Poker i stället för fackföreningar?


Det senaste året har poker fullkomligt exploderat, inte bara på nätet utan också i t.ex. kvällstidningarna.

Dessa bägge bilder är hämtade från Aftonbladets webbupplaga idag och den ena föreställer reklam för aktie-SM. Men se vilken bild annonsören väljer för att illustrera en aktieägare och nybliven miljonär. Vad skulle inte Bachner et consorties kunna göra av detta i en intervjuundersökning?

Bilden överst till höger är hämtad ur Aftonbladets pokerbilaga eller vad man ska kalla det, pokeravdelning på nätet i alla händelser. De har rekryterat två stycken pokerexperter.. Jag tittade runt på tidningarnas hemsidor och hittade mängder med artiklar och reklam för olika slags pokerspel. Nu räcker det inte ens med nätet, nu kan man spela poker via mobilen också nämligen.

Att fackföreningarna tappar medlemmar i allt snabbare takt är förståeligt. Vanliga medborgare får allt mindre att säga till om samtidigt som direktörerna gottar sig åt sina miljonvinster alstrade av Share-tracker, Wealthbuilder och andra liknande system för att klippa hem lastbilslass med sedlar. Och är de förhindrade att stjäla av företagsägarna på det sättet ser de till att få mångmiljonbonusar även om företagen går med förlust.

Vi vanliga dödliga har inget inflytande över detta så det enda vi kan drömma om när det gäller en hyfsad ekonomisk standard på äldre dagar är att själva spela till oss pengarna. Olika gangstrar vet förstås att chanserna är större genom att råna värdetransporter så de väljer den metoden.

Skulle dessutom högeralliansen vinna valet i höst, gud förbjude, så kommer välfärds- och trygghetssystem att skäras ner ytterligare och det drastiskt. Högerns maskering faller nämligen i samma sekund som de får nycklarna till Rosenbad.

Då blir det individualismen och mammon som sätts i högsätet.

Tokhögern ägnar sig redan nu åt att dra omkring och störa sossarnas valmöten. I morse läste jag på en blogg att Carin Jämtlin tydligen har med sig ”tokmotare” när hon ska ut och tala till folket. (Dmitri Vasserman (TT-kritik) blev motad..) Men tokmotarna behövs i HELA valrörelsen kan jag berätta..

Låt oss alla bli tokmotare!

Andra bloggar om: , , ,

[tags]tokmotare, poker, individualism, alliansen[/tags]


6 svar till “Poker i stället för fackföreningar?”

  1. Hej. Nu gör jag det som du fördömer några postningar tillbaka. Men det känns för begränsat med kommentarsutrymmet. Jag bara använder din vällästa blogg typ
    Alltså somligt tål att tänkas på…

  2. Suveränt Jinge! Tänkte du på att teckningen faktiskt liknar Dimitri också? Nu kommer du säkert att få en massa skäll igen!

  3. Men Bultas! Det var inte så jag menade. Mer att vi alla ska vara tokmotare och ge oss in i diskussioner när högeralliansen surrar loss.

    Inte att fysiskt hindra någon, även om det är en JäTtE-TOK.. :)

    Formulerade för säkerhets skull om den meningen..