Rasisterna i SD slår nya rekord


Tongångarna från trettiotalets Europa går igen i dagarna då det rasistpartiet Sverige-
etnokraterna har sin kommunkonferens.

DN: ”Sverigedemokraterna drar igång en ny stor nationell kampanj mot den svenska invandringpolitiken och det mångkulturella samhället.

Och bland deltagarna på partiets pågående kommunkonferens har vissa uppenbart svårt att dölja sin ilska.

– De kan väl bara ta sina BMW-ar och sticka hem, skriker plötsligt och opåkallat mitt i partiledaren Jimmie Åkessons välkomsttal en gäll och ilsken mansröst ur den drygt hundrahövdade publiken av sverigedemokratiska kommunpolitiker…

…Av tonläget är det inte svårt att dra slutsatser om mannens tankegång: något i stil med att invandrare är parasiter, som går på socialbidrag, jobbar svart och begår brott.”

Jag tycker att det blåser ovanligt snålt denna höst. När jag läser om enskilda yttranden från SD:s kommundagar så inser jag att fascismen är på frammarsch i landet. En stor del av skulden till detta är socialdemokratisk, frånvaron av en genomtänkt invandrarpolitik har ökat rasismen och främlingsfientligheten och rörelser som SD, Info14 och liknande har fått luft under vingarna. Idag demonstrerar samtidigt de öppna nazisterna i Nyköping och tidningarna skriver att tio personer är gripna.

Att den socialdemokratiska politiken, eller snarare frånvaron av politik, leder till den här sortens yttringar borde man ha kunnat inse långt tidigare, men för att travestera DN:


Hans Lindströms syn på partiet…

På samma sätt som den demokratiska världen tog kampen mot nazismen under 1930- och 40-talen, måste vi idag ta kampen mot Sverigedemo-
kraterna.

Nu kan man tycka att SD själva visar tydliga exempel, men för egen del kommer jag att börja följa deras agerande ännu mer noga. Och givetvis skriva om det.

Källor: DN DN1 DN2 SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Sverigedemokrater, Fascism, Rasism, Etnocentrism, Främlingsfientlighet, Politik, Nazianstuckna [/tags]


15 svar till “Rasisterna i SD slår nya rekord”

 1. Varför har SD medvind? Därför att övriga partier inte alls har velat diskutera de problem som den stora invandringen faktiskt kan/har medfört. Lägger man locket på så…

 2. De s.k. etablerade partierna borde fundera över varför SD över huvud taget kunnat uppstå. Nu finns de, partiet är tillåtet, och de har haft vissa framgångar under senare år.

  Ni kan naturligtvis tumma på åsiktsfriheten och förbjuda SD, det är väl enklast. Annars måste ni nog ta debatten. Att tiga ihjäl dem går inte även om det är bekvämast. Sedan måste nog dessa huliganer i Antifascistisk Front lära sig att deras åsikt är precis lika mycket värd som SD’s. Åsiktsfriheten är lika dålig i ett fascistiskt samhälle som i ett Antifascistisk Front-samhälle. Vad det handlar om är åsikt och tyckande och där finns ingen absolut sanning.

 3. SD är en stor fara för Sverige som mer än många andra länder är beroende av omvärlden.
  Vi bör behålla vårt rykte om att vara välkomnande, öppna för nya idéer – och invandrare. Vad vore svensk industri idag utan dessa skickliga och hårt arbetande invandrare?

  SD saknar kultur, kunskap om nutidshistoria och har troligen aldrig rest utanför nationalgränsen. Vad vore Sverige utan dess omvärld?

  SD bör behandlas med ignorans. Något som inte finns.

 4. Vi påpekar stillsamt för sverigedemokraterna att uppbyggnaden av sd:s hyllade folkhem, demokratiseringen och uppbyggnaden av välfärdsstaten, inte var nationalisters förtjänst, utan liberalismen, alkoholismen och ateismen – alla med svenska influenser.

 5. Det är ju inte så konstigt att (sd) storsatsar. Med en regeringpå fallrepet och när det får uppmuntran från de två ledarredaktionerna på de tå största morgontidningarna.

 6. En naziztiskt influerad, rasistisk sekt som SD kan inte ha rätt att få delta i en demokratisk (nåja) stats arbeten. Visst har vi väl lagar som förbjuder detta?
  Det sämsta sättet som finns är att låta dem delta i debatter med övriga något så när demokratiska partier (det finns ju smygrasister i de flesta partier).
  Vi skall inte göra denm rumsrena genom att försöka tala med dem tillrätta.
  Utan kalla dem vid deras rätta namn och ord
  när man ser dem på gator och torg (om man vågar).
  Nämligen för nazistinfluerade rasister.

 7. Det blir för varje dag allt tydligare att fascismen håller på att vinna terräng ute i Europa, inte bara i Sverige.
  Jag vet inte heller om det är mödan värt att diskutera med sd-arna.
  De gör ju allt för att bli betraktade som rumsrena och undviker nogsamt att visa sina innersta intentioner, ett s.k ”rasrent” Sverige. En falsk utopi som borde falla på sin egen dumhet, eftersom det bara finns en slags människa.
  Oavsett vilken färg huden har.
  Den retorik de nu för drar till sig många missnöjda, såsom pensionärer, lågutbildade, arbetslösa m.fl.
  Och högerpartierna reagerar inte som de borde, eftersom man vet att sd kommer att gynna alliansens valresultat positivt.
  Vår käre nyliberalen M. Rojas kallar sd, nästan ömt, för folkhemsälskare, i ett försök att göra dem ofarliga och bäddar sålunda mjukt för ett eventuellt nära samarbete. Rasistiska organisationer ska absolut förbjudas. På samma sätt som man i flera länder kriminaliserar de som påstår att förintelsen inte ägt rum.
  Säpo kan säkert hålla koll på alla rasister, det är bl.a det organisationen är till för, inte bara för att jaga muslimer, och vi slipper se sd i Riksdagen efter följande val…

 8. Det är bra att du medger att (s) har haft en näst intill obefintlig invandrarpolitik Jinge. Det gör att kritiken mot (sd) och annat rasistpack bär hela vägen. I vanliga fall brukar vänstern låtsas som att sossepolitiken varit vettig. Vi ska givetvis ta emot så många flyktingar vi kan, men vi måste ha något att erbjuda dem också, inte bara flyktingghetton. Och vi har råd med en vettigare politik.

  Men att som Sara, tala för att förbjuda partier, det inte bara skämmer vänsterns åsikter, det luktar…

 9. Det som är det obehagliga med SD är att de har vunnit terräng utan att ha någon ledare som har utstrålning eller som syns. Jämför man med Ny demokrati så hade de två personer som var vana att hantera media och som redan var kända. Bert Karlsson och Ian Wachtmeister syntes i debatten och vara vana att hantera media. Båda dessa reste land och rike runt och propagerade för sin sak. De kom in i Riksdagen. Vad som hände där vet vi alla.
  SD har trots en avsaknad av mediavana ledare nått ”framgång”. De behöver egentligen inte göra så mycket mer än att peka på andra partiers, då främts (S), misslyckanden i invandringspolitiken och dess följder.
  Att nu SD börjar propagera och bli mer utåtagerande är bra, för då kommer de att blotta sig och visa hur ensidiga de är. Jag tror inte på att behandla dem med tystnad. Då kan de verka i det ”fördålda” och utnyttja folks missnöje utan att få mothugg.

 10. Jo den kritiken förstår jag Margot. Den är helt korrekt och ser du bakåt i tiden ska du finna att praktiskt taget alla inom vänstern hellre sett (s) vid makten än borgarna.

  Sedan kan man ha synpunkter, men så har det varit.

  Och – jag tycker inte att det är speciellt konstigt.

 11. § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas

  Din kommentar får inte innehålla:

  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig.
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.

  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att
  visas så snart den godkänts.

 12. Ja, men hets mot folkgrupp är ju förbjudet – och vad är det sd håller på med om inte just detta? Även om dom har hantlangare från andra nazistpartier som sköter grovjobbet, hetsar, mördar, knackar bög och hotar.
  Jag vet att det är politiskt inkorrekt att förorda förbud mot rasistiska partier, men jag struntar i det, för jag vill inte ha ett rasistparti ännu en gång i riksdagen, som vi svenska ska betala partistöd, pensioner och annat till. I så fall flyttar jag ut i skogen med katten och blir eremit utan kontakt med yttervärlden.
  När det gäller sd använder jag mig glatt av folkrätten istället för ge yttrandefrihet och mötesfrihet till rasister…
  Innerst vill jag helst att de försvinner från jordens yta med sitt heil, sin råhet och manschauvinistiska skrålande.
  Jag vill värna om invånarnas säkerhet i ett rasistfritt land och ge Säpo ett ännu viktigare uppdrag: att skydda oss rasistiska galningar istället för att jaga obefintliga terrorister…

 13. Hittills har jag inte läst något inlägg om varför SD ökar. För att kunna bekämpa dem så måste man göra en analys på vad orsakerna till att de får gehör är. Kan det inte tänkas att det är bostadsbristen som är en orsak, en annan kan vara arbetslöshet bland unga.
  Så länge samhället inte löser grundläggande behov för infödda så kommer SD och liknande finna gehör för sina idéer. Helt enkelt är det så att den som kan erbjuda en lösning på de egna problemen är den som får mest gehör, sen behöver inte lösningen vara sann men när ingen ger något annat erbjudande så köper folk det.