Rättning – Mittåt !!


Nu har jag växlat tillbaka till mitt gamla gränssnitt – Tiga. Jag kommer inte att byta innan jag vet att ett nytt är helt funktionsdugligt. // Jinge

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Bloggosfären, WordPress, Themes, Skin, Tiga, Gränssnitt[/tags]


15 svar till “Rättning – Mittåt !!”

 1. Bra då kan jag byta :-)

  Men jag tror jag haft en variant på Tiga som hade två kolumner höger plus sedvanliga 1024.

  Hacka lite i kväll…

 2. Funktionsdugligheten bestäms inte av om kommentarerna visas ovanför inläggets text eller under den, eller om inläggens rubriker är fetstilta eller inte. Det är designdetaljer, inte funktion…

  Av vad jag har hunnit se har funktionen varit helt okej så jag tror inte att det dröjer en vecka till releasen – med lite tur hinner jag få ut temat redan inatt. Trist att du inte ger det en chans, men tack för hjälpen ändå!

 3. Jag tycker den här layout är bättre än den nya. Det är inte bra att ha två smala kolumner bredvid varandra till höger som i den nya layouten.

  Jag vet att det här är en smaksak men här har du i alla fall min röst. :-)

 4. Det hade varit gött att kunna bestämma själv var kolumnerna skulle finnas Lennart. Det är inte helt omöjligt att Andreas fixar det framöver, men då måste oxo alla widgets bli mer tydliga som här med Tiga. Dessutom gick det inte att kommentera när man var inloggad, en missfeature som säkert oxo gick att lösa. Men av ca 20+ mail så insåg jag att 19+ ogillade den nya varianten.

  Säkert var hälften en massa konservativa bakåtsträvare, men det var trots allt ett så manifest missnöje att jag avvaktar en-två generationer till av Andreas skapelse.. :)

 5. Egentligen har de flesta kommentarer handlat om layout och innebörden är att de flesta vill känna igen sig.
  Min uppfattning är att Tiga inte heller är så läsvänlig, men den är invand.
  Jag tycker att Jinge och Andreas mycket väl kan fortsätta med att utveckla sitt projekt men då också skaffa sig en kontrollgrupp där de prövar sina dummeis på innan.

 6. Spännande diskussion, och givande att följa utvecklingen. Kör ju själv också Tiga, och är rasandes nöjd med det. När jag skulle kicka igång min blogg var det det enda temat som ens tillnärmelsevis uppfyllde mina önskamål, av de tusentals teman jag bläddrade bland. Tiga var nästan exakt som jag tänkt mig att jag ville ha det, medan närmaste konkurrenter var ljusår ifrån. Oroas nu starkt när jag läser att den nya versionen av WordPress synkar dåligt med Tiga. Jag vill INTE byta. Har ännu inte uppdaterat WordPress – främst för att jag inte haft tid, men sedan jag snappade upp detta så har jag bestämt mig för att avvakta även om tiden skulle räcka till.

  Nu när du gått tillbaka till Tiga, har du då ”backat” WordPress till den äldre versionen? Eller kör du fortfarande den nya versionen?

  Vad är det som inte funkar som det ska med Tiga under den nya versionen av WordPress? Kan man hoppas på att någon fantastisk människa där ute i cyberspace korrigerar Tiga så att det funkar under WP 2.2? Har ju hänt även tidigare att temat behövt korrigeras lite (vad det handlar om fattar jag nada av – HELT nollad på det tekniska).

  Ruskigt störande, som sagt. Vill till varje pris slippa byta.

 7. Jag fick backa till 2.13

  2.2 har en egen inbyggd widgethantering. Och det går inte att skapa nya med Tiga. Mao är tiga körd om inte det kommer en uppgradering.

 8. Härligt! Bjuder jag mer än gärna på. Särskilt när du fick agera försökskanin (själv har jag inte fixat så att jag har en testblogg). :-)

  Föll allt på plats av sig själv? Eller fick du pilla manuellt med något?

  Blir nog att ta tag i detta inom de närmaste dagarna.

 9. Inget pillande alls. Mina widgets satt dessutom på rätt plats. Då man fimpar pluginen så brukar man ju få sätta tillbaka dem men det behövde jag inte.

  ”Tveksamheten” du talade om verkade mer handla om hurivida man skulle använda widgets överhuvudtaget i sidokolumner.

  En överraskning kom dock. Jag fick inte ens upp sidan ett på bloggen när jag uppdaterat. Men jag har en genväg till ”login” i mina bokmärken så jag fick ta den vägen för att uppdatera till 2.2

  Jo det är bra att ha en testblogg. Egentligen har jag fler… Men håller man på och mekkar med themes och liknande så vill man ju att besökarna inte ska drabbas av att sidan inte syns.

  Men du kan tanka hem XAMPP oxo så kan du köra en blogg på den egna datorn. Den har MySQL, PHP, Apache och allt annat som behövs för att köra en egen lokal blogg. Öppnar du sedan port 80 utåt så kan de närmast sörjande få skriva på din egen dator oxo.. Och det tar praktiskt taget ingen processorkraft.

 10. Mycket för min lilla skalle, detta… :-)

  Jag har egentligen inte ens begripit vad widgets är för något. Alltså, är det ”boxarna” i vänster och höger sidebar? Kör du i så fall ett plugin för dessa? De har jag alltid lagt till, tagit bort och redigerat direkt i sidebar-filen i Tiga. Fasen, jag har för stpra kunskapsluckor!!

  ”“Tveksamheten” du talade om verkade mer handla om hurivida man skulle använda widgets överhuvudtaget i sidokolumner.”

  Hmmm… då är alltså inte boxarna widgets alltså? Förrvirrad, vem jag? :-)

  I sommar ska jag ta tag i lite av varje, som exempelvis detta med att köra en testblogg lokalt. Tack för tipsen på programvara!

  En sista viktig fråga…

  ”En överraskning kom dock. Jag fick inte ens upp sidan ett på bloggen när jag uppdaterat. Men jag har en genväg till “login” i mina bokmärken så jag fick ta den vägen för att uppdatera till 2.2”

  När du uppdaterat till den nya varianten på Tiga? Du började alltså med det, och sedan uppdaterade du WP?