Poliser och sex ska sälja Aftonbladet


Denna dag har en orkan i södra USA upptagit en stor del av mediernas uppmärksamhet. Troligen är detta en berättigad bevakning eftersom det bara för någon vecka sedan krävdes minst 600 dödsoffer i New Orleans.

Man skulle lätt kunna hävda att västorienteringen av mediernas bevakning är både orättmätig och allmänt snedvriden, men de lokala kvällstidningarna gör vad de kan för att upprätthålla balansen.

Expressen gjorde också sitt till genom att påpeka att läsarnas kolesterol låg alldeles för högt. Det må vara hur det vill med den saken men man kan konstatera att kvällspressen som vanligt är helt av banan.

Det handlar om att sälja lösnummer och inte om adekvat nyhetsvärdering. Nu är det knappast bara undertecknad som rynkar pannan åt kolesterol, poliser och sex som försäljningsargument. De som skrynklar pannan värst är antagligen de journalister som tvingas åse hur deras köttbullefinansiärer totalt nonchalerar all normal nyhetsvärdering bara för att sälja något tiotusental extra tidningar.

Den bistra sanningen var att kvällspressen inte hade fått in tillräckligt bra bilder på döda människor.

Vad polisen gjort angående sex orkade jag

inte ens försöka leta efter på webben. Det är bara ett nytt kvällstidningsbedrägeri. Stackars de seriösa skribenterna säger jag..


3 svar till “Poliser och sex ska sälja Aftonbladet”

  1. Att sälja sex och lösnummer ligger nog inte så långt ifrån varandra. Löpet skall ge torsken (förlåt tidningsköparen) en erektion (förlåt reaktion) så att denne skall bli sugen att lätta på pungen. De tidningar som inte förstått detta är redan nedlagda. Det är varje enskild kund som bestämmer var den lättar på pungen. Så hade Svensson velat ha en seriös kvällstidning med djupgående analyser, essäer och recensioner av finkultur så hade den funnits sedan länge. Men det är lika troligt som att det lätta gardet skulle göra bättre affärer ifört huckle, fotsida klänningar och foträta skor. Sensmoral: Ge kunden vad den vill ha inom din bransch – annars blir du tvungen att göra något annat. Val av bransch är dock ditt eget.

  2. Det kunde lika gärna stå: Jag tvingade Polisen sälja Sex! Kanske ytterligare 100st tidningar skulle bli sålda.