tid!
  Det är alldeles kristallklart att högern med Reinfeldt och Borg i spetsen vill slå sönder facket och därmed arbetsrätten och kollektivavtalen. Sedan inför de att alla kan få F-skattsedel och då har vi snart att många jobbar som egenföretagare i sitt gamla företag. Med allt vad det innebär av otrygghet och fördyrande privata försäkringar.
  Det kommer att gå at h-e med Sverige.
  Men som tur är har vi nyvalschansen att ta till.

 5. Och den som ville veta vad man röstade på hade inga svårigheter att ta reda på den saken före valet – så vi får förutsätta att ingen enda person kommer att ångra att hon/han röstade på alliansens partier.

 6. Ja, vi har nu tydligt förstått att CSC inte sitter i regeringen för att bry sig om kulturen. Inte heller Reinfeldt är intresserad, kan man förstå, eftersom han väljer en kulturell pajas som hon på den posten.
  Snarare är hon väl där för att agera ”bollplank” och ”moraliskt stöd” åt finansminister A. Borg och hans nyliberala penningpolitik.
  Rik rikare, resten skiter vi i!
  Dom ”nya” samhällsraserarna har börjat blotta sina riktiga intentioner.

 7. Det var en av dessa många som skickade brev till ministern som hade en märklig orsak till sitt missnöje.
  Hon hade gått över och röstat på Aliansen för att hon tyckte att Sossarna ”fuskade” och nu var hon missnöjd för att hon blivit ”lurad” och att hon nu har röstat på fel parti, eftersom det visade sig att Aliansens fuskande var värre.
  Det Kanske t.o.m är så att folk numera går efter utsendet och tyckte att Person är så ful att honom kan man inte rösta på:)

 8. Och den som ville veta vad man röstade på hade inga svårigheter att ta reda på den saken före valet – så vi får förutsätta att ingen enda person kommer att ångra att hon/han röstade på alliansens partier.
  ————————————————–
  Framgick inte klart och tydligt att de Nyliberal krafterna skulle ta vid. Inte heller att Bildt skulle in. Om folk visste detta i förväg så hade nog valet gått annerlunda.
  Vidare om folk ångrat sig så ser vi nog det inom en snar framtid. Kanske redan på Tisdag.
  Personligen tror jag inte dessa clowner sitter i 4 år.
  Att den gemenskap de framvisa före valet som skulle visa svenska folket att de kunde styra i enighet ser ut att urlakas redan då de andra partierna håller sig i bakgrunden.

 9. Jag tror faktiskt inte att det moderata partiet, eller högern överhuvudtaget, förstår sig på kulturens innersta väsen. Jag har tidigare sagt att Stegö Chilò är helt fel person.

  (Eller säger jag så för att jag är från Finland (?), och att jag inte alls minns att kulturarbetare behövde stå med ”mössan i hand” och buga sig – tvärtom, stadens konstnär var lika högt respekterad som stadens borgmästare….)

  En tanke dock! Fredrik Reinfeldt talar till media med ledsna ögon och lågmäld röst – man tycker nästan synd om honom…ett drag som kulturarbetare kan identifiera sig med? Och andra?

  (Nej, jag har ALDRIG röstat på moderaterna, utan på ett parti väldigt långt åt andra hållet…utan tvekan)

 10. På bara en vecka sitter högerspöket vackert i buren. Den ideologiska nyliberalismen är tydlig och har Fredrik Rheinfelds stöd. Han kan väl knappast skylla på att det var ett förhastat beslut att tillsätta dessa ministrar?

  Svenskar är trötta på fusket. Att peka med hela handen mot bidragsfuskare bland sjuka och svaga var en ful socialfacistisk retorik som Alliansen vann valet på.

  Det framstår ju som en bagatell i sammanhanget när vi har rika vars hela tillvaro är baserad på fusk!

  Nu sitter de i regeringen!…Fuskarna!

 11. Timbrohäxan CSC måste vara den mest felplacerade ministern genom tiderna. Ungefär lika lämplig som en pacifist vore som försvarsminister.

  Däremot är det synd att Borelius tvingades gå. Vänstertalibanerna har aldrig förstått värdet av att vara snygg! Tror hon hade varit perfekt som Bildts ”escort” och gjort ett bra jobb med att marknadsföra Sverige och svenska företag ute i världen. I internationella affärssammanhang är det väl snarast kutym att fiffla med skatt och ha filippinska barnarbetare i källaren…

 12. -> T Lindholm says: (7).

  Det kanske inte bara är ”folket” som röstar efter utseendet – kulturministerns hår är det i alla fall inget fel på! Något som kanske statsministern föll för?