Polisen mördade Olof Palme


Mina åsikter om vem som mördade Olof Palme varierar. Nedanstående citat är bra eftersom jag citerar mig själv:

”Jag har, liksom många andra, läst en hel bunt av de böcker som behandlar mordet på Olof Palme. En sak som drabbar mig varje gång är att jag tycker att författaren lyckas övertyga mig så att jag med 90% säkerhet håller med om de teorier som vederbörande för fram. När jag sedan går över till nästa bok så tror jag på de teorier som förs fram där…”

Ann Charlott Altstadt har nu recenserat Lars Borgnäs nya bok som heter – En iskall vind drog genom Sverige, en bok som handlar om mordet på Olof Palme. En given bok i min boksamling när bokhandeln öppnar i morgon.

En sak som jag länge undrat över är vad åklagarna menade med vad de sade dagarna efter mordet. De hävdade nämligen att ”- Det skulle bli en chock som förändrade Sverige för all framtid” när det stod klart vem som mördat Palme.

Ann Charlott skriver: ”Jag hade börjat tro att iakttagelserna av walkie-talkiemän i Stockholm under mordnatten och alla vittnesuppgifter som pekar mot att mordet var planerat och att spåren vandrar in mot polis och militär var utredda och på logiska skäl avfärdade. Men så är inte fallet.”

Således är det polisspåret som gäller igen. Det var Säpo som mördade honom. I.a.f. till jag läser nästa bok om mordet..


Ett svar till “Polisen mördade Olof Palme”

  1. Apropå Altstadts artikel och konspirationsteorier. Tänk om bara Palme själv varit lite mer konspirationsteoretisk, helst helt paranoid! Om han hade fått för sig att någon ville döda honom och låtit bli att promenera på öppen gata!
    Den kontrafaktiska historieskrivningen kanske kunde sätta in konspirationsteorier i ett annat sammanhang också!