Råttfångaren i Hameln (Vita Huset)


Den som följer Sveriges utrikespolitik kan lika gärna sluta med det. Orsaken är att vi inte längre har tillstymmelse till någon sådan värd namnet.

Intresserade kan lika gärna följa de regeringspåbud som kommer ifrån George W Bush och Vita Huset, som i sin tur kommer från diverse neo-konservativa tankesmedjor och olje- och militärindustrin i USA. Vår utrikes-
minister har varit betald lobbyist för USA när det gällde att hetsa till krig mot Saddam Hussein, och vi vet alla hur det var med Saddams massförstörelsevapen. De facto förhöll det sig så att det var Storbritannien och USA:s industri som försåg honom med de kemikalier som han gjorde giftgasbomber med, därför ska nu ”Kemiske Ali” avrättas så att eftervärlden inte får höra några vittnesmål om detta.

Carl Bildts, och därmed också USA:s, senaste projekt i Europa har varit att slå ytterligare en gång mot Ryssland, precis som man hela tiden gjort mot Sovjetunionen. Nu har påbudet varit att agera för att Kosovo ska bli självständigt, något som vare sig serber eller ryssar har velat. Dessvärre så har det enda skälet varit just att så split, och det på bekostnad av EU eftersom vi nu ska hålla landet med mat, dricka, polis, tull, statliga myndigheter och troligen ska vi ta hand om deras sjuka.

DN: ”Serbiens regering spricker på Kosovofrågan. Premiärminister Vojislav Kostunica meddelade på lördagen att han avgår. - Det finns en risk för att Kosovochocken innebär att de radikala nationalisterna får vind i seglen, säger utrikesminister Carl Bildt till TT.”

Det kan inte komma som en överraskning att regeringen i Serbien spricker och att olika nationalistiska grupper kommer att få ett allt större inflytande. Man behöver inte tillhöra någon intellektuell elit för att inse just detta, och även om vår nuvarande regering tycks sakna begåvade medlemmar så kan man tycka att de borde ha insett detta från början. Och, det är inte oviktigt, det har de också även om de inte kommer att medge detta offentligt.

Man har hela tiden hävdat att EU är något slags fredsprojekt, en europeisk union skulle enligt EU-förespråkarna vara ett steg för att säkra och stabilisera freden i Europa. I praktiken så står Europa mer splittrat än vad det gjort på många år. Vissa länder inom unionen deltar fortfarande i Kriget mot Terrorismen i Irak, andra som Sverige, deltar i samma krig i Afghanistan. När det gäller Kosovo så har Sverige erkänt det trots att landet inte erkänts av FN, något som är ett absolut krav. Detta krav kan man nu, i strid

mot FN:s regler bortse ifrån, men man säger inte som det är – att skälet är att USA har intresse av ett självständigt Kosovo.

DN: ”Ett Serbien som isolerar sig skulle påverka hela regionen negativt under rätt lång tid eftersom landet har den starkaste ekonomin och fungerar som motor i området, resonerar Carl Bildt.

TT: Vad ser du för möjlighet att undvika den utvecklingen?

- Det är för tidigt att bedöma detta. Ett problem har varit att man från serbisk sida upplever att EU:s dörr är stängd samtidigt som Kosovo tas ifrån dem.”

Hade Sverige verkligen haft ett enat Europa som målsättning, ett Europa där nationella mot-
sättningar dämpas av att alla länder hade fått vara med i unionen, så har man nu agerat kontraproduktivt. Det ska mycket till innan serberna ska bli intresserade av EU-medlemskap igen. Det är inte konstigt eftersom EU numera följer Råttfångaren i Hameln som en skugga, detta oavsett om det är EU:s inre angelägenheter eller om det är USA:s.

Men svensk utrikespolitik då? Nej den har vi tvingats ge upp, den sköts numera av en råttfångare i Vita Huset. DN12 SvD AB1

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Råttfångaren i Hameln, Carl Bildt, Vita Huset, Serbien, Kosovo, Imperialism, Hegemoni, USA, George W Bush, Självständighet, FN, EU, Politik[/tags]


13 svar till “Råttfångaren i Hameln (Vita Huset)”

 1. ”Hade Sverige verkligen haft ett enat Europa som målsättning, ett Europa där nationella mot-
  sättningar dämpas av att alla länder hade fått vara med i unionen, så har man nu agerat kontraproduktivt.”

  Minst sagt, och papegojmedia försöker mörka saken i sifferakrobatik som vanligt. Inte ett ord nämns om västmakternas stympning av Serbien och den nybildade bandit-”staten” av terroristledare förrän ytterligare någon av USAs ”villiga” erkänner skamfläcken, då får man det att framstå som att ”hela världen” står på tur och Serbien isolerar sig.

  I själva verket har under trettio av dessa ”villiga” som alltid står till USAs förfogande erkänt övergreppet (€U som sådant kommer aldrig att göra det) och USAs krigsförklaring mot Serbisk nationell suveränitet, medans den riktiga världen av 200+ stater inte gjort det, däribland tungviktare som Ryssland Kina Indien Brasilien och större delen av latinamerika. Det mina vänner utgör en rejäl skillnad. Till och med den av USA tillsatta Ban Ki Moon i FN slår fast att lagar och förordningar, däribland 1244 fortfarande står fast och att FN (vars närvaro Serbien godkänner) och ingen annan har rätt att upprätthålla ordningen i provinsen.

  Det som har hänt i Serbien är nu att västmakternas regerings-kandididater saknar allt folkligt stöd i ett land som håller på att styckas upp av desamma, deras fotfolk, däribland Soros/USA-finansierade Otpor vars samhällsomstörtar-proffs exporterades över hela öst-europa under ”färgkodsrevolutionerna” numera knappt syns längre. Serberna vet att de har alla lagar och internationella fördrag på sin sida liksom majoriteten av världen, ”isoleringen” västmakterna hotar med räds inte av någon under sådana omständigheter, följaktligen röstar man fram kandidater som företräder de egna intressena och landets suveränitet och inte sådana som väljer att uppslukas av €U till vilket pris som helst.

  Dessa kandidater som hellre ser ett utökat samarbete med den majoritet av världen som inte deltar USAs våldtäktsorgie på en suverän FN-medlem, utmålas givetvis som ”hårdföra nationalister” och ”isolationister” i etablerad papegojmedia. Att Sverige som duktigaste elev i klassen erkänner skurkprotektoratet var väntat men säkerligen vänder sig statsminister Olof Palme i graven…

 2. Vår utomordentligt duktige utrikesminister, Bushs handgångne man, Carl Bildt är först på plats i Kosovo.
  Vi andra får hålla god min i elakt spel.

 3. Hur är det Jinge, lönar det sig att ha Googleannonser? Snart kommer väl Google inte acceptera att bloggar skriver negativt om USA, på samma sätt som de censurerar i Kina. Du borde skriva om det.

 4. Njae, det lönar sig faktiskt inget vidare. Nyhetens behag har nog försvunnit, eller oxo är det ”fel” annonser som visas, jag vet inte.

  Nej, f.ö. tror jag knappast att Google kan nobba Bush-kritiker. :-) Det skulle bli enbart få sidor kvar i så fall… :)

 5. Bravo!
  Bravo! Bravissimo, Sverige!
  Barvissimo, Carl!

  Det måste vara oerhört hyckleri att uttala sig om ”Kosovo-chocken” när man själv bidragit att Balkan destabiliseras ännu mer.

  Efter allt Serberna gjort och äntligen kommit på rätt väg genom att välja Boris Tadic som president … en man som strävar efterdemokrati, fred, EU och förlåtelse.

  Nu skall man hugga han i ryggen och ge Serbiska extremister rätt.

  Man skall inte vänta länge och Albanerna skall göra samma sak i Makedonien och Grekland. Vad skall Carl göra då? Vad skall Sverige göra då?

  Erkänna Den stora Albanien!

  Sverige skulle tänka mer vad som är klokt och inte klokt tydigare. Man borde tänka efter förre!

  Balkan är tunna full med krutet och Carl leker med tandstickorna där. Han är demokratisk vald politiker.

  Frågan är nu om Sverige är beres att offra sina söner och döttrar för hans dumma politik…

 6. Om högst tio år kommer allt att vända, det självständiga kosovo kommer aldrig att klara av att hantera ett land. Serbien kommer att få tillbaka kosovo.

 7. Mycket bra skrivet! Se gärna mina senaste bloggartiklar i ämnet!

 8. Även de länder som aktivt valt att inte erkänna Kosovo har ett egenintresse. Ryssland har Tjetjenien. Kina har Tibet. Indien har Kashmir. Israel har sina bosättningar. Spanien har Baskien.

  Jag anser att alla dessa konflikter bör lösas genom att människorna som lever där själva får bestämma vilket land de vill tillhöra, som i fallet Kosovo, men det är tyvärr något som inte en enda regional-imperialistisk stat skulle hålla med om. Många länders gränser idag är fortfarande formade efter gårdagens imperialism och kolonialism

 9. Sorgligt men sant, fredsprojektet EU är inget annat än ett imperialistisk och europeiskt militärindustriellt komplex som i sin förlängningen kan hota demokratin.

 10. Vad falska politiker är, vilket spel de alltid kör med och håller den egentliga orsaken hemlig . Att se Calle(Bildt) ljuga som han gör är bara pinsamt. Borde bli olagligt för politiker att ljuga folket rätt upp i ansiktet. Kan dom inte säga som det är i fallet Kosovo? Vi är ändå inte dumma, de flesta av oss, även om de lyckas lura en å annan tokstolle.