PJ, Spectator, Norberg och lite EU..


Idag tittade jag in på PJ:s blindtarms-blogg eller nollblogg, jag har svårt att skilja på dessa begrepp faktiskt.

När det gäller PJ skulle man gott kunna skriva låtsasblogg också. Men det passar väl på de flesta tidningar som låtsas blogga..

PJ berättar att: ”Barometern rapporterar om hur förskolor nu ska tvingas organisera matlagning som om de vore kommersiella restauranger med hundratals gäster. Även små verksamheter med ett par avdelningar ska ha separata rum för diskning och matlagning och olika arbetsytor för olika sorters livsmedel etc…

Han avslutar med:

– Det här är byråkratiskt vanvett. Som dessutom kommer att leda till barn får tristare mat, att de inte kan vara med och laga den – och att de kommer att äta mindre. Fast bäst är kanske om de inte äter alls. För då får de ju inte i sig någonting som kan vara det minsta riskabelt.”

Det PJ glömmer att berätta är att detta är ett EU-direktiv som man tvingas följa. EU som han annars tycker är så himla bra för allt möjligt.. :-)

Sedan förvånar han mig storligen genom att länka till Stockholm Spectator, denna ökända hatblogg som numer har blivit en nollblogg utan kommentarer.

Kanske är det för att de hackar på Dagens Nyheter i vart och vartannat inlägg, kanske är det för dess sammanblandning mellan nyliberalism och någon annan högerextrem ideologi..?

Att PJ länkar till MEMRI förstår jag. Han anser att den israeliska staten, eller dess säkerhetstjänst, ska få sprida sin des-information så mycket som möjligt.

Att Memri ofta beslås med rena lögner och falska översättningar spelar uppenbarligen mindre roll..

Men det gör ju mindre eftersom en ledarsida inte har några krav eller förväntningar på sig om objektivitet och saklighet.

Man får väl vara tacksam för att mannen inte har ansvar för annat än ledarsidan.

SvD har många utomordentligt duktiga journalister men de skulle väl åka direkt om PJ och hans högerkompisar skulle bestämma.

Men jag ska inte bara gnälla. Jag hittade också en länk till Johan Norbergs nollblogg. Den är egentligen rätt så gullig. Tänk bara hur många bilder han har på sig själv till sina användares oförställda glädje.

Men visst sjutton skulle väl Timbro kunna kosta på grabben en frisör?

Undrar hur mycket en sådan där basker kostar..? :-)


7 svar till “PJ, Spectator, Norberg och lite EU..”

 1. Var det inte du Jan-Inge som tyckte illa om personangrepp och barnsliga påhopp?

  Men det är ju klart, Johan tillhör ju Timbro-gänget, då kan man ju säga precis vad som helst och t o m bli ivrigt påhejad av sina kompisar, hö-hö-hööö……

 2. Man kan bli fundersam när man läser din blogg ibland Jinge. Nerbrant skrev: ”När jag reser genom Sverige undrar jag ofta: Vad sysslar de som bor i stugorna med? Hur många försörjer sig själva i de små samhällena som susar förbi tågfönstret?” Fy fan vilken elitistisk syn hon verkar ha. Är hon inte fascist i själva verket? Det blir tanken när man läser Vi Är Sambos Mot Min Vilja….. Å andra sidan så kan man förstå att Svenskan släpper fram den sortens personer. Högern har alltid varit eliten och människoföraktande. Men jag begriper inte hur fan du kan läsa den där tidningen?

 3. Den där Sofia är tydligen förlovad med Norberg.. :) Det hade jag inte en susning om, men kaka söker maka. Ja hon kommer att få äta upp sin ovanliga osmidighet i sätt att uttrycka sig. Men det måste vara semestrar på SvD nu eftersom man släppte iväg inlägget på ledarsidan av alla ställen. Jag blir faktiskt förvånad. Lika förundrad som jag blir av att de länkar till Memri och Spectator.

  Men jag läser inte SvD för ledarsidans skull. De har en himla massa dugliga journalister som både är initierade och duktiga skribenter. Det gör att man faktiskt kan lita hyfsat bra på tidningen även om deras ledarredaktion lämnar en del i övrigt att önska. Men det vet man ju när man abonnerar på den och det är frivilligt. Hur en morgon UTAN den ser ut vet jag. Vissa helger kommer den inte ut och det är inga riktiga dagar.. :-)

  Men egentligen ska man inte uppmärksamma den sortens tokigheter. När folk märker det så är det högern som förlorar på det och det är ju trevligt. Samma med Timbro. Man borde ligga lågt.. :)

 4. Intressant!! Har du belägg för din påstådda koppling mellan MEMRI och israels säkerhetstjänst?

 5. Ja om man godtar de hemsidor som hävdar det så. Några av Memris grundare ”har varit” anställda av säkerhetstjänsten i Irsrael. Och finansiering och ledning tyder på ett sådant förhållande. Kolla länkarna i mitt originalinlägg så hittar du säkert texterna.

  Söker man på Mossad och Memri så får man 15600 träffar på Google och jag ids inte läsa en massa igen. Det finns förstås en massa tjafs, men oxo mycket matnyttigt och trovärdigt.