Populistcirkus på Kristdemokraterna Riksting


Att det ska bli val i september har väl inte undgått någon. Fast det är inte september i år, nej men valrörelsen har redan startat..

Jag konstaterar skadeglatt att ett av landets mest förvirrade politiska fraktioner redan nu börjar måla in sig i ett hörn. Hägglund, som deras nye partiledare heter, vill ha ett rikstäckande DNA-register där alla svenskar ska finnas.

Tanken ventileras lite nu och då, men det lär knappast gå att sy ihop någon borgerlig enighet i den frågan varför det inte är annat än – retorik.

Sedan beklagar han Annika Östberg som sitter fängslad i USA för delaktighet i polismord samtidigt som han påstår att han vill avskaffa livstidsstraffet i Sverige.

Det ska, enligt Hägglund, bli olagligt för vittnen till brott att inte ingripa. Men utdelning av skottsäkra västar till alla medborgare är inte aktuellt.

Kristdemokraterna gör sig breda och säger att familjen ska vara i centrum, men i det media rapporterar från hans tal finns bara

populistiska tongångar som man hade kunnat vänta sig ifrån Ny Demokrati om Ian och Bert fortfarande varit aktiva.

Det enda som saknas ölbackarna..

Till Expressen säger han: ”- Det är obegripligt att vi inte använder DNA-tekniken för att nita fler brottslingar..”

Oavsett vad man tycker om den saken så kan man konstatera att han bemödar sig om att tala folkligt..

Och han är ju skojig också.

Största applåder och skrattsalvor rev han ner när han kallade Berit Andnor för ”familjeförnekarminister”.

Var får han allt ifrån..? :-I


7 svar till “Populistcirkus på Kristdemokraterna Riksting”

 1. Det var festligt. Jag såg en snutt på morgon-TV idag och tänkte på Ian och Bert. Nu vet man inte hur TV redigerar sina inslag men uppenbarligen försöker den där nyliberalen med kristna förtecken försöka axla gammel-Alfs mantel med hjälp av lite vanlig populism. Intressant variant tycker jag. Hur länge det funkar innan de fyras gäng råkar i luven på varandra vet inte jag, men nog har sossarnas läge förbättrats alltid.

 2. Blockering på internet, DNA register, kameraövervakning. Jättebra idéer ifall dom används rätt.

  Dock så används dom inte rätt av samhället och därför så skall dom inte få existera.

 3. Fast egentligen så oroar jag mig inte. DEt borgerliga alternativet (?) håller på att slå knut på sig själva känns det som..

 4. Han är väl fortfarande emot sänkta ersättningsnivåer i socialförsäkringarna? Där skiljer han sig från de andra ”allierade”. För övrigt anser jag att kristdemokraterna bör förstöras.

 5. ”- Det är obegripligt att vi inte använder DNA-tekniken för att nita fler brottslingar..”

  Hade han nu haft en aning om hur verkligheten ser ut skulle det kanske inte varit så obegripligt. Eftersom inte polisen bemödar sig att ens åka ut och titta på ett inbrott, utan tar upp anmälan per telefon, är det ganska svårt att se hur ett register skulle göra någon skillnad. För övrigt tror jag att många registerivrare har tittat för mycket på CSI, där allt enkelt går att lösa med DNA-prov, ingen någonsin gör fel, och ingen någonsin kommer på tankten att missbruka systemet.

  Han tar också som exempel att en person som ingrep mot att två fyllon kissade i en port blev misshandlad till döds. En slutsats man kan dra av det är att den som är ”modig” och ingriper faktiskt kan riskera sitt eget liv. Är det rimligt att begära att folk ska riskera livet eller åka på böter?

 6. ”För övrigt tror jag att många registerivrare har tittat för mycket på CSI, där allt enkelt går att lösa med DNA-prov, ingen någonsin gör fel”

  Vilket är rätt konstigt, faktiskt, om man tänker på hur erbarmligt dålig belysning dom har i sina laboratorier.

  (för övrigt kan jag bara hålla med fredag)