Rätt att sparka Zlatan & Co


Till och med folkpartistiska spionskandaler kan överträffas i trycksvärta när svenska fotbollspelare gör bort sig på en landslags-
samling.

Och vad som verkligen hänt vet vi väldigt lite om, eller egentligen inget alls. Jan Majlard skriver i SvD: ”Om det är så som det återberättats, att killarna med födelsebarnet Mellberg i spetsen, tagit en sen söndagssväng på Avenyen och kommit tillbaka till hotellet kvart över ett – nyktra, hela och rena – kunde Lagerbäck gott nöjt sig med en uppsträckning. I stället valde han att göra en höna av en fjäder, eller en knallgul Tre Kronor-kyckling om läsaren så vill. Det är något som inte stämmer här. Det måste ha skett mer graverande saker i kulisserna tidigare.”

Han har helt rätt i sitt antagande att något inte stämmer. Det kan vara så enkelt som ett försök att plocka ner Zlatan Ibrahimovic från den piedestal han satt sig på, både av egen kraft och av supportrarna. Zlatan har gjort sig själv känd som en gudabenådad bolltrollare, samtidigt som han vid ett flertal tillfällen uppvisat både omognad och divalater. Att även två lagkamrater petas kan vara ett sätt för Lagerbäck att mildra effekterna eftersom en projicering på Zlatan kanske skulle få honom att avsäga sig alla landslagsuppdrag, mognare än så är han inte.

Samtidigt så har Lagerbäck råd att spola den aktuella trion i matchen mot Liechtenstein, en liten håla som knappt går att stava till och som bara få som kan peka ut på kartan. Ingen tror något annat än att till och med Djurgårdens IF skulle spöa deras landslag, och det vill inte säga lite..

Så oavsett mediernas spekulationer så tror jag att Lars Lagerbäck har gjort det rätta. Vi behöver inte nödvändigtvis få reda på vilka de egentliga orsakerna är till att dessa herrar avpolletterades. Beslutet är säkerligen korrekt och vi kan väl hoppas på att herrarna Ibrahimovic, Mellberg och Wilhelmsson nu insett att fotboll är en lagsport och att det är lagledningen som bestämmer.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]fotboll, zlatan, mellberg, chippen, lagerbäck, landslaget[/tags]


14 svar till “Rätt att sparka Zlatan & Co”

 1. Näe, hade de varit onyktra hade jag sympatiserat med ledningen. Men det här är ju löjligt.

  För övrigt tycker jag att det är kul att Zlatan har attityd, och att han inser sitt värde. Jag är så trött på idrottsgenier som Peter Forsberg och andra som nästan ber om ursäkt för att de befinner sig i en klass för sig. Zlatan är lite som Muhammad Ali var i boxningvärlden på sin tid.

  Ärligt talat, Jinge: hur kul hade Ali varit om han inte varit så kaxig och storkäftad? Hans boxning var gudabenådad, men det är hans person och integritet som gjort honom till en legend.

 2. Mja, jag har inte ngn information om vad deras synder skulle bestått i. Inte heller har jag hört ngt om deras promillehalt, men det har du?

  Jag tycker oxo att det är kul att Zlatan har attityd, liksom Ali. Men det hindrar inte mig från att faktiskt tycka att de ska följa de regler de tillsammans kommit fram till.

  Hur skulle du sköta 20-22 ungtuppar i ett landslag?

  Skulle du låta deras individuella egos styra?

  Knappast.

 3. Jag vet inget om deras alkoholintag, men enligt förbundets kommentarer i nyheterna så hade det inget med avstängningen att göra.

  Och SÅ unga är de väl inte? Men vi kanske har olika perspektiv på ålder… ;-)

 4. Jo jag är snart 60 så.. Men det hindrar inte att en överenskommelse mellan spelarna och lagledningen ska hållas. OAVSETT vad orsaken är.

  Ngn tidning skrev att Lagerbäck hade att välja mellan att tappa dessa tre och tappa auktoriteten som lagledare. Det tror jag kan vara helt korrekt.

  (Kommentera nu vad jag skriver om Fredrik Malm oxo! Och du! Förklara för din liberala kompis (Isak) varför jag garvar rått åt hans kommentar!) :-)

 5. Nä, behövs inte. Det inlägget anser jag vara oseriöst och osmakligt. Däremot tycker jag faktiskt att det är intressant att se olika reaktioner på Zlatans personlighet. Det var därför jag kommenterade inlägget.

 6. Mycket modigt beslut och HELT rätt av Lagerbäck. HELT galet av alla som gnäller på att dessa divor inte längre får bete sig som de vill. De hade pratat igenom reglerna gemensamt och verkligen inskärpt att hädanefter är det faktiskt det här som gäller. Det första dessa tre primadonnor gör är att visa sitt förakt mot laget och lagledningen. Att just detta kan ses som en ”struntsak” ytligt sett är mindre viktigt. Sätt ner foten och visa nolltolerans mot sådant här beteende så kanske de tänker efter nästa gång för en gångs skull. Och gör de inte det har de inget i landslaget att göra för det bygger på kollektivets styrka och inte på att spelarna ska få göra vadhelst de känner för.

 7. ”Det inlägget anser jag vara oseriöst och osmakligt.”

  Vad som är verkligen ”oseriöst och osmakligt” är väl snarare ditt partis spionage och dataintrång…

  Men det är väl ingen större slump varför du inte har någon lust att kommentera den frågan…

 8. Skönt att se och höra fler som har samma inställning som jag. Inga träd växer till himmelen! Inte ens Zlatan.
  Om personlighet är att anse sig stå över alla andra och kunna bete sig som den stjärna man själv anser att man är, ja då kanske Zlatans personlighet vore …”kul”??… Fast vid närmare eftertanke, inte ens då.

 9. Representerar man sitt lands landslag måste man föregå med ett gott exempel för de unga som har spelarna som sitt föredömme. Det innebär att man accepterar och följer de regler som finns. Och då måste en landslagsspelare vara ”beyond reproach”. Att vara en medlem i ett landslag och representera sitt land i sporter är inte en rättighet utan ett hedersuppdrag.

  Nu är det lite svårt att få en bra uppfattning om vad som verkligen har hänt här, men om coachen har gett avstängning så ligger det nog något bakom som visar att de aktuella spelarna har brutit mot regler, därför är en avstängning riktig…

  Det är kul att Zlatan har en attityd som Muhammed Ali, men den attityden bör han lämna hemma när han representerar sitt lag. Det går heller inte att jämföra Ali med Zlatan, för Ali var ett proffs, som endast representerade sig själv under proffstiden, inte sitt land USA.

  Peter Forsberg uppträder perfekt när han representerar sitt NHL lag Flyers, ställer upp på interviewer på TV, och är artig och humble mot alla inklusive sina fans…Han föregår med ett gott exempel för alla hockeytokiga pojkar i Nordamerika…

 10. Skaffa dig ett riktigt parti, gullet.

  Hur var det egentligen med att ”Det var ingen centralt placerad person”..? Räknas inte patrisekreteraren dit..?

  :-)

 11. Nä men Olydig! Var lite snällare mot Ingerö! Vet du inte att han ensam höll på att stjälpa folkpartiet tidigare..? :-) De har det INTE lätt i dessa dagar, folkpartisterna.. :-)

 12. Jag har oftast ingen som helst anledning att störa mig på att vuxna män går ut på krogen, men nog är det väl ganska barnsligt att hålla på och smita ut när man är, just, vuxen? Och var Chippen o Co inte överrens med ledningen om vad som gällde, borde de väl ha tagit upp det tidigare? A deal is a deal. Ska man verkligen behöva smälla folk i den åldern på fingrarna?

  olydig: Hmmm…Jag förstår inte din koppling till spionage och dataintrång…? Menar du att Zlatan bär sig lika dumt åt som SAP:s personal och deras s.k. datasäkerhetsbolag? Alltså m.a.p. obefintligt säkerhetstänkande samt okunskap om hur ofta man bör byta lösenord?