Radiostyrda plan övervakar fattiga i England


Enligt Ekots sändning klockan 08.00 så vill britterna införa radiostyrda flygplan som ska övervaka fattiga områden i England.

Enligt polisen så blir det mycket billigare än att använda helikopter. Jag påminner mig att Israelerna de senaste dygnen dödat över 20 palestinier, bland annat genom anfall mot palestinska flyktingläger. Man har då bland annat använt radiostyrda flygplan som vapenbärare.

Det är väl israelerna som inspirerat engelsmännen antagligen. Varför blinkar varningsljusen för fascismen? Att Israel är ett land som lämnar starka fascistsignaler är välbekant, och England alltmer för varje dag som går. Varför kan inte engelsmännen bygga en israelisk mur kring sina fattiga i stället?

Kommer det att bli olagligt att vara fattig även i moderaternas Sverige?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Fattigdom, Fascism, Israel, England, Radiostyrt, Övervakning, Politik[/tags]


11 svar till “Radiostyrda plan övervakar fattiga i England”

 1. En våt dröm för den svenska pojkrumshögern! Tänk att ha total koll på pöbeln? Lars Lejonborg kunde väl leda styrkorna? Han gillar ju lag och ordning?

 2. Kul!

  Tycker du att krigspartiet Labour är vänster?

  F.ö. är det ett förslag från POLISEN och inte från Labour.

 3. Tja, om de redan utför dylik övervakning (jag vet inte) så är det ju inte så stor skillnad annat än att den som styr planet/planen sitter någon annan stans än i just själva farkosten. Det är ju inte om signalen överförs via elektromagnetiska vågor i luften, en tråd eller ett snöre mellan två konservburkar som är det väsentliga, det är vad tekniken används till. Det finns inte så många sätt förutom radio att överföra signaler över större avstånd än vad som går att överbrygga med elektrisk eller optisk kabel.

  Låter för mig som ett utmärkt exempel på att användningen måste gå före den tekniska lösningen i bedömningen.

 4. Jag kan förstå Polisens resonomang då i de fattiga områdena råder full anarki och man vågar sig inte in där utan att behöva full styrka med beväpnad polis.
  Men problemet löses inte då det kommer ändå råda full anarki där med skillnaden myndigheternas vetskap.
  Fattigdomen och drog problemen i England har sopats under mattan i flera år och de måste ta tag i det problemet för det bara växer och växer.
  England har städats upp och man kan nu visa en ren och fin front men på baksidan ligger den jättestora högen som man inte vill visa.

 5. Jinge: Du kan ju inte förneka att socialdemokraten Thomas Bodström fört Sverige i en fascistisk RIKTNING under sin tid som justitieminister?

 6. Nejdå Johannes! Sök här på Bodström får du se..

  Men Bodström är ett vandrande bevis på att högeridioter och människorättsmotståndare kan ta plats i en sosseregering. Sådant gick nämligen bra under Patron Perssons tid..

 7. Nu tycker jag att ni är barnsliga. Massövervakning är en dum idé, oavsett vem den framförs av.

  Så mycket respekt för varandra tycker jag att vi som trivs på jinge.se borde kunna uppbåda att vi erkänner att vi är överens om det vi faktiskt tycker lika om. Oavsett om vi bor till höger (som jag) eller till vänster (som jinge) om mitten.

  mvh /Jan Garefelt

 8. Läste i en annan tidning att detta redan finns i USA på vissa ställen. Ngn som blev förvånad?

  Men visst är det en dum idé! Jag skulle föreslå kvarterspoliser om det är ngt område som är speciellt stökigt. Sedan finns det en bunt sociala åtgärder att vidta oxo. Skulle JAG bli föremål för kontroll av radiostyrda droner skulle jag nog ta upp min gamla hobby sportskytte igen. :-)

  Å andra sidan kommer jag aldrig sitta i ngn regering…

 9. Varför är det en så dum idé? Fattiga såväl som rika har blivit övervakade av polisens helikoptrar i trafiken sen urminnes tider. Väldigt få skriker ”1984” för att en systematisk flygövervakning sker för att stoppa fortkörningar och andra relativt lindriga brott. Här handlar det om att detektera oroshärdar i områden där det regelmässigt begås mord och andra mycket grova brott. Huruvida övervakningen sker med helikoptrar med levande piloter eller radiostyrda plan spelar väl mindre roll, bortsett från att det senare är betydligt billigare och miljövänligare. Skulle det bli samma liv om polisen bytte ut trafikhelikoptrarna mot radiostyrda plan?

  Att det finns områden där det råder en sån misär att det kräver såna här åtgärder är naturligtvis en tragedi som man ska lasta politiker och deras misslyckade politik för. Men det tycker jag på nåt sätt är ett helt annat problem.