Prostituerade HIV-smittade


Det har länge varit bekant att ett flertal prostituerade kvinnor är HIV-smittade och därmed utgör en allvarlig risk för smittspridning.

Ett problem är givetvis kriminaliseringen av sexköparen beroende på att det till stor del driver sexhandeln under jorden. Idag är det vanligt att prostituerade söker sina kunder via internet och rent av bloggar. Det är en extra försvårande omständighet när det gäller smittskyddet. En person i så stor sexuell nöd att vederbörande köper sex via bloggar, eller på annat sätt via internet, utsätter sig givetvis för utomordentliga risker.

Veneriskt överförbara sjukdomar inskränker sig givetvis inte bara till HIV/Aids utan det finns ett flertal farliga sjukdomar. Idag berättar Ekot om en prostituerad: ”Hiv-smittad kvinna prostituerade sig. Smittskyddsenheten i Västra Götaland arbetar med att spåra flera hundra män som haft sex med en 22-årig hiv-smittad kvinna i Göteborg, som sitter häktad hos polisen i Göteborg.”

Tyvärr är inte det här undantaget som bekräftar regeln..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, prostitution, hiv, sexköpare, veneriska sjukdomar, smittorisker, bloggare[/tags]


14 svar till “Prostituerade HIV-smittade”

 1. Min namne, hon som kallar sig + Annica Rakad + är en av de hivsmittade hororna på nätet. Jag tycker att det är rätt slemmigt att brudar försöker föra aids vidare. Man får ju hoppas att män håller sig från dessa men jag är tvivlare.

 2. Ja det är för djävligt Jinge!!!

  / Jonny-bög på biblioteket i Örebro

 3. Om man skall försöka vara helt objektiv – vore det inte bättre att driva bordellerna i statlig regi med den kontroll och säkerhet det innebär för de som jobbar med det. Visst, det kan ses som att ”legitimera” könshandel, men då den knappast lär försvinna hur mycket man än kriminaliserar och förbjuder, men borde det inte förbättra de prostituerades situation?

 4. Har väldigt svårt att tycka synd om eventuellt smittade torskar får jag ju säga, däremot är de ordentligt synd om deras fruar, flickvänner eller sambos!

  Och nej Yabosid, traficing ökar i de länder där prostitution är tillåten, medan prostitutionen sägs ha minskat i Sverige sedan torskarna kriminaliserades.

 5. Prostitutionen lär knappast ha minskat, den har bara flyttat till mörkare kvarter där polis och myndigheter är oförmögna att få en rättvis översikt.

 6. Nja, håller nog med yabo! Minskat Jinge???? den ökar o ökar! Tråkigt nog.

 7. Och Jinge kan såklart peka på en källa som säger att prostitutionen minskat i Sverige. Står på Yabos sida här.

 8. jag såg bara en massa gissningar utan nåt riktigt underlag. Hur kan man påstå saker utan att ha nåt på fötterna? Finns det nån länk till den där rapporten från Folkhälsoinstitutet förresten?